Начало / Почивки / Почивки - Занзибар

Почивка на остров Занзибар - от София и Варна - 14.03.2021 г.

Номер на оферта

/

233974

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София/Варна – Занзибар – София/Варна на авикомпания „Turkish airlines” или друга с включени летищни такси;
• 7 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;
• Трансфер – летище – хотел – летище;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” включваща COVID–19 защита с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г.
• Застраховка „ Отмяна на пътуване” включваща COVID–19 защита с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г.
• PCR тест, който се изисква или може да бъде изискан при завръщане в България или при влизане в конкретната дестинацията на стойност до 100 лв. на турист – срещу предоставена фактура
• Асистанс на място от приемащата агенция.;
• Водач - преводач от фирмата организатор.

Цената не включва

• Виза за Танзания – 50 евро на човек – получава се при пристигане (задължително трябва да имате валидност на паспорта минимум 6 месеца след датата на напускане на страната и празна страница за полагане на визата на летището).
• Държавна такса инфраструктура: по 1 USD на ден на човек (заплаща се задължително на рецепция на хотела преди напускане).
• Разходи от личен характер.
• Допълнителни екскурзии.
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години – 18 лева.

Програма на пътуването

"Jambo" Занзибар
* На суахили "Jambo" се използва за "Здравей"!

С водач от България

Маршрут: София/ВарнаЗанзибарСофия/Варна

Mаксимална защитита по организираните ни програми „Пътувай сигурно”. Включва застраховки „Помощ при пътуване в чужбина”, „Отмяна на пътуване” с COVID–19 защита и PCR тест на стойност до 100 лв. на турист;

10 дни/7 нощувки

ДАТА: 14.03.2021 - 21.03.2021

----------------

ХОТЕЛИ / Вид настаняване и база изхранване / ЦЕНА на човек:

1. Zanzibar Star Resort 3*
Bungalow Garden View Room/ Закуска / 3 100 лв.

2. Amaan Beach Bungalows 3*
Sea View/ Закуска / 3 490 лв.

3. Langi Langi Beach Bungalows 3*
Standard room/ Закуска, обяд и вечеря / 3 961 лв.

4. Bluebay Beach Resort 5*
Garden room/ Ол инклузив / 3 939 лв.

5. Tui Blue Bahari Zanzibar 5*
Duo Extra Deluxe Room/ Ол инклузив / 4 146 лв.

6. Double Тree by Hilton 4*
Garden view room/ Ол инклузив / 4 406 лв.

7. Hotel Melia 5*
Garden view room/ Ол инклузив / 5 499 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Занзибар е само на 30 - минутен полет от столицата на Танзания – Дар ес Салам. Векове наред този африкански остров е имал мрачната слава на един от най-големите пазари на роби в света. Тази епоха отдавна е останала в историята за сметка на далеч по-привлекателния имидж на Занзибар като остров на подправките, а днес и като оазис за ваканция с романтичен привкус. Карамфилът, индийското орехче, канелата са само част от букета аромати, които правят от работата в кухнята вълшебства. Тях ще намерите на всеки местен пазар в Занзибар. А белоснежните пясъчни плажове, изумрудените води на Индийския океан, луксозните хотели със световен стандарт, миксът от култури и в архитектурата , и в храната, накрая и приятелски настроеното население са факторът, който и сега, в тези кризисни времена, продължава да привлича интереса на туристи от целия свят. За тях вратите на острова са отворени и за лежерна, и за активна почивка.

------------

Защо да изберете тази програма?

• Докато в България е зима, в Занзибар е топло. Средната температура на въздуха в периода януари – март варира от 28 до 32 градуса, на морската вода достига до 28 градуса.
• За пътуването предлагаме удобни международни полети с реномирана авиокомпания.
• Имате възможност за избор на реномирани хотели от световноизвестни вериги с най-добро съотношение между цена и качество.
• Пътуването се осъществява както от София така и от Варна.
• И нещо много важно: Занзибар към момента е една от най-безопасните зони за отдих от гледна точка развитието на пандемията Ковид 19.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: СофияИстанбул
Отпътуване от летище София терминал 2 в 16:00 часа с редовен полет на “Turkish airlines” до Истанбул. Пристигане на летището в Истанбул в 18:25 часа.
Отпътуване от летище Варна в 16:00 часа с редовен полет на “Тurkish airlines” до Истанбул. Пристигане на летището в Истанбул в 18:10 часа.
Отпътуване от Истанбул за Занзибар в 20:25 часа с редовен поле на “Turkish airlines”.

Ден 2: ИстанбулЗанзибар
Кацане на летището в Занзибар в 03:50 часа местно време. Трансфер до избрания от Вас хотел. Настаняване. Нощувка.

Ден 3: Занзибар - Каменният град
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия до Stone Town – насладете се на тура в старата част на град Занзибар, разположен на остров Унгуджа (Занзибар). Каменият град е от голямо историческо и културно значение за Източна Африка. Архитектурата му, датира най-вече от XIX век и представлява уникална смесица от местната култура суахили и елементи от мавританската, арабската, персийската, индийската и европейската култура. По тази причина през 2000 г. той е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Ще се разходим през пазара Darajani, ще посетим Катедралата в старата част на града и известните „Къщата на робите” и “Къщата на чудесата”, която е била част от старите султански дворци, а днес в нея се помещава музей. След разходката ще имате свободно време за да може да посетите местните магазни, а цялата туристическа програма ще приключи на тераса на „Африканската къща”, от където се открива гледка към едни от най-красивите залези на Занзибар. Нощувка.

Ден 4: Занзибар - Свободно време
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 5: Занзибар - Сред букета от подправки
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия „Тур на подправките” – Веднага след като пристигнете в Занзибар, ще забележите фин аромат във въздуха. Това е ароматът на подправките, които мореплавателите още от древността са усещали преди да достигнат до бреговете на острова. Занзибар е наричан „Островът на подправките”, тъй като той е сред най-големите производители на индийско орехче, мускатово орехче, канела, карамфил и пипер и до днес. Една незабравима разходка ще Ви отведе в местна плантация за подправки, където ще можете да се запознаете и да пробвате различните подправки като канела, карамфил, ванилия и индийско орехче. Всички тези продукти ще имате възможност и да закупите директно от хората, които ги отглеждат и обработват. Нощувка.

Ден 6: Занзибар - Свободно време
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 7: Занзибар - Островът на затвора
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия „Островът на затвора” – С лодка ще посетите един от най-известните острови в Занзибар. Добре познат е със своите гигантски сейшелски костенурки, които през 1919 г. са подарени от британския губернатор на Сейшелските острови на султана на Занзибар. Тогава са изпратени четири костенурки на възраст около 20 – 30 години. Явно климатът на острова им се е харесал толкова много, че днес можете да срещнете костенурки на по 150 години, тежащи 200 кг! Ще имате възможност не само да ги наблюдавате, но дори и да ги храните. Може да посетите и руините на стария затвор, в него са били изпращани бунтовници, осмелили се да се надигнат срещу султанската власт, които почти веднага били продавани в робство. Когато става британска колония, затворническият остров се превръща в карантинна спирка при съмнения за жълта треска за района на цяла Източна Африка. Част от построения стационар днес е превърнат в бутиков хотел, във който, за да се настаниш се чака с месеци наред. Нощувка.

Ден 8: Занзибар - Национален парк "Йозани"
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия до национален парк „Йозани”. По време на обиколката ще ви придружава рейнджър от парка. Разходката из дивата природа ще ви разкрие как тя се е развивала изолирано от континента. Едно от доказателствата за това са червените маймуни колобуси, които се срещат само тук в Занзибар, заедно с други ендемични животински и растителни видове. Евкалиптовите, махагонови дървета и мангровите гори, из които ще се движим в парка, са основно местообитание на местните птици и животни. Нощувка.

Ден 9: Занзибар - Истанбул
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 04:45 часа.

Ден 10: Истанбул - София
Кацане на летището в Истанбул в 13:45 часа. Отпътуване от Истанбул за София в 14:45 часа. Кацане на летището в София в 15:05 часа местно време.
Отпътуване от Истанбул за Варна в 15:00 часа. Кацане на летището във Варна в 15:05 часа местно време.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 10
Условия за записване и начин на плащане:
- Депозит при резервация в размер на 300 лева на турист;
- Втори депозит в размер на 700 лева на турист до 45 дни преди заминаване;
- Доплащне до 100 % - 31 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулация на резервацията:

В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Туриста, същият е необходимо да се обърне към застрахователна компания „Мондиал Асистанс”, тъй като има сключена застраховка „Отмяна на пътуване”. (Полицата се предоставя на клиентите 45 дни преди датата на отпътуване, а преди този срок клиентът не дължи неустойка в случай на анулация). За записали се при по-малко от 31 дни преди датата на отпътуване, застраховката се сключва в деня на резервацията.)

Ако сключената застраховка не покрива застрахователния иск, Туроператорът възстановява платената сума за неизползваните туристическите услуги, като удържа следните такси и неустойки:

- До 45 дни преди заминаване – без неустойка
- при отказ от пътуване от Туриста от 44 до 31 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размер на първите две плащания.
- при отказ от пътуване от Туриста от 30 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв. При промяна на валутния курс с над 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Полудневна екскурзия до Stone Town.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 2 човека
Цена: 155 лв.

Полудневна екскурзия „Тур на подправките”.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 2 човека
Цена: 129 лв.

Полудневна екскурзия до „Островът на затвора”.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 2 човека
Цена: 169 лв.

Полудневна екскурзия до национален парк „Йозани”.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 2 човека
Цена: 155 лв.

Полудневен "Тур на подправките" и посещение на Stone Town.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 2 човека
Цена: 129 лв.

Полудневна екскурзия с наблюдение на делфини и посещение на национален парк „Йозани”.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 2 човека
Цена: 147 лв.

Целодневна екскурзия с обяд и посещение на Stone Town и „Островът на затвора”.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 2 човека
Цена: 137 лв.

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Занзибар |  Оферти - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Екзотична почивка 2024 - Занзибар |  Екзотична почивка 2024 - Занзибар

Избрани оферти