Начало / Почивки / Почивки - Ривиера Мая

Мексикански Кариби - Ривиера Мая и Тулум - All inclusive

Номер на оферта

/

236744

Дати & цени

Цената включва

Полет с авиокомпания „ Lufthansa” София– Франкфурт - Канкун – Франкфурт- София;
Трансфери летище – хотел – летищe;
7 Нощувки в хотел по избор на Ривиера Мая или Тулум;
All Inclusive база на изхранване;
Водач от Българияпри минимум 16 пътуващи;
Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро, включваща Ковид.

Цената не включва

Щатска такса на Кинтана Ру - около 12 долара на човек, заплаща се он-лайн;
Градска такса - 196 мекскикански песо (около 15 лева) платими на рецепция при настаняване;
Еко такса 26.89 мекскикански песо на ден на стая (около 2.15 лв.) платими на рецепция при настаняване;
Хранения извън посочените в програмата;
Разходи от личен характер;
Допълнителни екскурзии. Заявяват се и заплащат предварително.

Програма на пътуването

Мексикански Кариби

Група с водач от България на All inclusive

10 дни / 7 нощувки

9 дни Kарибски приключения на Ривиера Мая и Тулум

ДАТА: 07.11.2023 – 15.11.2023

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая на база All inclusive:

Barcelo Maya Beach 5* - All inclusive - 2050 € / 4009 лева

Barcelo Maya Caribe 5* - All inclusive - 2150€/ 4205 лева

Barcelo Maya Palace 5* - All inclusive - 2350€ / 4596 лева

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден: София - ФранкфуртКанкун – Ривиера Мая
Излитане от София в 06:50ч. с полет до Франкфурт с АК “Lufthansa”. Каца във Франкфурт в 08:25. Полет за Канкун в 10:10ч.Пристигане в Канкун в 16:20ч. и трансфер до избраният от Вас на Ривиера Мая или Тулум. Представете си най-бистрата и тюркоазена вода и към нея прибавете бял пясък. Тук там поставете палми, сламени чадъри и шезлонги и за финал сложете едни от най-впечатляващите исторически забележителности и археологически открития, датиращи от времето на тайнствените маи...Ето, че това го виждате със собствените си очи. Това е Ривиера Мая!

Свободно време за разглеждане и опознаване на курорта. Нощувка

2-ри ден: Ривиера Мая
Свободно време за разглеждане и опознаване на курорта. Нощувка.

3-ти ден: Ривиера Мая – Чичен Ица – Сеноте - Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

Възможност за екскурзия до древния град Чичен Ица с включен обяд - едно от седемте нови чудеса на света. Това е най-големият и най-впечатляващ град на маите, част от световно наследство от ЮНЕСКО и известно като едно от новите седем чудеса на света. Ще научите интересни подробности за различните видове ритуали и церемонии, които са се извършвали на това място.

Ще разгледаме Пирамидата на Кукулкан, Храмът на ягуара и Свещеният кладенец. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и до днес. Ще посетим пирамидата, позната като „Двореца”, или Храма на Кукулкан, Храма на черепите, Храма на ягуара, и легендарната Обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар на маите. Следва посещение на пещерата Сеноте- древен култов център на маите.Варовикови кладенци, които все още са обект на множество изследвания.Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне дъното им.Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от буйна тропическа растителност.
Отпътуване обратно към Канкун. ( срещу допълнително заплащане от 180 евро / 352 лева на човек ). Нощувка.

4-ти ден: Ривиера Мая – парка Ешкарет – Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за eкскурзия до парка Ксарет . Ксарет е най-известният еко-археологически парк в света. В него ще открите: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате със шнорхел под водата подземните пещери и реки. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. ( срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек ).
Нощувка.

5-ти ден: Ривиера Мая – o-в Кантой и Исла де Мухерес – Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.
Днешния ден ви предлагаме да се разходите на север от Канкун до “острова на жените” и остров Кантай. Насладете се на прекрасните плажове на Исла де Мухерес, където може да плажувате или да се разходите из цветните улици на този град.

Тук ще посетим и последният девствен остров на Мексиканските Кариби, на който никой не живее – остров Кантой. Заобиколен от плажове с кристално чиста вода, богата фауна и пищна флора.
И двата острова са обявени за защитена природна зона. ( срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек ). Нощувка.

6-ти ден: Ривиера Мая - Тулум и Коба – Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.
Възможност за екскурзия до Тулум и Коба. Екскурзията започва с посещение на Коба, където ще имате възможността да се докоснете до очарователната култура на маите. Отпътуване за Тулум - съвкупност от четири зони - археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka"an. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи. ( срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек ). Нощувка.

7-ти ден: Ривиера Мая – Козумел - Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.
По желание екскурзия до остров Козумел и възможност за гмуркане. Kозумел е най-големият Мексикански остров, с буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бял пясък, лагуни. На острова се намира петата по големина подводна пещера, открита през 1990 г. Рифовете, които заобикалят острова са втората по големина морска еко система в света. Резервати от голямо екологическо значение са, „Природният Морски Риф на Козумел“ и природният парк „Чанканаб“, създадени да защитават живота под вода и привлекли вниманието на изследователи като Жак Кусто. Ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел и да посетите аква парка с впечатляващи атракциони на Плая Мия. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.
( срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек ). Нощувка.

8-ми ден: Ривиера Мая - Канкун – Франкфурт
Закуска. Свободно време. Трансфер от Ривиера Мая до Летище Канкун и полет за Франкфурт в 18:05ч.

9-ти ден: Франкфурт - София
Пристигане във Франкфурт в 10:25.
Излитане за София в 14:30ч. Пристигане в София в 17:40ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За влизане в Мексико е необходимо да се генерира QR код 24 часа преди отпътуване.

Полетно разписание:
LH1429 СОФИЯ 06:50 Франкфурт 08:25
LH4368 Франкфурт 10:10 Канкун 16:20
LH4369 Канкун 18:05 Франкфурт 10:25
LH1430 Франкфурт 14:30 София 17:40

Условия на резервация:
При записване се внасят 1000 лева. Доплащане до 45 дни преди пътуването.
Офертата важи при минимум 12туриста;
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85лв.;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

до 60 дни преди датата на пътуване: без неустойка.
от 59 дни до 31дни до датата на пътуване: депозита.
при по-малко от 30 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
Смяна на име до 10 дни преди пътуване: без неустойка.

Анулации без неустойка и връщане на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от месец преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мексико.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:

Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. доказуеми причини описани в Общите условия по застраховката.

Важно уточнение:
Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Събития изключени от обхвата на застраховката са:
Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),
Страх от предприемане на пътуване,
Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация
Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

Вид използван транспорт: Самолет, Автобус

Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Мексико.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, моля да се информирате в офисите ни, преди Вашето пътуване.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ( Заявяват се и заплащат предварително преди отпътуването ) :

Екскурзия до остров Козумел с включен обяд и шнорхелинг– 120 евро;
Екскурзия до древния град на маите Чичен Ица и Сеноте с включен обяд - 180 евро;
Посещение на парка Xcaret Park с включен обяд и напитка– 150 евро;
Комбинирана целодневна екскурзия до Толум и Коба с включен обяд– 120 евро;
Екскурзия до Paradise Island -o-в Кантой и Исла де Мухерес – 150 евро;

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Ривиера Мая |  Почивки - Мексико |  Почивки - Ривиера Мая |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Ривиера Мая

Избрани оферти