Начало / Почивки / Почивки - Акаба

Почивка в Йордания - Акаба - директен чартърен полет

Номер на оферта

/

235493

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет за директен чартърен полет София – Акаба – София на АК „ Юръпиян Ер Чартър“ с включени всички такси;
- 1 брой ръчен багаж до 7 кг;
- 1 брой чекиран багаж до 20 кг;
- 6 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Екскурзоводско обслужване на български език;
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 10000 евро и асистанс на български език;
- Водач – придружител от туроператора по време на цялото пътуване.

Цената не включва

- полудневна екскурзия до Вади Рум – 140 лв. за възрастни и 120 лв. за деца до 11 г.;
- полудневна екскурзия до Вади Рум с вечеря в бедуински лагер – 189 лв. за възрастни и 159 лв. за деца до 11 г.;
- целодневна екскурзия до Петра с обяд – 285 лв за възрастни и 155 лв. за деца до 11 г.;
- екскурзия до Мадаба, Небо и Мъртво море – 169 лв. за възрастни и 139 лв. за деца до 11 г.;
- екскурзия до Дана, замъка Монтреал и Сик ал - Барид или Малката Петра – 145 лв. за възрастни и 119 лв. за деца до 11 г.;
- шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд – 98 лв. за възрастни и 88 лв. за деца до 11 г.;
- доплащане за ползване на плаж при хотели категории А, В, С и Е
- Застраховка „Отмяна на пътуване“ – около 5% от пакетната цена;
- ПСР тест;
- Градска такса;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

7 дни / 6 нощувки

ДАТИ:
17.10 – 23.10.2021
21.11 – 27.11.2021

С включено екскурзоводско обслужване на български език.

----------------------

1) ХОТЕЛИ И ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек в двойна стая на база полупансион за дата 17.10.2021 – 23.10.2021:

Al Raad Aqaba*** - 1089 лв.
Days Inn Aqaba **** - 1149 лв.
City Tower **** - 1191
Marina Plaza Tala Bay**** - 1289 лв.
Oryx Aqaba ***** - 1229 лв.
Double Tree by Hilton Aqaba***** - 1359 лв.
Grand Tala Bay Resort***** - 1481 лв.
Movenpick Aqaba City Resort***** - 1639 лв.
Movenpick Tala Bay Resort***** - 1679 лв.
Hyatt Regency Aqaba Ayla ***** - 1710 лв.
Intercontinental Aqaba ***** - 1812 лв.
Kempinski Aqaba***** - 2329 лв.

2) ХОТЕЛИ И ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек в двойна стая на база полупансион за дата 21.11.2021 – 27.11.2021:

Al Raad Aqaba*** - 1053 лв.
Days Inn Aqaba **** - 1149 лв.
City Tower **** - 1169 лв.
Marina Plaza Tala Bay **** - 1219 лв.
Oryx Aqaba ***** - 1199 лв.
Double Tree by Hilton Aqaba***** - 1289 лв.
Grand Tala Bay Resort***** - 1312 лв.
Movenpick Aqaba City Resort***** - 1543 лв.
Movenpick Tala Bay Resort***** - 1589 лв.
Hyatt Regency Aqaba Ayla ***** - 1710 лв.
Intercontinental Aqaba ***** - 1812 лв.
Kempinski Aqaba***** - 2100 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Ако ви привлича Изтока и източната култура, със сигурност сте чували за Акаба. Разположен в северната част на Червено море, той е единственият крайбрежен град в Йордания, най-големият и най-гъсто населеният в залива Акаба.
Акаба е чудесно място за плаж и гмуркане в Червено море. Със своите топли води, кристална чистота и цветни коралови рифове, Акаба предлага всичко онова, с което е известно гмуркането в Червено море. Около Акаба морското дъно е станало дом на необичайни останки, най-известният от които е 75-метровият товарен кораб, потънал през 80-те години на миналия век.

=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 07:15 ч. – 10:00 ч. - полет СофияАкаба. Трансфер до избрания хотел в Акаба. Настаняване. Свободен ден. Възможност за плаж. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – екскурзия до Вади Рум: предлага се в два варианта. Полудневна екскурзия до Вади Рум – уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Екскурзията е с доплащане 140 лв. за възрастни и 120 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, двучасово сафари с джипове, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Полудневна екскурзия до Вади Рум с вечеря в бедуински лагер – екскурзията е като предишната, но завършва с вечеря в бедуински лагер. Храната се приготвя на базата на традиционни бедуински рецепти и методи. Обикновено включва агнешко, пилешко и козе месо, както и сезонни зеленчуци. Приготвя се във „фурна“ заровена под земята на бавен огън. Екскурзията е с доплащане 189 лв. за възрастни и 159 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, двучасово сафари с джипове, традиционна бедуинска вечеря, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – целодневна екскурзия до Петра с обяд. Древната столица на набатеите, Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Обяд. Екскурзията е с доплащане 285 лв. за възрастни и 155 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, целодневна обиколка на Петра, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – целодневна екскурзия до Мадаба, планината Небо и Мъртво море. Отпътуване за Мадаба и посещение на православната църква „Св. Георги“, прочута с пъстроцветните си мозайки от VI век, представляващи географска карта на региона. Посещение на планината Небо – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Продължаване към Мъртво море. Кратък престой на брега на Мъртво море с възможност за къпане. Екскурзията е с доплащане 169 лв. за възрастни и 139 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – целодневна екскурзия до природния резерват Дана, замъка Монтреал и Сик ал - Барид или Малката Петра. Отпътуване за резервата Дана – най-големият и най-красив природен парк в Йордания, в който ще се насладите на гледката на зелени равнини сред пясъчни дюни, на гори и на стръмни скалисти хребети; посещение на Малката Петра и на съкровищницата Ал Барид – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автенчична, отколкото в Петра. Продължаване към замъка Монтреал или Шобак, както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи от изток. Екскурзията е с доплащане 145 лв. за възрастни и лв. 119 лв. - за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд - с доплащане 98 лв. за възрастни и 88 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер, 4 часова екскурзия с корабче, пълно оборудване за гмуркане, обяд с включена една напитка; екскурзията се провежда при минимум 10 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Трансфер. 19:00 – 22:15 – полет АкабаСофия.
Забележка: Хотелските стаи се освобождават до 11:00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията на хотела.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ

Al Raad Aqaba ***
Рейтинг в Booking.com 8.0
Хотел Al Raad е разположен в Акаба, на 1,1 км от крепостта Акаба, и предлага частен плаж. На разположение на гостите има и снекбар. Хотелът предлага стаи и суити с прекрасен изглед към Червено море и Акаба. Разполагат с индивидуално контролиран климатик и централно отопление, телевизор с много сателитни програми, радио, телефон с директно избиране и минибар с безалкохолни напитки. Хотелът разполага с денонощна рецепция, банкомат, бизнес център и фризьорски салон.
Хотелът няма собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club https://www.sindbadjo.com/Home/Berenice – прекрасен частен плаж, отстоящ на около 15 мин. с кола от хотелите, с всички удобства, вкл. басейн. Цената включва: безплатен шатъл транспорт от хотелите до плажа 3 пъти дневно; входна такса, включваща изпозване на плажа и басейна с безплатни чадъри и шезлонги.
Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART

Days Inn Aqaba ****
Рейтинг в Trip advisor 3,5/5
Намира се в Акаба. В близост до Айла сити /300 метра/ и крепоста на Акаба /около 1 км/. Хотела разполага с басейн на покрива, рум сервиз, консиерж, безплатен паркинг и др. Стаите са оборудвани с телевизор с плосък екран, климатик и безплатен интернет.
Хотелът няма собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club https://www.sindbadjo.com/Home/Berenice – прекрасен частен плаж, отстоящ на около 15 мин. с кола от хотелите, с всички удобства, вкл. басейн. Цената включва: безплатен шатъл транспорт от хотелите до плажа 3 пъти дневно; входна такса, включваща изпозване на плажа и басейна с безплатни чадъри и шезлонги.
Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART

City Tower Hotel Aqaba ****
Рейтинг в Booking.com 8.9
Намира се в Акаба, на около 350 м от плажа Al-Ghandour. Предлага стаи с климатик и самостоятелна баня. Има ресторант, денонощна рецепция, румсървиз и безплатен WiFi. Хотелът разполага с фамилни стаи. Стаите в City Tower Hotel са оборудвани с телевизор с плосък екран и сателитни канали. В хотела не се сервира алкохол.

Хотелът няма собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club https://www.sindbadjo.com/Home/Berenice – прекрасен частен плаж, отстоящ на около 15 мин. с кола от хотелите, с всички удобства, вкл. басейн. Цената включва: безплатен шатъл транспорт от хотелите до плажа 3 пъти дневно; входна такса, включваща изпозване на плажа и басейна с безплатни чадъри и шезлонги.
Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART

Marina Plaza Tala Bay Hotel ****
Рейтинг в Trip advisor 4/5
Удобно разположен в залива Тала Бей, на около 400 м от плажа и на 15 км от центъра на Акаба. Хотелът предлага безплатен Wi-Fi, денонощен румсървиз и рецепция. Хотела разполага с 260 стаи, които са оборудвани с климатик, телевизор с плосък екран и др.
Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART

Oryx Aqaba *****
Рейтинг в Booking.com 7.9.
Намира се в центъра на Акаба, на около 30 мин пеша от плажа Al-Ghandour. Разполага с безплатен Wi-Fi, фитнес. Спа центърът предлага хидромасажни вани, парна баня и богато разнообразие от масажни процедури за лице и тяло.
Всички стаи разполагат с 32-инчов телевизор с плосък екран, климатик и собствен балкон. Собствените бани са оборудвани с вана или душ, сешоар и биде. Ползването на плажа Al-Ghandour е включено в пакетната цена.
Хотелът няма собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club https://www.sindbadjo.com/Home/Berenice – прекрасен частен плаж, отстоящ на около 15 мин. с кола от хотелите, с всички удобства, вкл. басейн. Цената включва: безплатен шатъл транспорт от хотелите до плажа 3 пъти дневно; входна такса, включваща изпозване на плажа и басейна с безплатни чадъри и шезлонги.
Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART

Double Tree by Hilton Aqaba *****
Рейтинг в Booking.com 8.2
Хотелът се намира в центъра на града, на около 800 м от плажа Al-Ghandour. Разполага с инфинити басейн с изглед към залива Акаба. Има също и сауна и добре оборудван фитнес център.
Всички стаи са с луксозно спално бельо с 250 нишки на квадратен инч и пухени възглавници. Всяка стая разполага с добре осветено работно бюро, 32-инчов телевизор с плосък екран и частен балкон.
Хотелът предлага няколко заведения за хранене с богат кулинарен избор. Гостите могат да започнат деня си със закуска на шведска маса в Gusto. Кафене Tree Cafe предлага кафе, чай, леки закуски и съблазнителни сладкиши. В бар Infinity, разположен край басейна с изглед към Червено море, се поднасят коктейли и леки ястия. В Diwan The View на покрива, най-модерният салон в града, гостите могат да се отпуснат с приятели и да се насладят на разнообразни международни специалитети, напитки и музика на живо.
Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART

Grand Tala Bay Resort *****
Рейтинг в Booking.com 8.1
Хотелът е разположен на брега на Червено море и предлага собствен плаж и лесен достъп до кораловите рифове. Разполага с 5 плувни басейна, съоръжения за различни водни спортове и частен плаж. Стаите са оборудвани с безплатен Wi-Fi, с големи прозорци, водещи към самостоятелен балкон, а от някои се открива изглед към Червено море. Всички стаи предлагат луксозни легла и спално бельо, както и телевизор с плосък екран. Ресторант Aziab сервира международни и регионални специалитети на открито, а гостите се радват на панорамна гледка към Червено море. В бар Sunset можете да се насладите на коктейли, вино и леки храни. Гостите в Tala Bay Resort Aqaba могат да се разходят с лодка - банан или да се гмуркат със сертифицирани инструктори.
Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART

Movenpick Aqaba City Resort *****
Рейтинг в Booking.com 8.3
Този хотелски комплекс в центъра на Акаба се намира на 200 м от Червено море. Разполага с частен плаж, който отстои на 200 м от хотела, с няколко открити басейна и 5 заведения за хранене. Предлага безплатен Wi-Fi във всички части.
Стаите в M?venpick Resort & Residences Aqaba са светли и имат модерен интериор. Включват сателитна телевизия и машина за приготвяне на кафе/чай.
Гостите могат да се насладят на богата местна кухня в Palm Court Restaurant & Terrace. В различните барове на комплекс Aqaba се сервират освежаващи напитки и екзотични коктейли.
Детският клуб Little Birds организира забавни занимания за децата през целия ден. По-активните гости могат да тренират във фитнес залата с най-съвременно оборудване.
Цената в таблицата е калкулирана при стая SUPERIOR ROOM

Movenpick Tala Bay Resort Aqaba *****
Рейтинг в Booking.com 8.3
Този хотелски комплекс е разположен в залива Тала Бей, на 18 км от центъра на Акаба. Хотелът се намира на 300 м от плажа, разполага с център за гмуркане. Освен това той предлага басейн в стил лагуна с водопади, както и СПА и уелнес център с площ от 1200 квадратни метра. Всички стаи разполагат със самостоятелен балкон и безплатен мини бар. Във всички зони има безплатен Wi-Fi достъп.
Ресторант Selan в комплекса предлага хранене на открито с изглед към залива Тала. Останалите заведения за хранене включват италиански ресторант и пъб с леки ястия. Предлагат се също барове до басейна и на плажа.
Стаите в комплекса са просторни и имат интериор в светли цветове и френски прозорци. Предлага се денонощен рум-сървиз, а някои стаи са с изглед към Червено море.
Сред развлекателните възможности са център за водни спортове, няколко басейна, включително и "мързелива река", както и нощен клуб. СПА центърът Zara разполага с ароматизирана зала за релаксация, а по-младите гости на комплекса могат да се забавляват в детския клуб.
Цената в таблицата е калкулирана при стая SUPERIOR ROOM

Hyatt Regency Aqaba Ayla *****
Рейтинг в Trip advisor 4,5/5
Хотелът е част от огромен луксозен курортен комплекс, построен в някогашен оазис, в изкуствена лагуна. Намира се на 4 км от центъра на Акалба. Плажът La Plage Beach Club e плаж на този хотел. Хотелът разполага с ресторант, открит плувен басейн и фитнес център. Комплексът разполага с различни съоръжения като бар, градина и собствена плажна зона.
Във всички стаи за гости има климатик, телевизор с плосък екран със сателитна телевизия. Стаите имат собствена баня с душ и безплатни тоалетни принадлежности, както и безплатен Wi-Fi.
Гостите могат да се възползват от турската баня и детската площадка в този 5-звезден комплекс. На място има съоръжения за тенис на маса и дартс, а районът е подходящ за колоездене.
Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART

Hotel Intercontinental Aqaba *****
Рейтинг в Trip advisor 4,5/5
Намира се в Акаба, на първа линия, на 50 м от брега и на 1 км от центъра на града. Този елегантен хотел разполага с частен плаж в залива Акаба, басейн тип лагуна с площ от 200 кв. м и обширен СПА център.
Стаите на хотела са просторни и разполагат с френски прозорци, някои от които с директен изглед към морето. В стаите има минибар, кафемашина и телевизор със сателитна телевизия.
Хотелски комплекс Intercontinental предлага басейн със стилизирани фонтани, който е обграден с палмови дървета. Освен това има възможност за практикуване на различни водни спортове, включително гмуркане с шнорхел и леководолазно гмуркане сред невероятните корали на Червено море.
СПА центърът на хотела разполага с хидромасажни вани, парна баня и уелнес център, който предлага голямо разнообразие от процедури за лице и тяло. В хотела има и фитнес зала с различни уреди за кардио тренировки.
За вечеря ресторант Corniche предлага ястия на шведска маса, а ресторант Bourj Al Hamam - ливански ястия ал фреско. Винарската изба Cote D"or предлага изискани ястия и качествени вина.
Цената в таблицата е калкулирана при стая DOUBLE STANDART

Kempinski Hotel Aqaba *****
Рейтинг в Booking.com 9.2
Намира се в Акаба, на първа линия, на самия бряг на морето и на 1 км от центъра на града. Този крайбрежен хотелски комплекс има изглед към Червено море и предлага 5 различни заведения за хранене и открит басейн, граничещ с белите пясъчни плажове. Модерният му дизайн е в хармония със спокойствието на заобикалящата среда.
Светлите и просторни стаи в хотел Kempinski разполагат със собствен балкон и морски изглед. Всяка стая има монтиран на стената плоскоекранен телевизор със сателитни канали.
Комплексът предлага широка гама от водни спортове като каране на джет, возене на лодка-банан, парапланеризъм и гмуркане. Осигурени са и шезлонги край басейна, където можете да се насладите на слънчеви бани под сянката на бамбукови дървета.
СПА центърът предлага различни отпускащи терапии за тяло. Той разполага още със суха и влажна сауна и хидромасажна вана. Фитнес залата с морски изглед дава възможност на гостите да поддържат форма.
Хотел Kempinski Hotel Aqaba е на 5 минути пеша от магазините и развлеченията на град Акаба.
Цената в таблицата е калкулирана при стая DELUXE ROOM

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Хотелите Al Raad ***, Days Inn ****, City Tower **** и Oryx Aqaba ***** са градски и нямат собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club https://www.sindbadjo.com/Home/Berenice – прекрасен частен плаж, отстоящ на около 15 мин. с кола от хотелите, с всички удобства, вкл. басейн. Цената включва: безплатен шатъл транспорт от хотелите до плажа 3 пъти дневно; входна такса, включваща изпозване на плажа и басейна с безплатни чадъри и шезлонги. Останалите хотели разполагат със собствен плаж, използването на който е включено в пакетната цена, вкл. безплатно ползване на шезлонги и чадъри.

ВАЖНО:
- Цените в таблицата са калкулирани на база стандартни стаи в съответния хотел.
- Настаняването в тройни стаи подлежи на препотвърждение. Не всички хотели разполагат с тройни стаи. В някои хотели трети възрастен или дете могат да се настанят само в апартаменти срещу по-висока пакетна цена.
- По заявка, можем да предоставим настаняване и в по-висока категория стаи в хотелите.
- Цените са изчислени при валутен курс 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 140 лв. на седалка

Полетно разписание:
Дата на полет от излита до каца
17.10.2021 София 7:15 ч. Акаба 10:00 ч.
23.10.2021 Акаба 19:00 ч. София 22:15 ч.

Информация за превозвача:
Авиокомпания: “Юръпиън Еър Чартър” ЕАД
Адрес: София, ул. „Павел Красов“ 35
Лиценз: BG-06
Тип самолет: AIRBUS 320 или Boeing McDonell Douglas – MD82

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

- Полудневна екскурзия до Вади Рум – 140 лв. за възрастни и 120 за деца до 11 г. Уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци и на причудливите форми на скалите в региона. Цената включва транспорт, двучасово сафари с джипове, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника.

- Полудневна екскурзия до Вади Рум с вечеря в бедуински лагер – 189 лв. за възрастни и 159 за деца до 11 г. Уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци и на причудливите форми на скалите в региона. Екскурзията завършва с вечеря в бедуински лагер. Храната се приготвя на базата на традиционни бедуински рецепти и методи. Цената включва транспорт, двучасово сафари с джипове, традиционна бедуинска вечеря, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника.

- Целодневна екскурзия до Петра с обяд – 285 лв. за възрастни и 155 за деца до 11 г. Древната столица на набатеите, Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. Посещение на основните забележителности - съкровищницата, амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Включва се обяд. Цената включва транспорт, целодневна обиколка на Петра, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника.

- Целодневна екскурзия до Мадаба, планината Небо и Мъртво море – 169 лв. за възрастни и 139 за деца до 11 г. Посещение на православната църква „Св. Георги“ в Мадаба, прочута с пъстроцветните си мозайки от VI век. Посещение на планината Небо – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. Престой на брега на Мъртво море с възможност за къпане. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника.

- Целодневна екскурзия до природния резерват Дана, замъка Монтреал и Сик ал - Барид или Малката Петра – 145 лв. за възрастни и 119 за деца до 11 г. Преминаване през природния резерват Дана, посещение на съкровищницата Ал Барид или Малката Петра– археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени; посещение на замъка Монтреал, крепост на кръстоносците, строена през XI век, разположена величествено на върха на един хълм сред пустинята. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника.

- Шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд – 98 лв. за възрастни и 88 за деца до 11 г. Цената включва трансфер, 4 часова екскурзия с корабче, пълно оборудване за гмуркане, обяд с включена една напитка; екскурзията се провежда при минимум 10 участника.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Акаба |  Почивки - Йордания |  Почивки - Акаба |  Екзотична почивка 2024 - Йордания |  Екзотична почивка 2024 - Акаба

Избрани оферти