Начало / Почивки / Почивки - Коста дел Сол

Испания - Коста дел Сол с включена екскурзия до Ронда и Малага - 24.05.2022 г.

Номер на оферта

/

212330

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с редовен полет на AK “България Ер” София – Малага – София с включени летищни такси;
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен салонен багаж до 10 кг;
Трансфер летище-хотел-летище;
7 нощувки на база HB /закуска и вечеря/ в хотел La Barracuda 3+*;
Целодневна екскурзия до Ронда с екскурзовод на български език;
Полудневна обиколка на Малага с екскурзовод на български език;
Обслужване на български език по време на престоя в Коста дел Сол;
Медицинска застраховка за периода на пътуването включваща Covid-19 покритие.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат в България. Екскурзията да Гранада се заявява само от България. Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи.
PCR тест /ако е необходим/;
Лични разходи;
Застраховка „Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

АНДАЛУСИЯ - КОСТА ДЕЛ СОЛ с включена екскурзия до Ронда и Малага - потвърдена програма

8 дни/ 7 нощувки в Коста дел Сол на закуска и вечеря с включени напитки с включени екскурзии до Ронда и Малага

Настаняване в хотел La Barracuda Torremolinos 3+*

Екскурзовод по програмата - Мишо Иванов.
По желание еднодневна екскурзия до Гранада.
По желание допълнителна екскурзия до Михас.
По желание еднодневна екскурзия до Севиля.
По желание еднодневна екскурзия до Кордоба.

ДАТА 24.05.22 - 31.05.22 - Гарантирана дата в полета на АК „България Ер“ до Малага.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 686 € / 1341 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден 24.05.22 Вторник : СофияМалага
Излитане от летище София Терминал 2 в 15:55 часа с директен полет на АК „България Ер”. Кацане на летище Малага в 18:45 часа. Посрещане от Вашия представител и екскурзовод в Коста дел Сол. Трансфер и настаняване в хотел La Barracuda 3+* в Торемолинос или подобен. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден 25.05.22 Сряда: Михас
Закуска. Информационна среща в хотела с Вашия екскурзовод. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до едно от великолепните бели селища на Андалусия - Михас.
Михас е типичен андалуски град разположен в полите на планината Sierra de Mijas в провинция на Малага. Характерен със своите малки криволичещи улички, изпълнени с огромна мистерия, която се разкрива пред минувача при всеки преодолян от него завой, сякаш изхлузва одеждите на непознатото, за да открие своята необичайна култура, фолклор, гастрономия и многолетна традиция, запазени от безмилостното влияние оказано от прехода на времето. Тази мозайка от разнообразна архитектура, аромати, пейзажи и вкусове е резултат на мирните взаимоотношения и обмен на познания, съществуващи благодарение на вековното съжителство между араби, християни и евреи, често споменавани, като "Трите култури".
Ще имате възможността да се разходите самостоятелно из криволичещите автентични улички на този уникален традиционен град, да се повозите на емблематичните таксита - магарета, които са и символ на Михас. По желание можете да посетите и старата арена на бикове, както и миниатюрния музей. А защо да не се насладите и на чаша вино на фона на една изключителна панорамна гледка.
Вечеря и нощувка.
Цена: Възрастен 29 евро / 57 лева, дете до 11.99г. 20 евро / 39 лева
Цената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод

3-ти ден 26.05.22 Четвъртък: Кордоба
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Кордоба.
Емблематичната Кордоба е бивша столица на римската провинция Бетика, перлата на независимото от Багдад емирство на Омаядите в Андалусия, превърнало се по-късно в Халифат. Градът изниква пред погледа ни под формата на пищен букет, образуван от многовековното присъствие на религии, култури, традиции, украсени с облика на несравнима мюсюлманска архитектура, успяла да се съхрани до днес. Ще имаме привилегията да се разходим из привлекателните тесни улички на старинния исторически град, с характерните андалуски дворове и бижутерски ателиета. Ще видим стария римски мост, площада на Триумфа и неговия паметник, короната на който е статуята на Свети Рафаел, еврейския квартал, където се ражда известния теолог, равин, лекар и философ Маймонид. Няма да пропуснем и да се отбием до улицата на цветята, парка Алболафия с репликата от старовременната водна нория, намиращ се до най-дългата река в Андалусия, назована с арабското име Гуадалкивир. Перлата на тази екскурзия е посещението ни отвътре на Джамията-Катедрала на Кордоба, паметник на ЮНЕСКО, един от най-важните монументи на целия западен мюсюлмански свят. Пред нашия поглед ще бъде прожектирана богата мозайка от великолепна мюсюлманска архитектура, допълнена с красиви арабески, трилистни арки, мавритански дъги, мраморни колони, епиграфски надписи. Всичко това комбинирано с християнския стил на Католическата църква създава огромен енигматичен символизъм и дълбока мистерия.
Свободно време, отпътуване от Кордоба. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка
Цена: Възрастен: 65 евро /127 лева, дете до 11,99г. 49 евро / 95 лв.
Цената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод и вход за Джамията-Катедрала на Кордоба.

4-ти ден 27.05.22 Петък: Севиля
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Севиля.
Севиля, както много хора я наричат „град градина“ е столицата на Андалусия, изпълнена с легенди, митове и важни в историята на човечеството събития, някои от които са отплаването на Колумб в търсенето на „Индиите“ или околосветското пътешествие на Магелан. Различни са мненията относно създаването ?, като някои историци са убедени, че се дължи на тартезите. Но въпреки противоречията, с течение на вековете Севиля запазва мита за финикийския мореплавател Мелкарт, който стига до тази земя в 1000 г. пр. Хр. и изгражда първата търговска фактория, наричайки я Хиспалис. След смъртта му този герой ще бъде обожествен и назован Херкулес. По-късно тогавашния претор на Хиспания - Гай Юлий Цезар ще установи своята резиденция там и ще построи огромни защитни стени, наричайки я Колония Хулия Ромула Хиспалис. Алмохадите ще превърнат града в своя столица на Ал-Андалус, изграждайки огромната джамия ал-Халиба („Вечната“), минарето на която и до днес ще се запази като основа на известната камбанария, наречена Хиралда. Кралят на Кастилия Свети Фернандо III ще освободи града от мюсюлманското владение и след време неговите тленни останки ще бъдат положени в Кралския параклис на местната Катедрала. Тази огромна мозайка от култури е запазена и до днес, като е видна зад всеки ъгъл на града. Пример за това е квартала Санта Круз, Златната кула до брега на река Гуадалкивир, старият Алказар на християнските крале, площад Испания, градините на Мурильо и преди всичко най-голямата готическа Катедрала в света наречена Санта Мария де ла Седе. Ще имаме привилегията да минем през тези места, да влезем в Катедралата и да се насладим на най-големия олтар в християнството, на една невероятна архитектура, придружена от безброй картини, някои от които принадлежат на Сурбаран, Мурильо, Луис де Варгас, Педро де Кампаня, Гоя. Ще разгледаме и скулптури, направени от Педро де Миян, Педро Дуке де Корнехо, Педро Дункарт, както и да видим параклиси и саркофази на видни личности, между които фигурира и гробът на Христофор Колумб. След като приключим с нашата обиколка ще имаме свободно време, за да можете да се насладите на този вълшебен и емблематичен град. Отпътуване от Севиля. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка
Цена: Възрастен: 69 евро / 135 лева, дете до 12 г. 49 евро / 95 лв.
Цената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод и вход за Катедралата.

5-ти ден 28.05.22 Събота: Гибралтар и Пуерто Банус в Марбея.
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Гибралтар.
Гибралтар е сравнително малка задморска територия на Великобритания, която граничи с Испания. Още преди хиляди години е бил посещаван от финикийци, а според легендите тук се намират „Херкулесовите стълбове“, след като митичния герой разделя континента на две. По-късно това стратегическо място е било населено от мюсюлманите, след което два пъти преминава под владението на испанската монархия. Англичаните са тези, които го завладяват през началото на XVIII век и от тогава до момента територията е тяхна собственост. Тези исторически събития и много други играят важна роля в развитието му. Ще имаме възможността да се качим на малки бусове и да направим една много приятна и лека разходка из скалата, спирайки през цялото време на определени места за разглеждане. Ще минем до гробището на ветераните от битката при Трафалгар, през част от тунелите на скалата, ще продължим до най-южната меридианна точка, където ще слезем и ще можем да видим от едно място континента Африка (Мароко) и Испания (при подходящо време), намирайки се във владението на Великобритания. След кратка пауза ще продължим с бусовете, изкачвайки се на 300 метра надморска височина, за да посетим пещерата Сан Мигел, която ще ни изуми със своята красота под формата на сталактити и сталагмити. Цялата тази прелест се допълва от специални светлинни и звукови ефекти. Тук е и мястото за снимки с палавите берберски макаци – маймуни, символизиращи тази територия, живеещи на отделни групи. Ще посетим и една от хранилките на тези животни, от които ще можем да се насладим на невероятна гледка от високо. След като приключим ще имаме свободно време за самостоятелна разходка из главната улица Мейн Стрийт за шопинг или кафе. На връщане към хотела ще се отбием за кратко до тъй нареченото „испанско Монте Карло“, което е пристанището Пуерто Банус в Марбея.Връщане в хотела. Вечеря и нощувка
Цена: Възрастен: 65 евро / 127 лева, дете до 12 г.: 49 евро / 96 лв.
Цената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод, транспорт в Гибралтар, вход в Пещерата Сан Мигел

6-ти ден 29.05.22 Неделя: Ронда
Закуска. Целодневна екскурзия до Ронда (включена в цената).
Ронда е един вълшебен старинен град, разположен върху плато, формирано от високи отвесни скали, разделени на две в резултат на издълбаното с векове корито от течащата река Гуадалевин и свързани помежду си с грандиозен емблематичен арковиден мост наречен “Puente Nuevo”. От това магично място се прожектира една разкошна панорама, придаваща му характерния за него романтичен стил, придружен от старовременната архитектура на къщи, палати и музеи. Ронда е градът на бикоборството и пример за това е известната Арена на биковете, която ще имаме възможността да посетим. Минавайки през съоръженията и музеи, ще имаме възможността да научим повече за традицията на коридата, установена с векове в Испания, да се запознаем с историята на знаменити тореадори като Педро Ромеро, Манолете или фамилия Ордонез. След това посещение ще можем да се разходим из парка Аламеда и да надникнем през неговите тераси, от които ще се насладим на една прекрасна гледка. Ще минем през внушаващия мост, от който ще можем да видим типични андалуски къщи, хотели и ресторанти, построени по необичаен начин в отвесните скали на близо 100 метра над реката. Ще имате и свободно време, за да можете да се насладите на тази невероятна атмосфера или да седнете на някоя традиционна ухаеща на жасмин тераса. Не бива да пропускате и възможността да опитате типичното ястие на Ронда – Опашка на бик, придружено с чаша местно домашно вино. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка
Включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод.

7-ми ден 30.05.22 Понеделник: Гранада
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Гранада. Алхамбра, паметник на ЮНЕСКО, представлява един от най-красивите природни и културни пейзажи в света, пищно украсена с преобладаваща в нея мистика, езотеризъм, херметизъм, символизъм, история, митове и легенди. Алхамбра е алхимията на мъдреците, римата на поетите и пасажи от Корана, символизиращи божественото и човечеството. Тя представлява грандиозната съвкупност от палати, райски градини ухаещи на жасмин и азаара, разхлаждащи средата водни канали от реката Даро и резиденция на султаните. Алхамбра успява да запази и до днес своите културни ценности съчетани с магията на природата, въпреки тежкия товар на изминалото време. Ще имаме привилегията да посетим тези великолепни палати на назирските султани, на императора Карлос V, райските градини и резиденцията Хенералифе. След нашето посещение ще имате възможност да се разходите самостоятелно във великолепната Гранада или пък да посетите най-стария квартал Албайсин, както и да посетите Кралския параклис, в който се намират тленните останки на Католическите крале.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка
Цена: Възрастен: 69 евро /135 лева, дете до 10 г.: 55 евро/108 лв.
Цената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод, вход за Алхамбра

8-ми ден 31.05.22 Вторник: МалагаСофия
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и трансфер до Малага за панорамна обиколка на града (включена в цената). Ще преминем през главния и озеленен булевард Андалусия, ще видим кметството на Малага, националната банка на Испания, красивата Алказаба (старата мюсюлманска крепост), фонтаните на Трите нимфи, паметника на Ханс Кристиян Андерсен, монумента на маркиз Лариос, фара на пристанището. След това ще се изкачим на хълм наречен Гибралфаро, където ще направим кратка пауза, за да се насладим на пейзажа, който ще се открие пред нас, виждайки Малага от високо. След като направим снимки ще потеглим отново към Кметството, където автобусът ще ни остави и ще отидем до Катедралата на града (входът не е включен в цената), Алказаба на Малага, създадена през XI в. от Бадис Ибн Хабус - трети зирийски султан на Гранада (входът не е включен в цената), родната къща на Пикасо (входът не е включен в цената). Свободно време. Трансфер до летище Малага. Обратен полет до София в 19:30 часа. Пристигане на летище София ,Терминал 2 в 23:55 часа.

=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА - LA BARRACUDA 3+* в Торемолинос, Коста дел Сол

Хотел La Barracuda се намира до плажа Carihuela в Торемолинос. Разполага с открит басейн и бар на покрива с изглед към морето. Ресторантът предлага изхранване на шведска маса, предимно средиземноморска и интернационална кухня. Разполага с бар край басейна и лаундж бар, в който се провежда анимация и музика на живо. Всички стаи са климатизирани с балкон. Безплатен WiFi на територията на хотела.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Начин на плащане:
Депозит 100 евро или 200 лева при записване;
Доплащане 50% до 30 дни преди датата на отпътуване;
Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи за влизане в Испания към 31/01/2022:
зелен сертификат за завършен курс на ваксинация или преболедувал;
при липса на сертификат – отрицателен антигенен тест или ПСР тест;
лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията,
за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
QR code – попълвасе със съдействие на ТО

Забележка:
Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно.
Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат предоставени седмица преди отпътуване.
Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България най-късно до 30 дни преди отпътуване!
Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии – 20 човека.

Часове на полетите с АК „България Ер“:
Дни: Вторник - Вторник
24.05.22 СофияМалага 15:55ч. – 18:45ч.
31.05.22 МалагаСофия 19:30ч. – 23:55ч.

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Условие за записване: Без възрастови ограничения

Минимален брой за осъществяване на програмата – 20 човека

Срок за уведомление за несъбран минимум: 15 дни преди заминаване

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

Внмание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, моля да се информирате в офисите ни, преди Вашето пътуване.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
До 31 дни от датата на заминаване – без неустойка.
От 30 дни до 20 дни – 50% от стойността на пътуването.
От 14 дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.

Вид използвани транспортни средства по програмата:
Самолет
Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 7 работни дни, преди датата на пътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Коста дел Сол |  Почивки - Испания |  Почивки - Коста дел Сол |  Майски празници - Испания |  Майски празници - Коста дел Сол

Избрани оферти