Начало / Почивки / Почивки - Дубровник

Почивка в Дубровник със самолет, 5 нощувки: 25.09-30.09.2020

Номер на оферта

/

231909

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София-Дубровник-София с авиокомпания Croatia Airlines (през Загреб)
==>Летищни такси
==>Ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг.
==>5 нощувки в студио в район Млини на Дубровнишката Ривиера (с възможност за доплащане за настаняване в хотели, разположени в Дубровник с включени закуска и вечеря - HB)
==>Tрансфери летище - хотел - летище
==>Медицинска застраховка на ЗАД "Армеец" с покритие 5000 евро (за лица до 69 г.)
==>Цялостна организация и обслужване на български език

Настаняване в студиa с кухненски бокс Mlini: 790 лв на човек
СТУДИА Mlini: разположени във вилна зона Млини на Дубровнишката Ривиера. Всички студиа разполагат с напълно оборудван кухненски бокс и балкон. Намират се на около 200 м. от плажа, в близост до кафенета и ресторанти, до спирка на градски транспорт с директна линия до центъра на Дубровник (10 минути) и Цафтат. Намират се на около 8 км. от летището на Дубровник и са в близост до най-големия търговския център на Дубровник - SUB CITY MALL.

Цената не включва

==>Туристическа такса престой в Дубровник: 1,40 € на турист на ден (заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела)

==>Застраховка "Отмяна на пътуване"
==>Входни такси за обекти, посещавани през свободното време

==>Доплащане за вечеря при настаняване в студио: 170 лв за всички дни от престоя (изхранването е в ресторант в близост и включва тристепенно меню, без напитки)
==>Круиз до остров Локрум: 25 лв на турист
==>Целодневен "Круиз до 2 острова - Шипан и Лопуд" с включен обяд: 80 лв на турист

Екскурзии по желание (провеждат се мин. 25 записани туристи):
==>"Магията на Дубровник" - полудневна автобусна екскурзия с посещение на Стария Град с екскурзовод на български език: 70 лв на турист;

==>"Перлите на Черна гора - Котор и Будва" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: 105 лв на турист;

==>"Адртиатическа магия - о-в Корчула, гр. Стон и дегустация на вина" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: 115 лв на турист;

==>"Мостар - калдъръмена приказка" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: 95 лв на турист

Програма на пътуването

Първи ден 25.09.2020
Среща на летище София. Отпътуване в 12:10 ч. за Дубровник с полет на Croatia Airlines през Загреб. Пристигане на летище Дубровник в 15:40 ч. (местно време). Посрещане на български език и трансфер до избрания хотел. По време на трансфера ще получите полезна обща информация за престоя. Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

Втори ден 26.09.2020
Свободно време за плаж или по желание
==>Полудневна автобусна екскурзия "Магията на Дубровник" (доп. заплащане) с екскурзовод на български език. Панорамна обиколка на Дубровник с две фото паузи и пешеходен тур на Стария Град - улица „Страдун“, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата „Св. Спас“, францисканския манастир и аптеката, доминиканския манастир, градската часовникова кула, катедралата, църквата „Св. Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо и др.
Да се разходите из Стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството и архитектурата на тази изумителна страна. В свободното време в Стария Град не бива да пропускате да се качите на Крепостните стени и да погледнете отвисоко уличките, напомнящи декор от исторически филм, отрупаните с плод портокалови и маслинови дръвчета и да се насладите на зашеметяващата гледка на изумрудено синьото море. Ще Ви трябва около 1 час, за да превземете поредицата от стълбички и каменни пътечки.
По желание:
==>Круиз до природния резерват - остров Локрум (срещу доп. заплащане) с посещение на Ботаническа градина с тропически и субропически растителни видове от различни части на света - от Австралия до Южна Америка и разходка до уникалното езерото с кристално чисти води, наречено „Мъртво море”.
Връщане в хотела.

Трети ден 27.09.2020.
Свободно време за плаж или по желание:
==>Целодневна автобусна екскурзия "Перлите на Черна гора - Котор и Будва" с екскурзовод на български език (доп. заплащане). Сутринта се отправяме на юг от Дубровник към най-южния фиорд в Европа - живописния Которски залив. Сгушен в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, Котор е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО заради важната си роля в изкуството и културата в миналото и естественото си пристанище. В града ще усетите влиянието на средиземноморската култура и венецианската архитектура. Разходка в Стария град - западната порта на градските стени, главния площад, часовниковата кула, византийския дворец и др. Свободно време. Продължаваме към известния черногорски курорт Будва през Будванската Ривера с тюркоазено море и секващи дъха пейзажи. Посещение на Стария Град на Будва - разглеждане на църквата „Св. Троица“, катедралата „Св. Йоан“ и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкия остров Св. Никола и цялата будванска ривиера. Свободно време. Връщане в Дубровник.

или

==>Целодневна автобусна екскурзия "Мостар - калдъръмена приказка" с екскурзовод на български език (доп. заплащане).
Отпътуване сутринта за Босна и Херцеговина (150 км) и посещение на Мостар - един от най-красивите градове на Балканите, разположен на двата бряга на изумрудената Неретва в Херцеговина. Мостар пленява с уникалната си природна красота, с драматичната си история и очарователната архитектура. Пешеходна разходка в центъра на Мостар - Чаршията на куюмджиите, приказния "Стари мост" (в Списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО) със средновековните кули "мостари", дали името на града и други. Свободно време в Стария Град с уютни кафенета и множество сувенирни магазини. Връщане в Дубровник.
Нощувка.



Четвърти ден 28.09.2020
Свободно време за плаж или по желание:
==>Целодневна автобусна екскурзия "Адриатическа магия - о-в Корчула, гр. Стон и дегустация на вина" с екскурзовод на български език (срещу доп. заплащане). Посещение на големия гр. Стон - с най-дългите крепостни стени в Европа, където в солниците до днес се произвежда сол по най-древна рецепта. Обиколка на града и свободно време. Покрай маслиновите горички, лозя и винарни на живописния полуостров Пелешац, пътят ще ни отведе до пристанищния гр. Оребич. Отпътуване с корабче до остров Корчула – родното място на Марко Поло. Разходка по старинните тесни улички - разглеждане на крепостната стена с кръгли отбранителни кула, къщата на Марко Поло, Катедралата, Градския музей. Свободно време с възможност за обяд на чаша вино и прясна риба. На връщане - посещение на местна винарна и дегустация на различни видове висококачествени хърватски вина и ракия. Посещение на най-малкия град в Хърватия – гр. Мали Стон и разходка по единствената му улица, водеща до Старото пристанище и фермите за миди (по желание: дегустация на миди и стриди местно производство).
Връщане в Дубровник. Нощувка.

Пети ден 29.09.2020
Свободно време за плаж или по желание:
==>Круиз до 2 острова – Шипан и Лопуд с включен обяд на борда на кораба. (целодневна - срещу доп. заплащане). 10:30 ч. – 18:00 ч.
Нощувка

Шести ден 30.09.2020
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Дубровник. Полет за София с авиокомпания Croatia Airlines през Загреб. Пристигане на летище София в 11:30 ч.



Полетно разписание:
Croatia Airlines
25SEP OU 319 SOFZAG 12:10 13:10/ OU 662 ZAGDBV 14:45 15:40
30SEP OU 661 DBVZAG 06:15 07:10/ OU 318 ZAGSOF 08:45 11:30

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимицазия.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Дубровник |  Почивки - Хърватия |  Почивки - Дубровник |  Ранни записвания 2024 - Хърватия |  Ранни записвания 2024 - Дубровник

Избрани оферти