Начало / Почивки / Почивки - Барселона

Почивка на Коста Азаар - Портокаловият бряг, 2-9 септември

Номер на оферта

/

239355

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет на а/к България еър София - Барселона - София с включен багаж до 23 кг и голям салонен багаж до 10 кг
Панорамна екскурзия в Барселона с лицензиран екскурзовод на български език
Пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език във Винарос
7 нощувки на пълен пансион с включени напитки вода и вино в хотел 4*
Обслужване на български език от представител на туроператора по време на цялото пътуване
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро от ЗК Мондиал

Цената не включва

Горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
Допълнителни екскурзии на български език при минимум 18 записани туристи.*
Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи над 66 г. - 16 лв на турист към пакетната цена.
Застраховка „Отмяна на пътуване”.

Програма на пътуването

Почивка на море на Портокаловия бряг - Коста Азаар, Испания

Винарос - столицата на скаридите

Валенсия, Пенискола и Морея

7 нощувки на пълен пансион с напитки в хотел 4* в курорта Винарос

2 екскурзии в Барселона и Винарос, включени в цената!

ДАТА: 2-9 септември 2023 - последни места

ЦЕНА на човек: 829 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

2 септември. Отпътуване от София за Барселона с редовен полет на а/к България еър в 07:00 ч. Пристигане в Барселона в 09:10 ч. Посрещане от представител на туроператора. Панорамна обиколка на Барселона с местен екскурзовод на български език /3 часа/ включена в цената: Пасео Грация, площад Каталуния, площад Испания, както и знаменитите архитектурни шедьоври на Антонио Гауди: Саграда Фамилия, къщата на Мило и Батийо, улицата на артистите Рамбла, паметника на Колумб, Пристанището. Отпътуване за курорта Винарос, разположен на Коста Валенсия - Портокаловият бряг /200 км/. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
3 септември. Закуска. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език във Винарос /включена в цената/. Винарос е прекрасно градче с широка крайбрежна панорамна зона за разходки с широк и дълъг плажове. Гордее се със своите свежи морски продукти и е известно като столицата на скаридите, на които е посветен цял паметник. Намира се в най-северната част на област Валенсия, на границата с Каталуния и е едно от най-големите и най-важни пристанища в средновековна Валенсия. По време на обиколката ще видим: крабрежната алея, Централния пазар, църквата Сан Аугустин, църквата Възнесение Богородично от 16 в., която от едната страна е църква, а от другата - крепостна стена. Ще минем покрай останките от Старото готическо кметство и ще видим Новото кметство, наслаждавайки се на модерните домове на богатите търговци, живели тук в началото на 20-ти век. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
4 септември. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание: Целодневна екскурзия до Валенсия. Цена - 69 евро на турист при минимум 18 записани туристи. Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език, не включва входни такси за посещаваните обекти по желание: Катедралата - 8 евро, Копринената борса - 2 евро, Биопарк - 24 евро, Аквариума - от 29 евро.
Валенсия е третият по големина град в Испания с най-големия запазен исторически център. Ще се разходим из историята й от времето на римляните, през рицарите до ден днешен. В Катедралата на Валенсия се пази Свещения Граал, а самият град е бил последна спирка по Пътя на коприната. Ще видим: Копринената борса, Централния пазар, Базиликата и Катедралата Дева Мария , за да стигнем до Града на изкуствата и науките - едно парченце от близкото бъдеще. В свободното си време ще можете да се посетите самостоятелно най-големия аквариум в Европа или Биопарка - една от най-хубавите зоологически градини в света.
5 септември. Закуска. Обяд. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.
6 септември. Закуска. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.
По желание: Целодневна екскурзия до Морея и Пенискола. Продължителност - 7 часа. Цена - 65 евро на човек при минимум 18 записани туристи. Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език; не включва: вход църква Морея - 3 евро, вход крепост Морея 3,50 евро, Папски дворец - 5 евро. Морея е паметник под егидата на ЮНЕСКО, селището е запазило очарованието си от преди 10 века. В Морея се намира една от най-красивите и богато украсени готически църкви на област Валенсия. По време на обиколката ще минем през главния вход на града - кулите Сан Мигел, по малките средновековни улички край Кметството, ще видим и красивите аристократични къщи и ще се изкачим до върха на хълма, където е Базиликата на Богородица. Тя е построена в скалите и е едно изключително произведение на изкуството. Свободно време за посещение на църквата и крепосттa. Продължаване за Пенискола. Пенискола е полуостров, свързан чрез тясна пясъчна ивица с континента. Древно селище, създадено от финикийски, картагенски и гръцки колонизатори. Славата си получава през Средните векове, когато се превръща в третият папски град /след Ватикана и Авиньон/ в християнския католически свят. В него е живял, издавал були и писал трудове обичаният папа Луна. Тук се намира и една от най-големите темплиерски крепости в Испания. Легендата разказва, че от тази крепост монасите-войни са се качили на кораб и са изчезнали от лицето на света, за да се превърнат в мит, който продължава да вълнува писатели, режисъори и историци. Ще се разходим в историческия център, ще видим Крепостта от 13 век, Двореца на Папа Луна и градините към замъка.
7 септември. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание: Целодневна екскурзия в Беникасим и Кастейон де ла Плана. Цена - 45 евро на записан турист при минимум 18 записани туристи. Цената включва: транспорт, екскурзовод на български. Продължителност около 8 часа.
Беникасим - Валенсианския Биариц, предпочитан от заможните фамилии от областта за почивка.Ще се разходим по кройбрежната променада, за да видим Алеята на вилите, Вила Пилар, Кулата Сан Висенте, църквата Сан Тома и ще дегустираме характерните за района ликьори и вина в избата на Кармелитския манастир. Продължаваме към Кастейон - 13 км.
Кастейон де ла Плана е столицата на третата провинция в област Валенсия. Емблема на града е готическата катедрала Дева Мария, построена през XIII век и разрушена в началото на ХХ век, за да бъде възстановена в навечерието ХХI век. Ще видим: Часовниковата кула Ел Фадри, ренесансовата сграда на Кметството и дворците, превърнати в художествени галерии. Тук е и сградата на Конопената борса - паметник за бита на населението в близкото минало. Пешеходна разходка из историческия център: Централния пазар, Театъра и Казиното. Свободно време за шопинг.
8 септември. Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.
9 септември. Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Барселона. Излитане за София в 09:50 ч. Кацане на летище София в 13:30 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
София - Барселона 07:00 ч. - 09:10 ч.
Барселона - София 09:50 ч. - 13:30 ч.


Начин на плащане:
Депозит от 30% от пакетната цена на турист.
Пълно плащане - до 21 дни преди датата на отпътуване

Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
При анулация от третия ден след записването до 21 дни преди датата на заминаване се удържа депозита.
При анулация 20 дни преди датата на отпътуване - 100% от стойността на пътуването.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Почивки - Испания |  Почивки - Барселона |  6 септември 2023 - Испания |  6 септември 2023 - Барселона

Избрани оферти