Начало / Почивки / Почивки - Валета

Почивка в Малта

Номер на оферта

/

237622

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Малта - София;
7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор;
Трансфер летище - хотел - летище;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро.

Цената не включва

Регистриран багаж до 20 кг – 200 лева в двете посоки
Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 40 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: 1 ръчен багаж на борда с размери до 40х30х18 см, до 10 кг; 1 багаж с колелца в салона с размери до 55х40х23 см, до 10 кг и гише за чекиране и качване на борда с предимство;
Допълнителни екскурзии;
Лични разходи;
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
От 20-ти юни 2016 година Малта въвежда задължителна туристическа такса за всички туристи на възраст 18 и повече години в размер на €0.50 на човек на ден (но не повече от €5 на човек на престой). Туристическата такса се заплаща директно в хотела при настаняване.

Програма на пътуването

Маршрут:
София - Валета - София

8 дни / 7 нощувки

Дати на отпътуване:
30.09.2022 г. , 07.10.2022 г. , 14.10.2022 г. , 21.10.2022 г.

==============================================================

MEGA SALE OFFER - 5% ОТСТЪПКА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 15.10.2022 Г.

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:


Mavina Hotel & Apartments 3* - без храна - цени от 649 лв.
Canifor Hotel 4* - със закуска - цени от 775 лв.
Bella Vista 4* - със закуска - цени от 775 лв.
be.Hotel 4* - със закуска - цени от 1151 лв.
Intercontinental Malta 5* - със закуска - цени от 1947 лв.

*Предлагат се и други хотели, освен посочените. За информация, моля, изпратете запитване!


=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Малта – островна държава под северноафриканското слънце - едно от предимствата на тази прекрасна страна е нейният климат. Малта е най-слънчевата страна в Европа с повече от 3000 часа слънчево греене през годината.

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Първи финикийците откриват стратегическото значение на архипелага при своята колонизация на западното Средиземноморие. След тях идват Рим, Византия, Арабският халифат, Арагон, норманите, Малтийският орден, Франция и Великобритания, като всички са търсели добри пристанища за контрол върху Средиземно море.
Въпреки че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически те са част от Европа. През 2004 г. страната става член на Европейския съюз. И по население, и по площ Малта е най-малката страна-член на ЕС. Малтийският език е единственият семитски език, официален за европейска държава.
Мистичният ореол около Малтийския орден и топлият средиземноморски климат правят Малта привлекателна туристическа цел за много европейци целогодишно.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / София - Малта
Заминаване от летище София Терминал 1 с полет на авиокомпания Уиз Еър до Малта. На летище Малта Ви очаква представител на фирмата-партньор за трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - СЕДМИ ДЕН / Малта
Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителни екскурзии срещу допълнително заплащане. Нощувки.

ОСМИ ДЕН / МалтаСофия
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела до 12 ч. Tрансфер до летището в Малта за полет до София.

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
-от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
-между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
*Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 10

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
-Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
-Депозит в размер на 50%;
-Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване;
-Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
-Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
-Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
-Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
-Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
-Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Малта е необходимо да притежавате международен паспорт или лична карта, с валидност 6 месеца от датата на връщане
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица;
-Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
-Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.;
-Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор;
Местна валута: евро.

ЛЯТНО ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ НА УИЗ ЕЪР - ПЕТЪК:
Излита от Час Каца в Час
София 14:00 Малта 15:00
Малта 15:45 София 18:40
Разписанието може да претърпи промени за конкретните дати - срок за препотвърждение 24 ч. преди полета

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение, поради максимума на групите за екскурзии от 5 човека в Малта. Ще бъдете уведомени за точната цена на избраната екскурзия според записания брой туристи, седмица преди заминаване.

ЕКСКУРЗИИ
Ще научите всичко за историята на Малта, традициите и обичаите на хората тук. Ще посетите най-красивите места, които непременно трябва да се посетят.

ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕКСКУРЗИИТЕ
1. Място на тръгване – улицата или алеята пред входа на хотела, в който сте отседнали.
2. Бъдете точни – автобусите не чакат повече от 3 минути.
3. Напускайки групата по време на екскурзията непременно се информирайте къде и в колко часа е срещата ви с екскурзовода. При закъснение повече от 5 минути автобусът тръгва и всички закъснели се прибират обратно за своя сметка.
4. Ако програмата на екскурзията включва посещение на храмове и църкви, жените да се погрижат за дрехи покриващи раменете както и дрехи покриващи коленете(включително мъжете).
5. Екскурзиите са за индивидуални туристи и се провеждат на руски или английски език.

Круиз до Синята лагуна, Гозо и Комино с отворен бар – 75 лв.
Започнете деня с круиз за разглеждане на забележителности по северното крайбрежие на Малта, където ще можете да се полюбувате на драматичното крайбрежие на Малта, докато се насладите на гледки към Сейнт Джулианс, Бугиба, остров Сейнт Пол и Мелиха от морето!
След пристигане на съседния остров Гозо, ще се качите на борда на автобус за разглеждане на забележителностите на Гозо и ще се впуснете в приключение по улиците на столицата Виктория, ще видите някои от най-популярните забележителности и ще посетите руините на Azure Window, известен още като „Dwejra“ .
Следобед се отправяме към известната Синя лагуна, където можете да разгледате острова в свободното си време и да се разхладите в спокойните тюркоазени води. Докато се плъзгате по вълните обратно към Силема, ще можете да размишлявате върху този невероятен ден навън!

Целодневна екскурзия до Мдина с включен обяд – 120 лв.
Насладете се на интригуващата история на средновековна Мдина и околностите й, докато се наслаждавате на тишината на този изцяло пешеходен ограден град, наслаждавайки се на гледките от внушителните бастиони, преди да посетите катакомбите. Носете удобни обувки, тъй като има на какво да се възхищавате.
След обяд се потопете в ботаническата градина на Сан Антон и се уверете, че коленете и раменете си са покрити, преди да влезете в свещения купол на енорийската църква на Моста.
Ако ви остава енергия, има време в края на тази пълна екскурзия, за да се насладите на местните стоки и да пазарувате в центъра за занаяти Ta?Qali.

Полудневна екскурзия до Мдина – 65 лв.
Пътуването започва от сутринта и предлага полудневна екскурзия до изцяло пешеходната тиха цитадела на Мдина, където можете да разгледате богата смесица от средновековна, норманска и барокова архитектура. Внушителните бастиони на града предлагат далечна гледка към острова.
Уверете се, че носите удобни обувки, за да се насладите на гледките към близките скали Дингли както над самата Малта, така и над близките необитаеми острови, като например остров Филфла. . Последната спирка на тази екскурзия е в оградените ботанически градини на Сан Антон, където се отделя време за криволичещи пътеки, наслаждавайки се както на дивата природа, така и на екзотичната растителност.


Обиколка на три града – 75 лв.
Не пропускайте този интересен маршрут през Виториоза, Коспикуа и Сенглеа. Всеки от тези градове може да предложи нещо различно и поради близостта и малкия им размер всички те могат да бъдат посетени за един ден.
Пътуването започва в Коспикуа, най-големият от трите града и най-новият. Сред основните му забележителности са впечатляващите бастиони, построени от рицарите на Малтийския орден, както и църквата Непорочно зачатие, една от най-важните църкви в Малта, издигната в чест на светеца покровител на страната.
След като напуснете Коспикуа, ще стигнете до Виториоза, магическа част на Малта. Загубете се в калдъръмените му алеи, докато правите спокойна разходка в сянката на историческите сгради и църкви. Виториоза, освен че може да се похвали с красива архитектура, която ви връща в миналото, това е и живописен пъстър град, пълен с цветя. От стария кей ще се качите на типична лодка (фрегатина), за да се полюбувате на известните потоци на пристанището.
Веднъж в Сенглеа, последната спирка от обиколката, ще имате възможност да посетите красивата "Ведет", древна крайбрежна наблюдателна кула, която датира от средновековието.

Валета и духът на Малта – 105 лв.
Започнете обиколката с разходка из оживените улици на Валета, където ще оцените очарованието на този укрепен град, построен за рицарите на Свети Йоан през 1566 г. Първо посетете градините Барака, от които се разкрива спираща дъха панорама на Гранд Харбър.
Продължете обиколката към ко-катедралата Св. Йоан, разположена в сърцето на историческия център. Това архитектурно чудо е украсено с богатства, датиращи от рицарите на Малта, включително световно известната картина на Караваджо, която е изложена в Ораторията. След това посетете църковния музей, украсен с фламандски гоблени.
След това преминете покрай Двореца на Великия магистър и други сгради с историческо значение. Преди обиколката да приключи, заемете място в Malta Experience, аудио-визуално шоу, което изобразява драматичната история на Малта през вековете.

Открийте гмуркането – 145 лв.
Мечтали ли сте някога да плувате в безтегловност сред множество риби и коралови образувания?
Грабнете своя шанс в този въвеждащ курс по гмуркане в заливите на Малта! Гостите се взимат от хотела и се откарват до живописния залив Риф в Сейнт Джулианс, където обучен инструктор по гмуркане ще ви научи на необходимите предпазни мерки и основни умения за този вълнуващ приключенски спорт.
Всичко, което остава, е да си сложите маската и плавниците и след това да се гмурнете дълбоко в красивите рифове. Изпитайте тръпката от дишането под вода. Грабнете възможността да разгледате повече от уникалните заливи на Малта изпод морето.
Ограничения:
Гостите трябва да имат общи познания по плуване и да са спокойни във водата. Гостите трябва да са навършили 10 години, за да участват. Гостите под 16 години трябва да бъдат придружени от възрастен. Всички гости трябва да попълнят медицински въпросник (вижте PADI.com за копие от въпросника). Участници със сърдечни заболявания, текуща настинка или синусова конгестия, епилепсия, астма, диабет, тежък медицински проблем, които са или може да са бременни, или които са под влияние на алкохол или наркотици, не се допускат да се гмуркат. Ако приемате лекарства, консултирайте се с Вашия лекар преди да участвате в тази програма.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

MEGA SALE OFFER - 5% ОТСТЪПКА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 15.10.2022 Г.

Тагове

Оферти - Малта |  Оферти - Валета |  Почивки - Малта |  Почивки - Валета |  Лято в чужбина - Малта |  Лято в чужбина - Валета

Избрани оферти