Начало / Почивки / Почивки - Фигейра да Фош

Почивка в Португалия - Лисабон и Фигейра да Фош - от София!

Номер на оферта

/

53343

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет с АК „България Еър“ София – Лисабон – София
23 кг. чекиран багаж, до 8 кг. ръчен
Летищни такси /113 евро към 01.10.2019г/
Трансфер с автобус летище – хотел – летище в Лисабон
2 нощувки със закуски в хотел VIP Inn Berna 3* (или подобен) в Лисабон
5 нощувки със закуски в хотел Mercure 4* във Фигейра да Фош
5 вечери на тристепенно меню в хотела във Фигейра да Фош
Вода и 1 чаша вино на вечерите във Фигейра да Фош
Полудневна туристическа обиколка на Лисабон
Целодневна туристическа обиколка на Порто
Разглеждане на Мафра
Екскурзовод на български език по време на туристическите обиколки
Водач от агенцията по време на престоя в Португалия
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД Армеец

Цената не включва

Възможност за полет от и до Варна – около 150лв (изисква препотвърждение за всяка дата)
Туристическа такса престой: в района на Лисабон 2 EUR на турист на ден (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела)
Бакшиши за местните шофьори – 2 EUR на турист/ на ден (заплаща се задължително на място)
Доплащане за стая с гледка към океана в хотел Mercure 4* - 118 лева за стая, за целия период
Допълнителни екскурзии на място
Посещение на винарска изба и дегустация на Портвайн
Обяди
Вечери в хотела в Лисабон
Входни такси и билети за обектите по време на обиколки и екскурзии, както и музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт, разходи от личен характер, бакшиши за местен екскурзовод
Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена – 6.90 EUR /в двете посоки
Слушалки по време на туровете – 7 EUR на човек за целия престой (задължително – заплащат се на екскурзовода на място; деца до 6години не ползват слушалки и не се таксуват)
Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. - 15.30лв (по 1.70лв на ден)
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

ПОРТУГАЛИЯ: Лисабон и Фигейра да Фош
Португалската Копа Кабана!

Маршрут: СофияЛисабонФигейра да Фош - Оурем –Томар – Алкобаса – Порто – Пенише – КоимбраАвейроКоста Нова – Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – ЛисабонСофия

Създадохме за вас идеалната ваканция - съчетание между отпускащи плажове и живописни градчета, спокойни следобеди и вълнуващи екскурзии.
Дали ще се излежавате на атлантическото крайбрежие или ще се докоснете до Чудото на Девата от Фатима? Или пък може да ви се прииска да се повозите с гондола като във Венеция или да се снимате пред живописни бели вятърни мелници? Избирате вие!
За нас остава удоволствието да ви предложим от всичко, което Португалия има да ви даде!

9 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 5 вечери

ЕСЕН 2020
20.08.20г - 28.08.20г - 1585 лв
27.08.20г - 04.09.20г - 1565 лв
03.09.20г - 11.09.20г - 1545 лв - НЯМА МЕСТА
10.09.20г - 18.09.20г - 1519 лв
17.09.20г - 25.09.20г - 1519 лв
24.09.20г - 02.10.20г - 1449 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Къде ще спим?
Две нощувки в Лисабон и пет нощувки във Фигейра да Фош, където слънце и море са в изобилие! Градът е разположен на устието на река Мондего, на 40км от Коимбра, примамва със своите необятни плажове с бял ситен пясък.

Кои забележителности се посещават?
- Лисабон - манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, Маркиш Помбал, Руа Аугуща, парка Едуардо VII
- Порто – река Доро, Катедралата, двореца Болса, моста Дон Луиш І, квартала Рибейра, избите във Вила Нова де Гаия.
- Синтра – Кинта де Регалейра, средновековният център, замъкът Пена или Паласио Насионал Синтра
- Оурем – старият град и замъка
- Томар - манастирът на Ордена на Христос
- Алкобаса - Цистерцианското абатство «Св. Богородица от Алкобаса»
- Коимбра - Университета, Библиотеката, старият град, Байша, църквата на Светия кръст
- Авейро
- Коста нова
- Фатима– Базиликата и площада към нея
- Баталя - Манастирът
- Обидош

Ще има ли водач от България?
Служител на агенцията ще ви изпрати на аерогара София, а на летището в Лисабон ще ви посрещне наш представител и екскурзовод, който ще ще придружава групата по време на целия престой в Португалия.

Какъв е полетът до Португалия?
Полетът е с авиокомпания България Еър, директно до столицата на Португалия - Лисабон. Продължителността му е около 4 часа. В самолета можете да се подкрепите с безплатен сандвич и кафе.

Има ли включен багаж в цената?
Има един брой ръчен багаж до 8 кг. и един брой чекиран багаж до 23 кг. Изискаване на всички авиокомпании е в ръчния багаж да не се носят остри предмети и течности надвишаващи 100 мл.

Колко голяма е групата?
Групата ще бъде 40 – 48 туриста, което означава, че програмата и часовете на отпътуване трябва да се спазват стриктно, за да се изпълни маршрута.
Степен на трудност:
Ниска. Не е необходима предварителна подготовка, но доброто здравословно състояние винаги е препоръчително.

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 : София - Лисабон
Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 20:50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летището в Лисабон в 23:00 ч. Трансфер до хотел "VIP Inn Berna" 3* (или подобен) в Лисабон. Настаняване. Нощувка.
Ден 2 : Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): кварталът Байша, разположен в централната част на града - многобройни площади, свързани с прави улици, впечатляващи сгради от XVIII век, множество хотели и кафета. Байша е известен с нощния си живот. Въпреки опустошителното земетресение през 1755 г., кварталът днес е напълно възстановен. Площадите "Фигейра" и „Росио“, от които се разкрива страхотна гледка към замъка "Свети Георги". Най-големият площад в Лисабон "Комерсио" (известен още като Площадът на търговията), със своите две емблематични забележителности – арката „Руа Аугуща“ и бронзовата статуята на крал Жозе I Реформатора, създадена през 1775 г. Отправяме се към устието на река Тежу, където ще видим Паметникът на Откривателите, построен в чест на Енрике Мореплавателя; кулата "Белем" – един от символите на Лисабон, обявен за паметник на културата под защитата на ЮНЕСКО; манастира "Жеронимуш", построен през 1601 г, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 3 : СинтраФигейра да Фош
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време в Лисабон или по желание: полудневна екскурзия до Синтра. Неслучайно наричана „райската градина на Португалия“, Синтра ще ви смае със своите природа и архитектура. Ще имате възможността да посетите Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в.; или величествения замък Пена, построен през 19в. от Фердинанд 2, на една от най-високите точки на планината Синтра. Интересен факт е, че Двореца е построен на мястото на манастир от 14век. Той е изключителна комбинация от различни архитектурни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Ако изберете да останете в града, не пропускайте да посетите имението Кинта де Регалейра. Ако интериора е впечатляващ, то градините ще ви смаят със своята красота. Множество и най-различни растителни видове, в унисон с ренесансови укрепления, мистични религиозни символи, а градините са свързани с алеи, проходи и пещери. Най-голямата забележителност е Кладенецът на Посвещението (Обърнатата кула), напомняща Деветте кръга на Дантевия ад. Отпътуване за Фигейра да Фош следобяд. Настаняване в хотел Mercure 4*. Наричат Фигейра „Раиня дас Праяс“ – Кралицата на плажовете. Разположена точно в средата между Лисабон и Порто, тя е прекрасно място не само за почивка и релакс, но и удобна отправна точка за всички интересни места в Португалия. Вечеря. Нощувка.
Ден 4 : Оурем – Томар – Алкобаса
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание: целодневна екскурзия до Оурем, Томар и Алкобаса. Оурем е типичен средновековен град в Централна Португалия. Крепост тук е имало още по времето на Мюсюлманското владичество, но бива освободен от християните през 12век. Според легендата, именно тук мавърската принцеса Фатима приема християнството, под името Оурема, откъдето идва и името на града. Разглеждане на замъка Оурем и средновековния град. Отпътуване за Томар – земя на тамплиери. Днес Томар е част от богатата историческа мозайка на Португалия. Посещение на Замъка на тамплиерите от XII в. и манастира "Орденът на Христос". Томар е приютил и най-старата синагога в Португалия – място на
убежище за евреи в края на Втората световна война. Отпътуване за градчето Алкобаса. Градът се прочува през 12в., когато португалският крал Алфонсо Енрикеш заповядва тук да се построи църква, в чест на
победата над маврите. По-късно църквата се превръща в манастир, а днес Цистерцианското абатство „Св. Богородица от Алкобаса“ е едно от най-важните духовни средища в Португалия и част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
Ден 5 : Порто
Закуска. Целодневна екскурзия до Порто.
Вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО: гарата "Сао Бенто", която е истински шедьовър. Този транспортен възел крие голяма част от португалската история - красиви португалски плочи, които изобразяват исторически сцени от живота; Камбанарията "Торе душ Клеригуш" (Кулата на клириците) – най-високата кула в Португалия, издигната в един от централните райони на града; Катедралата Порто – една от най-старите сгради в града, издигаща се над скалист склон, с прекрасна панорамна гледка към стария квартал Рибейра. Оттук по средновековните улички с гранитни къщи от XII в. се стига до крайбрежната улица. Възможност за миникруиз по река Доро (около 50 минути, при подходящи метеорологични условия, заплаща се на място - около 15 евро). Ще видите и моста Дон Луиш І - най-атрактивният от 6-те моста на река Доро, построен от ученик на самия Густав Айфел. Възможност за посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 6 : КоимбраАвейроКоста Нова
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро и Коста Нова. Коимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Тук е най-старият университет в страната, и едно от най-старите висши учебни заведения в света. Основната забележителност е Университетската библиотека "Жоанина“ - тук се съхраняват повече от 300 000 книги. Свободно време в Стария град на Коимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положено тялото на първия крал на Португалия - Алфонсо Енрикеш. Продължаваме към Авейро - градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота. Следва посещение на Коста Нова – популярно морско градче, известно със своите пъстри къщи на бели райета, разположени на тънка ивица между плажа и лагуната. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 7 : ФатимаНазаре - Баталя – Обидош
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош.  Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Ще видите Базиликата „Девата от Фатима“ и ще научите кои са трите пророчества от Фатима. Посещение на манастира в Баталя от 14 в. – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа. Построен е през 1388 г. от крал Жуау І, дал клетва пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубарота. Разглеждане и свободно  време за обяд в Назаре. В миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е популярен курорт с прекрасни плажове и вкусна кухня. Известен е още с уникалните местни народни носии и църквата "Св. Богородица от Назаре", намираща се на един от главните площади . Обидош ще ви пренесе в далечното минало. Селцето е заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улици, които водят към замъка от XV в. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 8 : Мафра – Лисабон
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до центъра на Лисабон. Попътно разглеждане на Мафра и посещение на най-големия бароков дворец-манастир в Португалия. Строителството му започва в началото на 18в. по нареждане на крал Жуау V. Той дава обет, че на това място ще построи манастир, за да му се роди наследник. Историята на строителството е увековечена в творбата на нобеловия лауреат Жозе Сарамаго “Възпоменание за манастира”. Свободно време за вечеря и последни покупки в Лисабон. В 21:00ч. трансфер до летището.
Ден 9 : ЛисабонСофия
Отпътуване за България в 00:05ч. Пристигане на аерогара София в 06:00ч.
=============================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Hotel Mercure ****
https://www.accorhotels.com/gb/hotel-1921-mercure-figueira-da-foz-hotel/index.shtml

VIP Inn Berna *** - Лисабон
http://www.hotelvipinnbernalisboa.com/index.htm?lbl=ggl-en-rmk&gclid=Cj0KCQjw9ZDeBRD9ARIsAMbAmoYagcp-IOO1RJb98AAyng7uhLSuYw5TK_qApieFNUt-YuHHIKAAuMoaApWtEALw_wcB

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Полетно разписание:
№ на полет Ден излита каца
FB 563 Четвъртък София 20:50 Лисабон 23:00
FB 564 Петък Лисабон 00:05 София 06:00


Допълнителна информация:
• Офертата важи при минимум 40 туриста.
• Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста.
• При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
• Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител.
• Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
• Допълнителните екскурзии се заплащат с доплащането

Срокове и начин на плащане:
• Депозит - 500лв. при резервация
• Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
• Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:
• от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист.
• от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
• от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
• под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
• застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Целодневна екскурзия до Оурем – Томар - Алкобаса : 75лв
Целодневна екскурзия до КоимбраАвейроКоста нова : 59лв
Целодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош : 88лв
Полудневна екскурзия до Синтра : 75лв
Пакет от 3 екскурзии : Целодневна екскурзия до Оурем – Томар - Алкобаса + Целодневна екскурзия до КоимбраАвейроКоста нова + Полудневна екскурзия до Синтра : 188лв

Цените на допълнителните екскурзии за деца до 12 г. са с 50% отстъпка от редовната цена

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Фигейра да Фош |  Почивки - Португалия |  Почивки - Фигейра да Фош |  22 септември - 2023 - Португалия |  22 септември - 2023 - Фигейра да Фош  | Ранни записвания

Избрани оферти