Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лефкада

Райската перла на Йонийско море – Лефкада - 4 HB

Номер на оферта

/

232461

Дати & цени

12 юни 2024 - 16 юни 2024 г. - Цена от 580 лв.
19 юни 2024 - 23 юни 2024 г. - Цена от 615 лв.
26 юни 2024 - 30 юни 2024 г. - Цена от 650 лв.
03 юли 2024 - 07 юли 2024 г. - Цена от 650 лв.
01 септември 2024 - 05 септември 2024 г. - Цена от 635 лв.
06 септември 2024 - 10 септември 2024 г. - Цена от 635 лв.
11 септември 2024 - 15 септември 2024 г. - Цена от 580 лв.
19 септември 2024 - 25 септември 2024 г. - Цена от 460 лв.

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 4 нощувки в хотел Sunrise или Tesoro
* 4 закуски на блок маса
* 4 вечери на блок маса (за дата 19.09 изхранването е само със закуска)
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая – 30 евро на вечер
* възможност за избор на седалка - (попитайте за повече информация в агенцията).
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* целодневен круиз Седемте Йонииски острова – 38 евро на възрастен; 20 евро на дете до 11,99 г. (при минимум 25 души)
* посещение на столицата Лефкада, манастира Панагиа Феромени и плажа Пефкулия – 15 евро (при минимум 25 души)
* трансфер до един от най- хубавите плажове на острова – Катизма – 5 евро (при минимум 25 души)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

Програма на пътуването

Дестинация: Райската перла на Йонийско море – Лефкада - 4 HB

Маршрут: СофияЛефкада –Агиос Йоанис, Фрини – Панагия Фанеромени – Пефкулия - Катизма - София

5 дни/ 4 нощ.

дата:
12.06.2024 - 16.06.2024
19.06.2024 - 23.06.2024
26.06.2024 - 30.06.2024
03.07.2024 - 07.07.2024
01.09.2024 - 05.09.2024
06.09.2024 - 10.09.2024
11.09.2024 - 15.09.2024
19.09.2024 - 23.09.2024

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси :
За дата 12.06: 580 лв.
За дата 19.06: 615 лв.
За дата 26.06: 650 лв.
За дата 03.07: 650 лв.
За дата 01.09: 635 лв.
За дата 06.09: 635 лв.
За дата 11.09: 580 лв.
За дата 19.09: 460 лв.
Отстъпки за деца - за информация свържете се с нас
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА:
1 ден: Отпътуване от пл. Руски паметник, гр. София в 00:00 часа. по маршрут София - Солун - Йоанина - Превеза - Лефкада. Пристигане на о. Лефкада преди обяд. За Лефкада има древногръцки митове и легенди, които неизменно са наситени с много романтика и драматизъм. Разположен във водите на Йонийско море островът е свързан с континенталната част на Гърция чрез мост и подземен тунел. Плажовете на западното крайбрежие, като Порто Кацики и Егреми, се отличават с отвесни бели скали и тюркоазени води. Източното крайбрежие е известно със своите традиционни китни селища – Нидри, Лигия и Никиана. Портал към острова на север е град Лефкада, който е и негова столица. Както почти всеки гръцки остров, така и Лефкада е наситен със свой собствен чар и история. Настаняване в хотела. Свободен ден за забавления около басейнa на хотела или плаж. Вечеря. Нощувка.

2 ден: След закуска, по желание и срещу допълнително заплащане целодневен круиз около Седемте Йонииски острова с включен лек обяд с екзкурзовод на български език:
Круизът тръгва от пристанище Нидри и се разглеждат:
Плаж Порто Кацики - това е най-известният плаж на Лефкада. Представлява тясна плажна ивица, разположена под високи бели скали, с искрящ млечносин цвят на водата. Време за снимки, плуване и обяд.
Остров Кефалония - най-големият остров в Йонийско море. Характерен е с дълги пясъчни плажове, живописни заливи с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации. Свободно време в градчето Фискардо за посещение на магазини за сувенири, живописни крайбрежни кафетерии и сладкарници.
Остров Итака - островът на Одисей.Гостоприемният романтичен остров Итака предлага идеалното място за спокойна почивка и интересни обиколки. Одисеевият остров е хармонично съчетание на море и планина, с приказни заливи и плажове.
Остров Меганиси - пещерата Папаниколи, която по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от легендарните Папаниколи подводници. Спирка за фото пауза от борда на кораба.
Остров Скорпиос или "Островът на Онасис"е една от перлите на Гърция, както и едно от най-романтичните кътчета. Получил е името си от очертанията напомнящи формата на скорпион. На острова сключват брак Жаклин Кенеди и видния корабен магнат Аристотел Онасис, чиято фамилия го притежава до скоро. В момента Скорпиос е отдаден под наем за 99 години на руския милиардер Димитрий Риболовлев.
Връщане в хотела след 18:30 часа. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на столицата Лефкада; манастира Панагиа Фенеромени и плажа Пефкулия с екзкурзовод на български език. Град Лефкада е столица на острова и е разположен в североизточната му част. Построен е около естествено пристанище. След разрушително земетресение новите къщи са изградени от дървени основи и цветни метални листове, за да са по-устойчиви на трусове. В Лефкада се намират Музеят на грамофоните, Фолклорният музей и Археологическият музей. Китното островно градче предлага много възможности по малките си пъстри улички за традиционен гръцки обяд, пазаруване и дълги безгрижни разходки. Манастира Панагиа Феромени се намира на хълм в местността Фрини. От манастира се разкрива панорамна гледка към град Лефкада, километричния плаж Агиос Йоанис и лагуните. Гледката е повече от уникална и подходяща за многобройни снимки на синия фон на Йонииско море. Панагиа Феромени е съществувал още преди османското и венецианското владичество, но след пожар е построен наново в сегашния му вид. Посветен е на Света Богородица, която е патрон на острова и всяка година в него се провеждат различни църковни празненства. В манастира ще видите църковен музей, както и малък морски музей, а в градината му има малък импровизиран зоопарк с домашни животни и птици. Понастоящем в манастира живеят няколко монаси, които посрещат посетители всеки ден. Плажът Пефкулия се намира близо до столицата - град Лефкада. Той се характеризира с чиста вода, дълга пясъчна ивица която приближавайки се към морето преминава в леко камениста. Пефкулия е смятан за един от най-добрите плажове на острова. Морето има прекрасен тюркоазен цвят. На плажната ивица често се усеща слаб вятър, който леко разхлажда през горещите летни дни. В близост до него могат да бъдат намерени няколко механи, предлагащи вкуса на Гърция. Връщане в хотела след 17:00 ч. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане трансфер до един от най- хубавите плажове на острова – Катизма. Той е дълъг пясъчен плаж,заобиколен с планини и блестящо синьо море. Тук има по нещо за всеки – парапланеризъм, плуване или просто релаксиране под лъчите на слънцето. Има шезлонги и чадъри, барове и ресторанти. Заведенията са приятни, сервират пресни рибни ястия и се намират зад плажната ивица, която едостатъчно дълга, за да може всеки да намери спокойно място за себе си. Връщане в хотела след 17:00 ч. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за България.Пристигане в София, пл. Руски паметник вечерта.
==============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конктетна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата

* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая.
==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА:
* 4 нощувки в хотел Sunrise или Tesoro
* 4 закуски на блок маса
* 4 вечери на блок маса (за дата 19.09 изхранването е само със закуска)

Hotel Sunrise се намира на 12 километра от град Лефкада и на 4 километра от оживения курорт Нидри.ЛИЧНО ПРОВЕРЕН ОТ НАС И НАШИТЕ ГРУПИ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ 2023 ГОДИНА! С впечатляващи гледки, чудесно местоположение, чисти стаи, изключително мили, приветливи и услужливи. Предлага басейн с тераса за слънчеви бани и с панорамен изглед към Йонийско море. Разполага също със poolbarкрай басейна и с безплатен Wi-Fi интернет във всичките си части. Стаите и суитите в Hotel Sunrise имат излаз на балкон с изглед към Йонийско море. Всички те са оборудвани с климатик, хладилник и телевизор с плосък екран. Самостоятелната баня е със сешоар. Оценен от свойте гости срейтинг ПРЕВЪЗХОДЕН 9,3

Hotel Tesoro се намира в крайбрежното селище Никиана. Нидри е на 4 километра, а град Лефкада е на 7 километра. ЛИЧНО ПРОВЕРЕН ОТ НАС И НАШИТЕ ГРУПИ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ 2023 ГОДИНА! С изключителна гледка, просторни и чисти стаи, хубав басейн и много вкусни храна. Той предлага каменни помещения за настаняване с балкон, а някои са с изглед към Йонийско море. Разполага със открит басейн. В общите зони има безплатен Wi-Fi достъп. Елегантно обзаведените и климатизирани стаи в Tesoro са с LCD телевизор, минибар и сейф. Самостоятелните бани са с безплатни тоалетни принадлежности с вана и сешоар. Гостите могат да се насладят на ястията в ресторанта или да опитат освежаващо питие в бара. Осигурен е и рум-сървиз.Оценен от своите гости срейтинг ПРЕВЪЗХОДЕН 9,1
=============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Почивки - Гърция |  Почивки - Лефкада |  Почивка на море 2024 - Гърция |  Почивка на море 2024 - Лефкада

Избрани оферти