Начало / Почивки / Почивки - Крит

Остров Крит със самолет 2021 - Bomo Lyda 3*, All Inclusive - от София!

Номер на оферта

/

231569

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София –– Ираклион – София с включени летищни такси;

Трансфери летище – хотел – летище;

Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;

7 нощувки на база All Inclusive в Bomo Lyda 3* Superior ;
Шезлонг и чадър на басейна;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;

Представител на туроператора;

Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

Чадъри и шезлонги на плажа;

Целодневна екскурзия Двореца Кносос, Музея Ираклион, пазара на Ираклион – 64 лв на възрастен/ 32 лв на дете до 11.99г;
Целодневна екскурзия Остров Спиналонга – 88 лв на възрастен/ 44 лв на дете до 11.99г;
Вечерна екскурзия Критска вечер – 70 лв на възрастен/ 35 лв на дете до 11.99г;
Целодневна екскурзия Хания, Ретимно и езерото Курнас (Западен Крит)– 64 лв на възрастен/ 32 лв на дете до 11.99г;
Целодневна екскурзия Остров Санторини – 240 лв на възрастен/ 120 лв на дете до 11.99г;
Целодневна екскурзия Остров Хриси – 110 лв на възрастен/ 55 лв на дете до 11.99г;
Целодневна екскурзия Сърцето на Крит – 70 лв на възрастен/ 35 лв на дете до 11.99г;
Туристическа такса 1,50 евро на стая на нощувка. Заплаща се на рецепция при пристигане;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

Цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон и 1 евро = 1.17 щатски долара;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Програма на пътуването

Почивки на o-в Крит 2021

Директни чартърни полети

Bomo Lyda 3* SUPERIOR

Хотел построен в традиционен критски архитектурен стил, комфортни стаи, ресторант с тераса, барове, басейни, развлекателни програми. Намира се в курортно селище Гувес, многобройни магазини, таверни, барове и дискотеки, където можете весело да си уплътните времето.

С включена безплатна застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ

8 дни/ 7 нощувки

***

Резервирай с минимален риск!

До 31.08.2020 г., ще приемаме резервации срещу депозит от 50 лв. на пътуващ!


***
---------

ДАТИ - ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек,в стандартна стая с изглед басейн/градина (максимално настаняване 4 човека), на база ALL INCLUSIVE с включени летищни такси, за ранни записвания до 30.11.2020 г.:


15.05-22.05.2021 г.: 825 лв.

22.05-29.05.2021 г.: 934 лв.

29.05-05.06.2021 г.: 977 лв.

05.06-12.06.2021 г.: 977 лв.

12.06-19.06.2021 г.: 977 лв.

19.06-26.06.2021 г.: 1056 лв.

26.06-03.07.2021 г.: 1087 лв.

28.08-04.09.2021 г.: 1103 лв.

04.09-11.09.2021 г.: 1062 лв.

11.09-18.09.2021 г.: 1062 лв.

18.09-25.09.2021 г.: 1062 лв.

25.09-02.10.2021 г.: 947 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1

СофияКрит

Излитане от летище София с чартърен полет за Крит. Кацане на летище Ираклион. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител.

Свободно време. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. Екскурзия.

Двореца Кносос, Музея Ираклион, пазара на Ираклион (целодневна екскурзия)

Минойския дворец е основната забележителност в Кносос, град от значителна важност в античността, който основно е бил населяван през Неолитния период до 5 век пр.Хр. Дворецър е построен на хълма Кефала, с лесен дотъп до морето. Според митологията е бил седалище на мъдрия крал Минос. Двореца Кносос се свързва с вълнуваши легенди като мита за Лабиринта, с Минотавър, и историята за Дедалос и Икарос.

Разкопките на двореца са започнали още по времето на Сър Артур Еванс през 1800г и, като са разкрити двореца и прилежащите му сгради, които са били център на кулутрата по време на Брозновата ера.

Музея Ираклион

Археологическия музей в Ираклион е един от най-старите и важни музеи в Гърция, и един от най-известните в Европа. Той помещава експонати от всички периоди на Критската праистория и история, обхващащи хронологичен период от над 5500 години от неолита до римско време. Археологическият музей Ираклион се гордее със своята уникална минойска колекция, която включва шедьоврите на минойското изкуство. С право се счита за Музей на минойската култура.

Пазара на Ираклион

Централният пазар в Ираклион може да бъде намерен на улица 1866 г., улица с историческо значение за Крит, тъй като именно в тази област се състоя една от най-безполезните революции на критската нация в борбата за свобода от турците. Туристите могат да закупят храна, напитки, дрехи, обувки, сувенири и всичко останало, което сърце желае.

Това е най-приятната екскурзия. Денят ни започва с посещението на мястото, където е започнала европейската цивилизация, Минойския дворец на Кносос. Точно тук се намира Лабиринта на Дедал, тук управлявал легендарния цар Минос, син на Зевс, и е бил затворен в лабиринта страховития Минотавър.

След двореца Кносос ще посетите един от най-важните музеи в Гърция, Археологически музей Ираклион. И накрая, след като пазарувате, ще се отпуснете в многобройните малки кафенета, които са близо до пазара на Ираклион.

Цената включва: Двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване на български език

Цената не включва: вход за двореца Кносос (15 евро на човек), вход за Музея Ираклион (10 евро на човек)

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. Екскурзия

Екскурзия до остров Спиналонга (целодневна екскурзия)

Остров Спиналонга е една от емблематичните забележителности в района на остров Крит. Малко островче, намиращо се във водите на залива Мирабело. Това място е известно още като остров Лепер, тъй като там прокажените от остров Крит и останалата част на Гърция са били под карантина до 1957 г. През 16-ти век венецианците са превърнали острова в непристъпна крепост, за да контролират достъпа до залива на Елунда. Старото име на острова е Калидон. След като турците превземат Крит през 1669 год., остров Спиналонга остава под венецианско владение още 46 години до 1715 г. Превземайки го, турците се настаняват на него, използвайки вече построеното от венецианците. Това продължава дори и след като Гърция извоюва своята независимост. Затова гърците „прибегнали“ до някои от своите византийски номера. Така през 1903 година гръцкото правителство взело решение да изолира болните от проказа от цяла Гърция на остров Спиналонга. Проказата е коварна и силно заразна болест. Така без да имат избор турците избягали пред страха от силната зараза и Спиналонга станал и фактически гръцки. Колонията на прокажените просъществувала от 1903 до 1957 година, когато е открито лекарството за проказата.

След като пристигнете на пристанището на Агиос Николаос ще имате свободно време за пазаруване и разглеждане на забележителности, разходката ще продължи с трансфер с лодка до остров Спиналонга.

След посещението на крепостта, корабчето ще Ви отведе до заливът Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд.

Цената включва: Двупосочен трансфер, разходка с лодка, обяд с включени напитки

Цената не включва: вход за музея (8 евро на човек)

И

Традиционна криткска вечер

Елате с нас в традиционното село Карузана за една вълнуваща и различна нощ, под величественото лятно небе – нощ, пълна с музика, танци и красиви аромати.
Достигайки до древното село, ще имате възможност да се разходите из това великолепно място.
Ще бъдете изненадани от гостоприемството на местните жители и ще имате възможност да се насладите на традиционния колорит на района, който сякаш е останал непокътнат от времето.

Ще се запознаете с фолклорните гръцки и критски танци, които ще ви представят танцьорите, облечени в пъстри национални носии. Програмата се провежда под акомпанимента на традиционни оркестър, където водещата роля заема критската лира, бузуки и барабани.
В допълнение към музиката и танца, ще намерите завладяващото шоу на носии, по време на която ще се появят пред очите Ви най-важните събития в историята на остров Крит и в цялата Гърция.

Екскурзията Ви предоставя една чудесна възможност да опитате местните вина, които са включени в цената, както и истинската критска планинска кухня.

Цената включва: Транспорт, вечеря и напитки

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. Екскурзия

Хания, Ретимно и езерото Курнас (целодневна екскурзия)

Западен Крит притежава всички качества, за да ви очарова, дълбоки и диви проломи, стръмни планини, зелени долини и гори, невероятни плажове, много важни археологически обекти и невероятни градове, като Ретимно и Хания. Тази екскурзия ще ви отведе до Западната част на острова. Включва посещение на Хания, Ретимно, а също и добре известното езеро Курнас. По пътя си ще преминем покрай планината Ида с най-високия връх на острова Псилоритис и след кратка спирка за кафе турът ще ни отведе в красивия град Хания. По време на пътуването ще посетим малкото село Фоделе, известно като родното място на художника „Ел Греко”. Хания е бивша столица на остров Крит, очарователна със своите Венециански крепостни стени и пристанище, тесни еднопосочни улички и стари сгради от Венецианския и Турския период ще ви пренесе в миналото. Старото пристанище, където са навързани множество малки рибарски лодки е перфектното място да се насладите на гледката и оживлението, докато пиете кафе. На границата между Стария и Новия град е закритият пазар и пазара за кожени изделия. След това се отправяме към Ретимно, който наистина си заслужава да бъде посетен и където можете да видите още Венециански крепости и следи от Турското присъствие. Свободно време за разходка, пазаруване, снимки.

Още един вариант да се запознаете със западната част на Крит е да посетите историческия манастир Агия Триада (Света Троица). Следващата спирка ще бъде на прекрасния плаж на Ставрос, където е заснет филмът „Зорбас“. Ще има свободно време за плуване и релакс. Накрая ще посетим град Ханя, където ще имате възможност да се полюбувате на старото пристанище и да се изгубите сред живописните тесни улички на стария град на Венеция.

Цената включва: Двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Цената не включва: вход за манастира Агиа Триада (2,5 евро на човек)

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. Екскурзия

Остров Санторини (целодневна екскурзия)

Ако не сте били на остров Санторини, а сте стигнали до остров Крит означава, че тази екскурзия е като задължителна за Вас – оставете се да бъдете очаровани от перлата на Цикладите!

Вече възможно да пътувате със скоростна лодка и да бъдете на острова за по-малко от 2 часа.

Санторини по същество е това, което остава след огромно вулканично изригване, което унищожава най-ранните селища и създаде сегашната геоложка калдера. Гигантска централна правоъгълна лагуна, която е с размери около 12 на 7 км (7,5 на 4,3 мили), е заобиколена от 300 м високи стръмни скали от три страни.

Цената включва: Двупосочен трансфер, двупосочен билет за скоростната лодка и екскурзоводско обслужване

Цената не включва: билет за круиз между малките острови на Санторини (16 евро на човек – по желание)

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. Екскурзия

Остров Хриси (целодневна екскурзия)

Остров Хриси се намира в южната част на Крит, включен в европейската инициатива НАТУРА 2000. Осторовът има площ от 4 743 квадратни километра и максимална надморска височина от 27 метра. Това е остров, известен с екзотичните си води във всички нюанси на синьо и зелено, златните плажове, откъдето е получил името си, и защитената гора с кедровите дървета, които са на възраст над 200 години. Хриси е парче от рая на земята, най-южният природен парк в Европа и скъпоценен камък на Средиземноморието.

Екскурзията ще започне с трансфер до градчето Йерапетра, разположено на южния бряг на остров Крит. Тук ще ви очаква малко корабче, с което ще пътешествате по водите на Либийско море до необитаемия остров Хриси. След което ще пристигнем на плажа с бял пясък и чисти лазурни води. Там ще се насладите на бистрата тюркоазена вода на Либийско море. Свободно време за плаж. Следобед, трансфер до Йерепетра и връщане в хотела.

Цената включва: двупосочен автобусен трансфер, обяд с вкл.напитки, двупосочен трансфер с корабче

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. Екскурзия

Сърцето на Крит – типично село, платото Ласити, посещение на фабрика за зехтин и дегустация (целодневна екскурзия)

Плато Ласити – едно от най-красивите места на острова, разположено в планините Дикти на 850 метра над морското равнище. Платото е с размери – дължина 10 км и ширина 5 км. Платото впечатлява със своите 10 000 вятърни мелници и невероятна природа. Това е най-голямото и най-високото плато на Гърция! Платото Ласити е разположено в източната част на остров Крит в планината Диктис. Първата ни спирка ще бъде в малкото планинско селище Мочос, където можете да се разходите по живописни улици на градчето или просто да изпиете чаша традиционно гръцко кафе. Екскурзията продължава към село Краси, където в центъра на селото ще имаме възможност да видим вековният дъб – най-голямото дърво на остров Крит. Екскурзията продължава с посещение на манастира Кера Кардиотиса с известната си икона на Света Богородица, както и стенописи от 13 и 14 век. След посещението на манастира се насочваме към село Психро, където се намира пещера, в която според митологията е роден Зевс – бащата на всички богове и хора. Пещерата е богата с разнообразие от сталактити и сталагмити, образувани в продължение на векове. Разходката продължава с посещение на Еко Парк Ласинфос – традиционно критско село, което ще ни запознае с живота и традициите на местното население. Тук можете да видите действащ тъкачен стан, процеса на производството на свещи и опаковането на планински мед и билки.

Цената включва: автобусен двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Цената не включва: вход за манастира Кера Кардиотиса (2 евро на човек), вход за Пещерата на Зевс (6 евро на човек)

Ден 8 Отпътуване

Закуска.

Трансфер до летище Ираклион за полет до България.


=======================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:

Bomo Lyda 3*

Местоположение
Хотел Bomo Lyda 3* е разположен в северната част на острав Крит и на 17 км от международното летище на Ираклион.

Стаи
Хотелът разполага с двойни стаи и мезонети за настаняване на трима души. Стаите са обзаведени практично, с удобства като климатик, LCD телевизор, сешоар, сейф, минибар, балкон или тераса.

Не се допуска настаняване на домашни любимци. Хотелът не разполага със съоръжения за хора в неравностойно положение. Бебешки кошарки могат да бъдат предоставени при запитване.

Ресторант
Гостите на хотела могат да посетят основния ресторант, който разполага с просторна тераса и да опитат средиземноморски деликатеси и ястия от интернационалната кухня.

Баровете в хотела предлагат топли и студени разхладителни напитки, коктейли, ароматно кафе и чай.

Хотел
В хотелския комплекс има сауна, джакузи и басейн. Пясъчният плаж е на разстояние 700 метра от хотела. За целта има няколко безплатни трансфера до плажа през деня.

За децата има детски басейн, детска площадка и детски клуб / за деца от 4 до 12 годишна възраст / за игри, обучение и забавления.

Хотелският комплекс разполага с минимаркет.

* Шезлонгите и плажните чадъри са безплатни. Консумацията на храна и напитки също се заплаща допълнително.

Ресторант
Бар
Басейн
Зона за релакс
Плажни чадъри
Открит плувен басейн
Сауна
Минимаркет
Билярд

=====================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)

Авиокомпания: Bulgarian Air Charter

СофияИраклион: 10:00 ч. – 11:35 ч. (местно време)

ИраклионСофия: 12:35 ч. – 14:25 ч. (местно време)

Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание.

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 40 – 50 мин. в посока с 3*/4* автобус.

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Цените на допълнителните екскурзии са валидни за минимум 40 записани. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и др.

Двореца Кносос, Музея Ираклион, пазара на Ираклион (целодневна екскурзия)

Цена: 64 лева за възрастен / 32 лева за деца 2-11,99 г.

Минойския дворец е основната забележителност в Кносос, град от значителна важност в античността, който основно е бил населяван през Неолитния период до 5 век пр.Хр. Дворецър е построен на хълма Кефала, с лесен дотъп до морето. Според митологията е бил седалище на мъдрия крал Минос. Двореца Кносос се свързва с вълнуваши легенди като мита за Лабиринта, с Минотавър, и историята за Дедалос и Икарос.

Разкопките на двореца са започнали още по времето на Сър Артур Еванс през 1800г и, като са разкрити двореца и прилежащите му сгради, които са били център на кулутрата по време на Брозновата ера.

Музея Ираклион

Археологическия музей в Ираклион е един от най-старите и важни музеи в Гърция, и един от най-известните в Европа. Той помещава експонати от всички периоди на Критската праистория и история, обхващащи хронологичен период от над 5500 години от неолита до римско време. Археологическият музей Ираклион се гордее със своята уникална минойска колекция, която включва шедьоврите на минойското изкуство. С право се счита за Музей на минойската култура.

Пазара на Ираклион

Централният пазар в Ираклион може да бъде намерен на улица 1866 г., улица с историческо значение за Крит, тъй като именно в тази област се състоя една от най-безполезните революции на критската нация в борбата за свобода от турците. Туристите могат да закупят храна, напитки, дрехи, обувки, сувенири и всичко останало, което сърце желае.

Това е най-приятната екскурзия. Денят ни започва с посещението на мястото, където е започнала европейската цивилизация, Минойския дворец на Кносос. Точно тук се намира Лабиринта на Дедал, тук управлявал легендарния цар Минос, син на Зевс, и е бил затворен в лабиринта страховития Минотавър.

След двореца Кносос ще посетите един от най-важните музеи в Гърция, Археологически музей Ираклион. И накрая, след като пазарувате, ще се отпуснете в многобройните малки кафенета, които са близо до пазара на Ираклион.

Цената включва: Двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване на български език

Цената не включва: вход за двореца Кносос (15 евро на човек), вход за Музея Ираклион (10 евро на човек)

Екскурзия до остров Спиналонга (целодневна екскурзия

Цена: 88 лева за възрастен / 44 лева за деца 2-11,99 г.

Остров Спиналонга е една от емблематичните забележителности в района на остров Крит. Малко островче, намиращо се във водите на залива Мирабело. Това място е известно още като остров Лепер, тъй като там прокажените от остров Крит и останалата част на Гърция са били под карантина до 1957 г. През 16-ти век венецианците са превърнали острова в непристъпна крепост, за да контролират достъпа до залива на Елунда. Старото име на острова е Калидон. След като турците превземат Крит през 1669 год., остров Спиналонга остава под венецианско владение още 46 години до 1715 г. Превземайки го, турците се настаняват на него, използвайки вече построеното от венецианците. Това продължава дори и след като Гърция извоюва своята независимост. Затова гърците „прибегнали“ до някои от своите византийски номера. Така през 1903 година гръцкото правителство взело решение да изолира болните от проказа от цяла Гърция на остров Спиналонга. Проказата е коварна и силно заразна болест. Така без да имат избор турците избягали пред страха от силната зараза и Спиналонга станал и фактически гръцки. Колонията на прокажените просъществувала от 1903 до 1957 година, когато е открито лекарството за проказата.

След като пристигнете на пристанището на Агиос Николаос ще имате свободно време за пазаруване и разглеждане на забележителности, разходката ще продължи с трансфер с лодка до остров Спиналонга.

След посещението на крепостта, корабчето ще Ви отведе до заливът Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд.

Цената включва: Двупосочен трансфер, разходка с лодка, обяд с включени напитки

Цената не включва: вход за музея (8 евро на човек)

Традиционна криткска вечер

Цена: 70 лева за възрастен / 35 лева за деца 2-11,99 г.

Елате с нас в традиционното село Карузана за една вълнуваща и различна нощ, под величественото лятно небе – нощ, пълна с музика, танци и красиви аромати.
Достигайки до древното село, ще имате възможност да се разходите из това великолепно място.
Ще бъдете изненадани от гостоприемството на местните жители и ще имате възможност да се насладите на традиционния колорит на района, който сякаш е останал непокътнат от времето.

Ще се запознаете с фолклорните гръцки и критски танци, които ще ви представят танцьорите, облечени в пъстри национални носии. Програмата се провежда под акомпанимента на традиционни оркестър, където водещата роля заема критската лира, бузуки и барабани.
В допълнение към музиката и танца, ще намерите завладяващото шоу на носии, по време на която ще се появят пред очите Ви най-важните събития в историята на остров Крит и в цялата Гърция.

Екскурзията Ви предоставя една чудесна възможност да опитате местните вина, които са включени в цената, както и истинската критска планинска кухня.

Цената включва: Транспорт, вечеря и напитки

Хания, Ретимно и езерото Курнас (целодневна екскурзия)

Цена: 64 лева за възрастен /32 лева за деца 2-11,99 г.

Западен Крит притежава всички качества, за да ви очарова, дълбоки и диви проломи, стръмни планини, зелени долини и гори, невероятни плажове, много важни археологически обекти и невероятни градове, като Ретимно и Хания. Тази екскурзия ще ви отведе до Западната част на острова. Включва посещение на Хания, Ретимно, а също и добре известното езеро Курнас. По пътя си ще преминем покрай планината Ида с най-високия връх на острова Псилоритис и след кратка спирка за кафе турът ще ни отведе в красивия град Хания. По време на пътуването ще посетим малкото село Фоделе, известно като родното място на художника „Ел Греко”. Хания е бивша столица на остров Крит, очарователна със своите Венециански крепостни стени и пристанище, тесни еднопосочни улички и стари сгради от Венецианския и Турския период ще ви пренесе в миналото. Старото пристанище, където са навързани множество малки рибарски лодки е перфектното място да се насладите на гледката и оживлението, докато пиете кафе. На границата между Стария и Новия град е закритият пазар и пазара за кожени изделия. След това се отправяме към Ретимно, който наистина си заслужава да бъде посетен и където можете да видите още Венециански крепости и следи от Турското присъствие. Свободно време за разходка, пазаруване, снимки.

Още един вариант да се запознаете със западната част на Крит е да посетите историческия манастир Агия Триада (Света Троица). Следващата спирка ще бъде на прекрасния плаж на Ставрос, където е заснет филмът „Зорбас“. Ще има свободно време за плуване и релакс. Накрая ще посетим град Ханя, където ще имате възможност да се полюбувате на старото пристанище и да се изгубите сред живописните тесни улички на стария град на Венеция.

Цената включва: Двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Цената не включва: вход за манастира Агиа Триада (2,5 евро на човек)

Остров Санторини (целодневна екскурзия)

Цена: 240 лева за възрастен / 120 лева за деца 2-11,99 г.

Ако не сте били на остров Санторини, а сте стигнали до остров Крит означава, че тази екскурзия е като задължителна за Вас – оставете се да бъдете очаровани от перлата на Цикладите!

Вече възможно да пътувате със скоростна лодка и да бъдете на острова за по-малко от 2 часа.

Санторини по същество е това, което остава след огромно вулканично изригване, което унищожава най-ранните селища и създаде сегашната геоложка калдера. Гигантска централна правоъгълна лагуна, която е с размери около 12 на 7 км (7,5 на 4,3 мили), е заобиколена от 300 м високи стръмни скали от три страни.

Цената включва: Двупосочен трансфер, двупосочен билет за скоростната лодка и екскурзоводско обслужване

Цената не включва: билет за круиз между малките острови на Санторини (16 евро на човек – по желание)

Остров Хриси (целодневна екскурзия)

Цена:110 лева за възрастен / 55 лева за деца 2-11,99 г.

Остров Хриси се намира в южната част на Крит, включен в европейската инициатива НАТУРА 2000. Осторовът има площ от 4 743 квадратни километра и максимална надморска височина от 27 метра. Това е остров, известен с екзотичните си води във всички нюанси на синьо и зелено, златните плажове, откъдето е получил името си, и защитената гора с кедровите дървета, които са на възраст над 200 години. Хриси е парче от рая на земята, най-южният природен парк в Европа и скъпоценен камък на Средиземноморието.

Екскурзията ще започне с трансфер до градчето Йерапетра, разположено на южния бряг на остров Крит. Тук ще ви очаква малко корабче, с което ще пътешествате по водите на Либийско море до необитаемия остров Хриси. След което ще пристигнем на плажа с бял пясък и чисти лазурни води. Там ще се насладите на бистрата тюркоазена вода на Либийско море. Свободно време за плаж. Следобед, трансфер до Йерепетра и връщане в хотела.

Цената включва: двупосочен автобусен трансфер, обяд с вкл.напитки, двупосочен трансфер с корабче

Сърцето на Крит – типично село, платото Ласити, посещение на фабрика за зехтин и дегустация (целодневна екскурзия)

Цена: 70 лева за възрастен / 35 лева за деца 2-11,99 г.

Плато Ласити – едно от най-красивите места на острова, разположено в планините Дикти на 850 метра над морското равнище. Платото е с размери – дължина 10 км и ширина 5 км. Платото впечатлява със своите 10 000 вятърни мелници и невероятна природа. Това е най-голямото и най-високото плато на Гърция! Платото Ласити е разположено в източната част на остров Крит в планината Диктис. Първата ни спирка ще бъде в малкото планинско селище Мочос, където можете да се разходите по живописни улици на градчето или просто да изпиете чаша традиционно гръцко кафе. Екскурзията продължава към село Краси, където в центъра на селото ще имаме възможност да видим вековният дъб – най-голямото дърво на остров Крит. Екскурзията продължава с посещение на манастира Кера Кардиотиса с известната си икона на Света Богородица, както и стенописи от 13 и 14 век. След посещението на манастира се насочваме към село Психро, където се намира пещера, в която според митологията е роден Зевс – бащата на всички богове и хора. Пещерата е богата с разнообразие от сталактити и сталагмити, образувани в продължение на векове. Разходката продължава с посещение на Еко Парк Ласинфос – традиционно критско село, което ще ни запознае с живота и традициите на местното население. Тук можете да видите действащ тъкачен стан, процеса на производството на свещи и опаковането на планински мед и билки.

Цената включва: автобусен двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Цената не включва: вход за манастира Кера Кардиотиса (2 евро на човек), вход за Пещерата на Зевс (6 евро на човек)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Крит |  Почивки - Гърция |  Почивки - Крит |  Ранни записвания 2024 - Гърция |  Ранни записвания 2024 - Крит

Избрани оферти