Начало / Почивки / Почивки - Аспровалта

Почивка в Аспровалта с автобус – 5 нощ.

Номер на оферта

/

231440

Дати & цени

Цената включва

* пътни и гранични такси - 20 евро на човек (включително горивна такса)
При много драстично поскъпване на горивата пътната такса може да бъде преизчислена, но с не повече от 10% (заплащат се при резервацията на туристическия пакет)
* транспорт от и до София с автобус
* 5 нощувки в хотел Argilos 1*, в стаите: климатик, телевизор и хладилник / включени в цената /
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро

Цената не включва

* Доплащане за закуска на блок маса с включени напитки и вечеря на меню на човек - 22 евро/44 лв на човек/на ден - oсъществява се при минимум 20 записани туриста (заявява се предварително, заплаща се на място).
* Доплащане за оборудван кухненски кът в стаята – 20 лв на човек за целия престой
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 12 лв., за лица над 65 г. - 24 лв
* застраховка отмяна на отпътуването (прави се най-късно до 10 дни преди датата на отпътуване!)
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* Цената за Круиз до Света Гора с екскурзовод на български език: 35 евро/ 70 лева възрастни, 25 евро/50 лева дете до 12 год. Доплащане за посещение на плажа Blue Dream 9 евро на човек.( цената вклчючва трансфер с лодка в двете посоки до о. Дрения). При група минимум 20 души.

ИЗХРАНВАНЕ:
Примерно Меню закуска на блок маса: Мармалад, масло, шунка, плодове, домати, маруля, сирене, различно приготвени яйца: омлет, пържени, бъркани, варени; различни видове гръцки пайове: тиропита; боугатсча, спанакопита и др.; хляб; корнфлеикс; мюсли; напитки: мляко, чай, кафе, натурален сок, вода.
Примерно меню за вечерята: Вечерята се сервира на 3 степенно меню – салата, основно и десерт. Всяка вечер е различен вариант на посочените примерни менюта.
1ви вариант: Гръцка салата, Мусака, Десерт на деня и напитка: бира или узо
2ри вариант: Тиросалата, Риба, Десерт на деня и напитка: бира и узо
3ти вариант: Дзадзики, Пилешко печено, Десерт на деня и напитка: бира и узо
4ти вариант: Зеле и моркови, Пастицио, Десерт на деня и напитка: бира или узо
Искаме да наблегнем, че храната е домашно приготвена от нашите любезни домакини. И по този начин всеки почиващ в хотела ще успее да се докосне до традиционните ястия на южната ни съседка Гърция.

Програма на пътуването

Дестинация: Почивка в Аспровалта с автобус – 5 нощ.
Маршрут: СофияАспровалтаСофия
6 дни/ 5 нощ.
дата: 06.09.2022 - 11.09.2022 г.
ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 310 лв.
Задължителни такси:
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА: Аспровалта е много добра идея за почивка на гръцкото крайбрежие. Недалече от България (само на 300 км) и еднакво близо до Солун и Кавала (на около 80 км). Плажът е дълъг над 10 км, със ситен пясък, оценен със син флаг за екологична чистота. Морето е чисто, плитко, с пясъчно дъно. Курорта се състои от малки семейни хотелчета и пансиони. По протежението на цялата плажна ивица се редуват множество таверни и ресторанти, от които вечер се разнасят уханията на прясна печена риба, каквато гърците умеят да приготвят перфектно. Чадърите и шезлонгите не се заплащат – ползват се срещу дребна консумация на вода или кафе. Основната търговска улица е заета предимно от малки магазинчета, продаващи от сувенири и плажни принадлежности до обувки и различни видове качествени трикотажни стоки, повечето местно гръцко производство!
И най-важното: всичко това на изключително достъпни цени!
06.09.2022 г.: Отпътуване от София, Руски паметник , в 7.30 ч. по маршрут София – Перник – ДупницаСанданскиКулатаАспровалта. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж и почивка.

След пандемията Аспровалта се събужда свежа, обновена, изпълнена с живот. Почти всички кафененца по търговската улица са обновени с модерен дизайн и в свежи цветове. Има нови магазинчета, които все повече приличат на спретнати бутици. Чадърите по плажа са подновени, шезлонгите също. Най-хубавата beach music си е все още на Splash. Двете таверни, Votsalakia и Dimitris, също са си все там и все така с добра кухня и пълни маси. Пешеходната алея покрай плажа е изпълнена с усмихнати хора, които се разхождат чак до Неа Врасна. Палмите, пясъка, морето и играещите привечер по плажа деца покрай алеята свързваща Аспровалта с Неа Врасна, създават усещането за свят изпълнен с хармония!

Вечерта (по желание и срещу допълнително заплащане) можем да ви организираме вечеря в ресторанта на хотела. Вечерята е домашно приготвена от любимите ни домакини, по типични гръцки рецепти. С две думи, усещането е като да сте отишли на гости, при добри приятели на морето.
Нощувка.

07.09.2022 г.: Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка. (По желание можете да заявите изхранване на полупансион – повече информация за менюта и цената по-долу)

08.09.2022 г.: Свободно време за почивка, разходка или по желание и срещу допълнително заплащане:
Целодневна екскурзия на български език - разходка с круизен кораб около Света Гора (Атон).
Отпътуване от Аспровалта в 8:30 часа към Уранополи или „Градът на небесата”. Живописното селище е разположенo на полуостров Халкидики в подножието на единствената по рода си монашеска общност - Света гора. На полуострова монасите ревностно спазват своите традиции – там не се допускат жени, дори няма домашни животни от женски пол. Монасите се занимават със земеделие, риболов, отглеждат зеленчуци, лозя и маслини. От пристанището на Урануполи тръгва Круиз около Света Гора, разходката по море трае около 3 часа. По програма се наблюдават 8 манастира с изключителна архитектура, централното пристанище на монашеската република, както и границата разделяща Света Гора от останалата част на полуострова. Корабът се движи на разстояние 500 м от най северния ръкав на Халкидическия полуостров – Атон. Днес Света гора е автономна монашеска република, самоуправляема част от територията на Гърция.
• След круиза по желание и срещу допълнително заплащане посещение на плажа - Blue Dream разположен на малка група острови наречени Дреня или Магарешките острови. Широка пясъчна плажна ивица синьо – зелени води, атрактивни водни спортове и възможност за обяд на бийч бара Ви очакват само след 10 мин. път с лодка от Уранополи.
• Ако останете в Уранополи може да посетите отбранителната византийска кула, разположена до пристанището, множество магазинчета за сувенири и гръцки таверни, където менюто е вдъхновено от местните дарове - рибни деликатеси и неповторима винена листа.
Отпътуване обратно към Аспровалта в 17:30 часа. Нощувка.
(По желание можете да заявите изхранване на полупансион – повече информация за менюта и цената по-долу)

09.09.2022 г.: Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка. (По желание можете да заявите изхранване на полупансион – повече информация за менюта и цената по-долу)

10.09.2022 г.: Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка. (По желание можете да заявите изхранване на полупансион – повече информация за менюта и цената по-долу)

11.09.2022 г.: Свободен ден за плаж и почивка. Отпътуване за България в 15.00 ч. Пристигане в София на пл. Руски паметник вечерта.

==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Цялата сума се заплаща при подписване на договора!
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
При много драстично поскъпване на горивата пътната такса може да бъде преизчислена, но с не повече от 10% (заплащат се при резервацията на туристическия пакет)
==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
Настаняването е в обновения хотел Аргилос*.
Хотелът може да е с категория само една звезда, но всъщност е едно много уютно и приятно място. Домакините са отзивчиви и любезни хора, които приемат гостите на хотела като свои лични и се стараят винаги, когато могат да са на разположение. Дворът е добре озеленен, многогодишни дървета хвърлят дебела сянка. Всяка стая е с веранда (на кота 0) или тераса. Много чисто и добре подредено! Стаите и мебелите са освежени, чаршафите са в искрящо бяло, във всяка стая има телевизор и хладилник, а в някои и оборудван кухненски бокс. Не случайно хотел Аргилос има доста високи оценки във всяка резервационна система по света: 8.7 в booking.com и 4.3 в Google reviews

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Аспровалта |  Почивки - Гърция |  Почивки - Аспровалта |  6 септември 2023 - Гърция |  6 септември 2023 - Аспровалта

Избрани оферти