Начало / Почивки / Почивки - Милано

Почивка в Италия - Лигурия и Лазурния бряг | Септември 2018

Номер на оферта

/

223369

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Милано - София, с директен полет на АК Bulgaria Air с включени летищни такси

Регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 7 кг

Трансфер летище - хотел - летище

7 нощувки на база закуска и вечеря

Обзорна обиколка на Милано

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро към ЗАД "Армеец"

Екскурзовод на български език

Цената не включва

Такса гориво и вредни емисии - определя се 20 дни преди полета и се заплаща задължително до 7 дни преди полета

Градска такса - определя се от общината и се заплаща на място

Напитки по време на хранене

Обяд

Шатъл до плажа и обратно - 1 евро на човек/посока

Чадър и два шезлонга на плажа - 17 евро на ден

Бебешка кошарка - 5 евро/ден

Допълнителни екскурзии по желание

Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Почивка в Лигурия и Лазурния бряг

Маршрут: София - Милано - Пиетра Лигуре - Милано - София


ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 07.09.2018 г.

8 дни/7 нощувки

============================================================


ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Човек в двойна/тройна стая: 1170 лв.
Единична стая: 1334 лв.
Първо дете 2-11.99 г.: 590 лв.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО ПО ДНИ:

ПЪРВИ ДЕН:

Директен полет София - Милано. Полудневна екскурзия на Милано, включена в цената. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН:

Закуска и свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Генуа. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Портофино. Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Ница и Сeн Пол дьо Ванс. Вечеря. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Торино. Вечеря. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Монако и Ез. Вечеря. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН:

Закуска. Свободно време за плаж или полудневна екскурзия по желание до Сан Ремо. Вечеря. Нощувка.
ОСМИ ДЕН:

Закуска. Трансфер до летището за полет Милано - София.


=======================================================

ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА - ИНФОРМАЦИЯ:

Хотел Paco Hotel, Пиетра Лигуре 3*

https://www.hotelpaco.it/

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:
Хотел Paco 3* е разположен в курорта Пиетра Лигуре, на 10 минути пешеходно разстояние от историческия център на градчето и плажа, където гостите могат да намерят кафенета, ресторанти, магазинчета и супермаркети. През активния сезон курортът е сцена на множество музикални и културни изяви. Местоположението на хотела е благоприятно за запознаване с богатата култура и история на района Лигурия.

ПЛАЖ:
Хотелът разполага със собствена плажна ивица, част от обществения плаж на курорта, на около 600м. от хотела. Хотелът предлага срещу заплащане шатъл до плажа и обратно във фиксирани часове. Чадърите и шезлонгите на плажа се предлагат срещу допълнително заплащане.


ХОТЕЛ:
Хотелът, категория 3*, разполага с 44 стаи в типичен средиземноморски стил. Подходящ е за отдих на семейства с деца. На разположение на гостите са денонощна рецепция, ресторант с интернационална кухня, зала за срещи, слънчева веранда с фитнес, помещение за багаж, детска площадка, паркинг.

ХРАНЕНЕ:
Ресторантът на хотела работи само на закуска и вечеря, отворен за закуска 07:00-08:30ч. и за вечеря 19:30 - 21:00ч. Закуската е типична италианска, на бюфет. Вечерята се състои от 3 степенно меню, което се сервира и салатен бар. На разположение на гостите е меню с богата селекция от местни вина от региона.


СПОРТ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ:
Хотелът разполага с 2 открити басейна - за възрастни на площ от 800 кв.м. с чадъри и шезлонги и детски с водна пързалка, тенис корт, детски занимателен кът, паркинг. В активния сезон на плажа гостите могат да вземат участие в различни турнири и игри като плажен волейбол, тенис на маса, риболов и колективни спортове. Хотелът предлага велосипеди под наем срещу заплащане. Възможност за голф и уинд сърф курсове с инструктор.

ИНТЕРНЕТ:
Безплатен Wi-Fi достъп в целия хотел. Изисква се парола.


СТАИ:
Настаняването се осъществява в стандартни стаи с площ между 15 и 18 кв.м., оборудвани с:
климатик
сателитна телевизия
телефон
сейф
кантар
собствена баня и тоалетна
сешоар
балкон
хладилник

======================================================


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

1) ГЕНУА | Целодневна екскурзия на български език
96 лева за възрастен и 48 лева за дете 2-11.99 г.

Генуа - живописният град, разположен между Лигурско море и Апенински полуостров и включен в списъка на ЮНЕСКО за опазване на културното наследство, е едно от най-важните пристанища в Италия. Пешеходната разходка ще ни отведе до Катедралата Сан Лоренцо или “Св. Лаврентий”, датираща от V и VI век и седалище на архиепископа на Генуа, в чиято крипта-съкровищница се пазят забележителни реликви - подносът, на който се смята, че е била положена главата на Свети Йоан Кръстител, мощите му, както и бокал, дълго смятан за Светия Граал; Пиаца ди Ферари с нейния величествен фонтан и не по-малко величествени сгради - оперния театър Карло Феличе и родната къщата на Христофор Колумб, за който се смята, че е родом от Генуа. Оттук, следвайки улица XX Settembre, се потапяме в ар нуво атмосферата на района и завършваме със старото пристанище „Порто Антико“.


2) ПОРТОФИНО | Целодневна екскурзия на български език
120 лева за възрастен и 60 лева за дете 2-11.99 г.

Портофино - съвършеното малко пристанище, което безспорно печели състезанието по красота в Лигурия. Смята се, че това е и най-фотографираният град в света. Този извънредно красив град е разположен в края на охраняван резерват, пресичан от маркирани пътеки, от които може да се насладите на красиви гледки към крайбрежието. Ресторантите примамват с неудържимия аромат на паста trenette, приготвена с песто от областта и скариди в чеснов сос. Портофино отдавна не е малкото рибарско селце, днес той е украсен с кацнали вили в типичните ярки цветове бледосинапено, охра, розово и ръждиво. Трансфер до хотела и пристигане около 17 часа.


3) НИЦА И СЕН ПОЛ ДЬО ВАНС | Целодневна екскурзия на български език
100 лева за възрастен и 50 лева за дете 2-11.99 г.

Ница - град, комбиниращ най-доброто от френския шик и живота на брега на морето. Разходка из старата част, съхранила атмосферата и автентичния дух на Средновековието с атрактивния пазар на цветята, най-големия площад “Масена” и крайбрежния булевард “Променад Де-з-Англе”, където са най-престижните хотели на Френската Ривиера и често могат да бъдат видени филмови знаменитости. Посещение на китното селце Сен Пол дьо Ванс и пешеходен тур в средновековния град, северно от Кан, чийто старинен чар не се е изгубил въпреки стичащите се тук тълпи през пиковия сезон. Типично френско селце, вдъхновило с красивата си природа множество артисти, поети и художници, сред които Джакомети, Миро, Калдер, Матис и Кандински, чиито произведения живеят тук за постоянно.


4) ТОРИНО | Целодневна екскурзия на български език
110 лева за възрастен и 55 лева за дете 2-11.99 г.

Торино, град с богата история и културно наследство, наричан “Италианския Париж”. А какво е Париж без своята Катедрала? Тук тя се казва Катедралата “Св. Йоан” и е дом на пословичната Торинска плащеница, за която се смята, че е платното, с което е било увито тялото на Христос след свалянето му от кръста. Символът на града и най-високата сграда тук е Моле Антонелиана. Това гениално здание, замислено като синагога, днес помещава Националния Музей на Киното и панорамен асансьор. Разглеждане на Пиаца Кастело, заобиколен от кралски сгради, най-известната сред които е Палацо Реале - дворецът на Савойската династия с впечатляващи градини, по подобие на Версайските.


5) МОНАКО И ЕЗ | Целодневна екскурзия на български език
120 лева за възрастен и 60 лева за дете 2-11.99 г.

Княжество Монако - перлата на Лазурния бряг, която предлага исторически и културни забележителности, тропическа растителност и безброй мероприятия - всичко създадено с цел да доставя удоволствие на многобройните туристи. Дворецът на фамилия Грималди - основатели на Княжеството, които превръщат миниатюрната държава в едно от най-проспериращите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема. Следва разходка в едно от най-очарователните кътчета по Френската Ривиера, Ез. Градчето, съхранило романтиката и атмосферата на Средновековието, се слави с неподражаемото гостоприемство на местните си жители, с красивата ботаническа градина “Жардин Екзотик” на върха на курорта; с най-старата си сграда, датираща от 1306 г., с причудлива форма - Църквата на Светия кръст; с малкия бароков католически храм “Успение Богородично” и със занаятчийските магазинчета за сувенири, уютно приютени в миниатюрни пещери.


6) САН РЕМО | Полудневна екскурзия на български език
80 лева за възрастен и 40 лева за дете 2-11.99 г.

Сан Ремо - едно от най-прекрасните крайбрежия на област Лигурия. Ще имате време да разгледате Сан Ремо, с известното си и модерно Казино, Руската църква и типичната за тази област, стара част на града, датираща още от средновековието, с нейните тесни улички, обикалящи около старите градски стени. Не бива да се пропуска елегантната търговска част на града и характерната атмосфера около пристанището с малките кафенета и барове. От пристанището може да се насладите на красивата гледка около Сан Ремо. Благодарение на своя мек климат градът е отрупан с цветя, както и малките хълмове около него.


7) ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА МИЛАНО | Полудневна екскурзия на български език ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА

Обзорна обиколка на Милано - вторият по големина град в Италия, носещ титлата „най-изобретателен”, гъмжащ от удоволствия, където модата и стилът са начин на живот. По време на пешеходната разходка се правят няколко паузи и се разглеждат Пиаца дел Дуомо с Катедралата на Милано. Строено цели 5 века, със своите 108 метра зданието от бял мрамор се нарежда сред най-високите катедрали в света и омайва със своето величие. “Замъкът Сфорцеско” - някога седалище на резиденцията на Миланското херцогство, днес е приютил музеи и галерии с уникално наследство. Замъкът от XVв. е търпял различни поражения през времето, а последно е бил реставриран след Втората световна война. В един момент е бил дом на отбрани творби на Леонардо да Винчи, голяма част от които задигнати или унищожени през 1815г. Сред музеите, които могат да бъдат посетени днес в замъка Сфорцеско, са Музей на античното изкуство, Музей на мебелите, Музей на музикалните инструменти и други. Галерията “Виктор Емануил ІІ” – красивата аркада, шедьовър от стъкло, където се помещават магазините на известни модни марки и най-добрите ресторанти на Милано. Едноименният площад и неговата прочута опера - “Ла Скала”, любимата сцена на примата Мария Калас. Проектирана е от Джузепе Пиермарини и е отворена за първи път през 1778г. Акцентите в сегашния основен ремонт на операта, на стойност 78 милиона долара, са изключителната акустика, смятана за една от най-съвършените в света, и драстичните подобрения зад кулисите, днес витрина на технологията на ХХІ в.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИИТЕ:
Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста.
Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.
Предварителното записване и заплащане от България е задължително за всички екскурзии.
В музеите и обектите с руини в Италия не се допускат лица с раници и големи дамски чанти.



===============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Почивки - Италия |  Почивки - Милано |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Милано

Избрани оферти