Начало / Почивки / Почивки - Евия

Почивка на остров ЕВИЯ 2020 г – Изкушението на Гърция + 2 БОНУСА

Номер на оферта

/

229849

Дати & цени

Цената включва

Лицензиран автобусен транспорт София – о.Евия – София
БОНУС!! Туристическа разходка в град Еретрия
БОНУС!! Панорамен тур в столицата Халкида
7 нощувки в хотел Marmari Bay Hotel Evia ***
7 закуски на блок маса
7 вечери на блок маса /бюфет
Магистрални такси
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Медицинска застраховка 5000 ЕВРО / ЗД Армеец
Информационен пакет

Цената не включва

ПАНОРАМНА обиколка на гръцката столица АТИНА – 50 евро (мин 15 туриста)
Екскурзия до месността Драконовите покои ,Неа Стира, Castello Rosso и дивните плажове на Каристос- 20 евро при мин.15 човека
НОВО!! Плажен круиз с гмуркане в заливите на остров Евия – 40 евро
Организиран транспорт от :
Пловдив – 30 лв (мин.15 човека)
Кърджали, Хасково, Стара Загора– 35 лв (мин.15 човека)
Застраховка “ Отмяна на пътуване“
сити такси
входни такси

*входна такса : Акропол -20 евро
**вход за археологическото пространство – 4 евро

Допълнителна информация :

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 25
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни

Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.

Хотелско настаняване по Програмата:

Marmari Bay Hotel Summer Resort Evia ***
www.marmaribay.gr
Много добър: оценка 8,2
Елегантната визия на Хотел Marmari Bay *** доминира сред безкрайния син хоризонт на залива Мармари.Хотел Marmari Bay *** е не само място за хора, които обичат слънцето, но и оазис, далеч от неудобния шум на града. Тук можете да се любувате на слънчеви бани през целия ден, да отпиете Вашето питие в бара до басейна или просто да наслаждавате на залеза от балкона си. За тези, които желаят спокойна почивка и забавления, Хотел Marmari Bay *** гарантира незабравима почивка.
Сред многобройните удобства са безплатен транспорт до близките плажове Zastani, Kokkini и Figias , клуб за кайтинг , уиндсърф и гмуркане. детски кът , магазин за подаръци, конферентната зала с капацитет до 100 души .
Ресторант La Veranda сервира а ла карт ястия от италианската кухня . Вечер можете също да се насладите на коктейл край басейна, а редовно се провеждат и типични гръцки вечери с гръцка кухня и музика на живо.
Хотелът разполага с Безплатен частен паркинг, Безплатен интернет във всички свои корпуси, Бизнес корнер , Детски басейн , Колела под наем , Обменно бюро, 24/7 Рецепция .

Цената не включва

ПАНОРАМНА обиколка на АТИНА – 25 евро (мин 15 туриста) входна такса :Акропол 20 еu
НОВО!!Шопинг в McArthurGlen Designer Outlet Athens и посещение на Зоологическа градина (Attica Zoological Park) (организиран транспорт -20 евро)
НОВО!! Плажен круиз с гмуркане в заливите на остров Евия – 25 евро
Екскурзия до църквата СВЕТИ ЙОАНИС РОСОС и ЛИМНИ – 15 евро (мин.15 туриста)
Организиран транспорт от Стара Загора / Пловдив – 30 лв (мин.15 човека)
Застраховка “ Отмяна на пътуване“
сити такси
входни такси



*входна такса : Акропол -20 евро
**вход за археологическото пространство – 4 евро

Програма на пътуването

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЕВИЯ 2020

Програма
1-ви ден
Отпътуване от паркинга на Национален стадион Васил Левски – София в 23:00 ч. по маршрут СофияКулатаСолунЛамия – о-в Евия . Възможност за тръгване от Кърджали-Хасково-Стара Загора-Пловдив. Нощен преход
2-ри ден
Пристигане в столицата Халкида сутринта свързана чрез атрактивен, мрежест мост с континентална Гърция. Името „Халкида” произлиза от гръцката дума „halkos”- химически елемент мед, тъй като в древността, благодарение на медта островът натрупва богатствата си. Сведения за ранното съществуване на античния полис има още в Омировата Илиада. Бонус-туристическа програма в Халкида- основни забележителоности са Кметството и Червената къща, построени в неоколониален стил,Джамията с колекцията о твизантийски икони, Църквата Св.Параскева, Акведукта ,крепостта Карабаба. Халкида е известна и с един природен феномен – на всеки 6 часа морското течение в протока Еврип променя посоката си от юг на север и обратно . По този начин естествения воден път прилича на река с множество водовъртежи. Това явление може да бъде наблюдавано най-добре от стария мост на града.Според легендата именно оттук е преминал корабът на Язон по пътя в търсене на Златното руно.В Халкида са и едни от най-известните рибни таверни с местни морски специалитети в района , заради които атиняни са изкушени и често, често идват да се насладят на тези кулинарни изкушения. Отпътуване за Еретрея.
Някога Еретрея бил сред великите военоморски сили и важен център в Гърция в периода 8 – 5 век пр.н.е. Градът е считан за един от най-богатите археологически и исторически райони на Евия и Гърция, участвал заедно с Халкида в Троянската война и създал много колонии в антична Гърция, Тракия, Сицилия като могъща военоморска сила в онези дни. Основни акценти са Къщата на Мозайките, съхранила съкровища и добре запазени мозайки от IV век пр.н.е. , амфитеатъра (5 век пр.н.е.), храмовете на Дионисии, Димитра и Изида, Археологическият музей с важни находки от Магула и Лефканти.
Отпътуване за Мармари. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка .Вечеря. Нощувка.
3-ти ден
Закуска . Туристическа обиколка на гръцката столица Атина .Името на прекрасната гръцка столица е свързано с това на древногръцката богиня Атина, смятана за закрилник на града. Атина е една от най- древните столици на Западния свят, родината на философията и демокрацията в Древна Гърция. Тук постепенно се оформил и официалният език на древна Гърция – атически диалект, производен на йонийския гръцки. Начало на тура с площад „Омония“, ул. „Ванизелу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента, Националните градини с парка Запио , Президентския дворец, Античния олимпийски стадион, Арката на император Адриан и Адриановата библиотека, храма на Зевс, посещение на Акропола.
Следобед време за релакс и разходка : можете да изпиете своето гръцко кафе на някое от живописните площадчета в „Плака” – автентичният квартал на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола,както и да направите своя пазар в многобройните магазини по оживената търговска улица Ерму.Време за релакс . Свободно време. Трансфер. Вечеря.Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и релакс . Възможност за Плажен Круиз в заливите на остров Евия. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж, разкодка и релакс в Мармари. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и релакс .
Екскурзия до Домът на Драконите ,Неа Стира, Castello Rosso и дивните плажове на Каристос при мин.15 човека . Следобед връщане в хотела .Свободно време . Вечеря. Нощувка.
7-ми ден
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и релакс .Възможност за посещение на Зоологическа градина (Attica Zoological Park ), където да видите делфини,морски лъвове и още много екзотични животни . Следва шопинг в McArthurGlen Designer Outlet Athens. Свободно време. Трансфер. Вечеря. Нощувка.
8-ми ден
Закуска. Свободно време за плаж, разходкаи релакс. Вечеря. Нощувка.
9-ти ден
Закуска. Отпътуване за България по маршрут о-в Евия -ЛамияСолун -КулатаСофия . Пристигане в София късно вечерта.
***ПОРЕДНОСТТА НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ ПОДРЕЖИ НА ПРЕДПОТВЪРЖДЕНИЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА ТУРИСТИТЕ.

ЦЕНА за човек в ДВОЙНА / ТРОЙНА стая: 789 лв
Доплащане за ЕДИНИЧНА стая: 200лв.
ОТСТЪПКИ за ДЕЦА ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ :

*ДЕТЕ до 6 години – БЕЗПЛАТНО
* ЗА 2 ДЕЦА до 6 години- 1 ВО ДЕТЕ БЕЗПЛАТНО , 2-РО ДЕТЕ -315 лв
** ЗАПЛАЩАНЕ НА СЕДАЛКА за деца до 6 години – 100 лв
Доплащане за дете от 6 – 12 г. с двама пълноплащащи в едно помещение:395 лв.
Доплащане за допълнителна седалка в автобуса: 70лв.
Доплащане за ВИП места за 2,3,4 ред в автобуса: 70лв.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Евия |  Почивки - Гърция |  Почивки - Евия |  Почивка на море 2024 - Гърция |  Почивка на море 2024 - Евия

Избрани оферти