Начало / Почивки / Почивки - Ханой

Най-доброто от Виетнам - самолет от София и от Варна

Номер на оферта

/

19866

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София/ Варна – Истанбул – Бангкок/Ханой – Истанбул – София/ Варна с Турски авиолинии
• Летищни такси в размер на 734 лв. към 05.04.2022 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
• Вътрешен полет във Виетнам от Сайгон до Дананг
• 8 нощувки със закуски в добри хотели Superior 4/3 - 2 в Сайгон, 1 в Хой Ан, 1 в Хюе, 1 в Нин Бин и 1  Ханой
• 1 нощувка със закуска и вечеря на круизно корабче в залива Халонг
• 1 нощувка в спален вагон с климатик, 4 легла в купе от Хюе - Нин Бин
• 4 обяда
• 6 вечери по програмата
• Посещение на тунелите Ку Чи
• Обиколка на историческия храд Хой Ан
• Посещение на комплекса Ми Сон, строен в периода от 4 до 14 век и е посветен на бог Шива
• Посещение на Императорската цитадела, пагодата Тиен Му и гробницата на Кай Дин в старата столица Хюе
• Екскурзия до Нин Бин
• Урок по Тай-Чи на борда на кораб в залива Халонг
• Посещение на традиционно вечерно водно куклено шоу Танг Лонг
• Обиколка на виетнамската столица Ханой
• Входни такси на обектите, упоменати в програмата
• Климатизиран транспорт
• Екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на цялата програма
• Всички трансфери по програмата
• Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек.
• Водач-преводач на групата от фирмата-организатор
 

Цената не включва

• Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон – 128 лв.
• Посещение на Ба На Хилс с увеселителния парк, "средновековните" постройки и Златния мост - 178 лева
• Доплащане за единична стая – 430 лв.
• Такси обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – по 5 USD на човек на ден. Заплащат се задължително на водача на групата по време на първия трансфер летище - хотел.
• Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
• Неупоменати в програмата услуги и хранения
• Туристическа виза за Виетнам – онлайн, около 25 $ към 05.04.2022 г.
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 27 лв.

Програма на пътуването

Маршрут: София/Варна - Истанбул - Сайгон - тунелите Ку Чи - делтата на р. Меконг - Хой Ан – Хюе - Нин Бин - залива Ха Лонг – Ханой - Истанбул - София/Варна

13 дни/10 нощувки

ДАТА: 04.11.2022 - 16.11.2022

ЦЕНА на човек:

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 2319 евро/4536 лв. при записване до 30.06.2022
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 2319 евро/4536 лв. при записване до 30.06.2022

Стандартна цена за отпътуване от София: 2419 евро/4731 лв. с включени летищни такси.
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 2419 евро/4731 лв. с включени летищни такси.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Защо да изберем това пътуване?

След дългата ковид пауза, туризмът във Виетнам отново се събужда. За да покаже на света, че потенциалът на тази прекрасна страна като историческо и културно наследство, природа, традиции и гостоприемство е жив и готов да предложи на своите гости най- доброто от този регион на Югоизточна Азия. Винаги привлекателен и търсен от чуждестранните туристи. Такава е и нашата идея в новата ни програма за Виетнам. Най-доброто!

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: СОФИЯ/ВАРНА - ИСТАНБУЛ
Полет от Варна в 20:25 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 22:35 ч.
Полет от Варна в 21:25 ч. и кацане в Истанбул в 23:50 ч.

Ден 2: ИСТАНБУЛ - САЙГОН
Излитане от Истанбул в 02:30 ч. Кацане в 16:40 в Сайгон (дн. Шо Ши Мин сити). Трансфер и настаняване в Ha Hien Signature hotel или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 3: САЙГОН
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия по делтата на р. Меконг с включен обяд.
През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед. Нощувка.

Ден 4: САЙГОН – ДАНАНГ – ХОЙ АН
Закуска. Посещаване на Площада на повторното обединение и кметството. Този ден сме посветили на посещение на тунелите Ку Чи, които се намират на около 70 км от Сайгон. По пътя ще можем да видим местни работилнички за оризова хартия и оризово вино. Ку Чи се слави с близо 200- километровата мрежа от подземни тунели, изградени по време на войната със САЩ през 60-те години на миналия век. Ще видим тази уникална защитна система от убежища за живеене, болнични отделения, кухненски части, оръжейни и т.н. Трансфер до летището и кратък полет до Дананг. Пристигане в Хой Ан и настаняване в Rosemary Hoi An hotel или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 5: ХОЙ АН
Днес ще посетим светилището My Son, което се намира на 40 км югозападно Хой Ан и се счита за  един от най-големите археологически обекти в Югоизточна Азия. Кулите са построени от 9-ти до 13-ти век. Повечето от храмовете са посветени на царете на Чампа и също са служили като място за техните погребения.
Разхождайки се из храмовия комплекс, преоткрит в края на 19-ти век, ще имаме чудесна възможност да научим подробности за древната култура, архитектура и цивилизация на Чампа. Ще научим и за връзките с индуистките божества, главно Шива, известен като основател и защитник на династията на Чампа. След като разгледаме комплекса My Son, се прибираме обратно до центъра на Хой Ан.
Обяд
След това предстои пешеходна обиколка на очарователния исторически град Хой Ан - още един обект на ЮНЕСКО. Ще посетим покрития японски мост, типична виетнамска търговска къща-музей, местния пазар и др. Посещение на някои от многобройните малки галерии. Нощувка.

Ден 6: ХОЙ АН
Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия по Ба На Хилс.
Днес ще пътуваме около 1.5 часа до Ба На Хилс, живописен планински район със запомнящи се гледки. Издигайки се на повече от 1400 метра над морското равнище, температурата на това място е предимно прохладна през цялата година. До Ба На Хилс ще се изкачим с един от най-дългите кабинкови лифтове в света – 5 километра,любувайки се на красивите гледки от въздуха.Най-напред ще стигнем до Златния мост – уникална композиция, представляваща две огромни ръце, които държат в дланите си 150-метрова позлатена конструкция. Това невероятно творение е дело на виетнамския алхитект Ву Виет Ат и е известно с названието „Ръцете на Господ”. От високо посетителите, които пъплят по моста, изглеждат като джуджета в ръцете на великан! От Златния мост ще преминем  в света на другия изключителен атракцион – Ба На Хилс, наследник на френско вилно селище от 1919 година. Тук ще попаднем в истинско царство на безброй цветни градини и паркове, изградени в стила на Версай, а след това в реплика на  средновековно френско селище с типичната вятърна мелница,католическата катедрала, тесните каменни улички и домове, превърнати в хотели. Ресторанти, кафенета, сергии с азиатска и европейска кухня допълват атмосферата на Ба На Хилс.
Завръщане в хотела, свободно време и нощувка.

Ден 7: ХОЙ АН - ХЮЕ
Закуска в хотела. Тръгваме от Хой Ан за Хюе по магистрала 1. Този път е известен като най-красивия в цял Виетнам. Пътуването минава покрай крайбрежните рибарски селища, най-вече Lang Co,на фона на зашеметяваща лагуна и ни отвежда над прохода Хай Ван, наричан  „прохода на океанските облаци“.
По пътя ще спрем, за да посетим Мраморната планина. Тук ще разгледаме пещерите и храмовете, построени в планината и ще наблюдаваме невероятната гледка към разширяващия се град Да Нанг и неговия плаж My Khe, признат от американското списание „Forbes” за един от шестте най-очарователни плажове в света! Ще се отбием в село, известно със своите мраморни скулптури, което има повече от 200 години история.
Пристигане в Хюе, настаняване в хотела и почивка.
Вечеря в местен ресторант. Настаняване в Rosaleen Boutique hotel или подобен. Нощувка

Ден 8: ХЮЕ
Закуска. През този ден ще посетим Кралската Цитадела и Забранения град на последната императорска династия Нгуен.
Също така посещаваме пагодата Тиен Му и гробницата на Кай Дин. Трансфер до жп гарата за нощен влак до Нин Бин. Настаняване в спални вагони с климатик (4 легла в купе).

Ден 9: НИН БИН - ХОА ЛУ
Пристигане на жп гарата в Нин Бин сутринта. Трансфер до хотел "Vissai" или подобен.
След ранна закуска, обиколка на Нин Бин , известна с карстовите си  планински възвишения, мистични пещери, исторически реликви и девствена природа. Тук ви очаква тричасов круиз с малки гребни лодки по кристална вода на живописен канал, пресичащ Транг Ан.  Този уникален екорайон е съставен от дванадесет екзотични пещери с огромни сталактити, през които лодките плават. 
Продължаваме към Бич Донг, който е провъзгласен за "Втората най-красива виетнамска пещера". Следва посещение на Хоа Лу - древна столица на Виетнам на повече от 1000 години.
Вечеря и нощувка.

Ден 10: НИН БИН - ХА ЛОНГ
Закуска. Ранно отпътуване за залива Ха Лонг - обект на ЮНЕСКО, в който са струпани около 2000 малки необитаеми островчета.
Според местната легенда заливът е издълбан като легло от опашката на огромен дракон, докато той се потапял в морето. Мястото е невероятно красиво и магнетично. Настаняване на корабчето V’spirit cruise 3*+ в Deluxe кабина или подобно. Напитка за добре дошли. Докато минаваме покрай спиращите дъха отвесни брегове, кацналите в залива скали и множеството пещери, ще можем да се насладим и на нашия обяд от морски дарове. След обяд с по-малки лодки ще посетим едно от плаващите села, където ще се срещнем с местните жители и техния бит. След като се върнем обратно на корабчето, ще имаме свободно време за слънчеви бани на палубата Вечерта, след като акостира корабът на тихо и приятно място, предстои вечеря с местна виетнамска кухня. Нощувка на корабчето.

Ден 11: ХА ЛОНГ - ХАНОЙ
За ранобудните има възможност за урок по Тай-Чи (китайско бойно изкуство) на борда на корабчето. Време за чай и кафе. Късна закуска. Напускане на корабчето около 10.30 сутринта и отпътуване обратно към Ханой (продължителност около 4 ч). Отправяме се към живописното езеро Хоан Кием, известно като Езерото на върнатия меч. Свободно време в градините до езерото, където ще можете да се полюбувате на очарователния залез. Денят ще завърши с традиционното вечерно водно куклено шоу Танг Лонг. Настаняване в хотел La Dolce Vita или подобен. Вечеря и нощувка в Ханой.

Ден 12: ХАНОЙ - ИСТАНБУЛ
След закуска предстои разходка из виетнамската столица, която според американското списание "Travel and Leisure" е включена сред 10-те най-привлекателни за туризъм градове в Азия. Ще видим дворцовия комплекс, който включва Мавзолея на бившия виетнамски комунистически лидер Хо Ши Мин, президентската резиденция, Музея на изящните изкуства, Пагодата с единия стълб, централния площад Ба Дин. След това ще се отправим към Храма на литературата - една от най-значимите културни атракции на град Ханой, построен в чест на великия философ Конфуций. Обяд в  местен ресторант. След това сме ви подготвили вълнуваща разходка из Стария квартал с 36-те специални "улички на вината". Тази разходка ще бъде с "цикло" - велорикша, най-разпространеният туристически транспорт във Виетнам. Късен обяд в местен ресторант с традиционна местна и азиатска кухня. Трансфер до летището. Полет за Истанбул в 22:45 ч.

Ден 13: ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/ВАРНА
Кацане в Истанбул в 06:00 ч. Излитане за София в 08:45 ч. и пристигане в 09:00 ч. Излитане за Варна в 09:30 ч. и пристигане в 09:35 ч. 

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 10
Условия за записване и начин на плащане:
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Доплащане за единична стая - 430 лева
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 
=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека
Полудневна екскурзия до Ба На Хилс
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Почивки - Виетнам |  Почивки - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти