Начало / Почивки / Почивки - Бари

Почивка в Пулия 2022 г. - Danaide Resort 4*

Номер на оферта

/

238134

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет до Бари;
Регистриран багаж 20 кг багаж и 1 малък ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см;
Летищни такси;
Трансфер летище – хотел – летище;
7 нощувки, закуски и вечери, с включено ? л вино и ? л вода;
Полудневна екскурзия до Бари;
ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19
Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване
Представител на туроператора с български език

Цената не включва

Допълнителна целодневна екскурзия до Остуни и Полиняно а Маре с дегустация на питка „Фокача“ и вино – 108 лв. за възрастен/ 54 лв. за дете до 11,99 г.
Допълнителна полудневна екскурзия до Матера (ЮНЕСКО) – 98 лв. за възрастен/ 49 лв. за дете до 11,99 г.
Допълнителна целоудневна екскурзия до Алберобело – Локоротондо с дегустация на домашно приготвени ликьори и сладки, местно производство – 128 лв. за възрастен/ 64 лв. за дете до 11,99 г.
Допълнителна целоудневна екскурзия до Лече и Отранто с дегустация на маслиново олио и местни продукти – 138 лв. за възрастен/ 69 лв. за дете до 11,99 г.;
Допълнителна полуудневна екскурзия до Мартина Франка с дегустация на местен деликатес от месо и вино – 98 лв. за възрастен/ 49 лв. за дете до 11,99 г.
Пакет 3 екскурзии: Остуни и Полиняно а Маре, Матера (ЮНЕСКО), Алберобело и Локоротондо – 320 лв. за възрастен, 160 лв. за дете до 11,99 г.
Пакет 4 екскурзии: Остуни и Полиняно а Маре, Матера (ЮНЕСКО), Алберобело и Локоротондо, Лече и Отранто - 430 лв. за възрастен, 215 лв. за дете до 11,99 г.;
Пакет 5 екскурзии: Остуни и Полиняно а Маре, Матера (ЮНЕСКО), Алберобело и Локоротондо, Лече и Отранто, Остуни – 530 лв. за възрастен, 265 лв. за дете до 11,99 г.
Задължителни доплащания:

Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 евро / 1.17 щатски долара.
Градска такса – около 1 евро на ден на човек, размерът на таксата се определя на местно ниво от съответната община.

Програма на пътуването

Почивка в Пулия 2022 г. - Danaide Resort 4*

Базиликата е великолепен район в близост до Йонийско и Тиренско море. Тук можете да се потопите в античната атмосфера на древните гръцки градове – Метапонто и Поликоро, налични са и редица археологически паркове. Ще се насладите на красиви Средиземноморски брегове в съчетание с богати борови гори, в допълнение на прекрасни спиращи дъха гледки и с кристално чистата вода на Средиземноморието.

Това е регион с богати традиции, който предлага кухня с богати вкусове, доминираща от неповторими аромати и местни подправки. Районът е известен със свойте изключително качествени плодове и зеленчуци.

ДАТИ и ЦЕНИ:

10.09.-17.09.
Човек в двойна стая: 1250 лв.
Единична стая: 1380 лв.
3-ти възрастен: 1079 лв.
1-во/2-ро дете 2 - 11,99 г.: 965 лв.


============================================================

ХОТЕЛ:


Danaide Resort 4* Superior е самостоятелен резорт, който разполага с множество спортни дейности и услуги. Предлагат се и дневни и вечерни забавления с представления и музикъли за всички възрасти.

Местоположение

Danaide Resort 4* Superior се намира в курорта Лидо ди Скацано, на 4 км от най-близкото градче Скацано Йонико, където има и жп гара. Разстоянието до Бари е 130 км.

Хотелският комплекс разполага с:

Игрище;
Мини клуб;
Тенис кортове;
Спортни турнири: тенис, футбол, волейбол, боулинг, плуване, стрелба с лък;
Невероятен басейн от 2000 кв.м;
Бебешко креватче при поискване;
Плажни услуги.
Плаж

Намира се на 300 метра от хотела, 3 мин. пешеходно разстояние и може да бъде достигнат по пътеки през уникално красива борова гора, където ще се насладите на девствената природа на Средиземно море. Наличен е и трансфер до плажа.

Стаи

Ризортът разполага със 108 стаи и 114 апартамента с различни възможности за настаняване. Предлагат се двойни и четворни стаи. Те разполагат с:

Плазмен телевизор;
Голям балкон;
Минибар;
Баня с душ;
Гледка към басейна или морето;
Паркомясто;
Климатик;
Изхраване

Изхранването в ресторанта е на шведска маса с местни ястия, приготвени от селектирани продукти.

==============================================================

ПРОГРАМА:

Ден-1 / събота

Събиране на летище за директен полет София до Бари с авиокомпания Wizz Air. Трансфер до хотела. Продължителност на трансфер - около 1 час и 30 минути. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден-2 / неделя

Закуска. Информационна среща. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

Бари - столицата на област Пулия и Полиняно а Маре - Перлата на Адриатика.

Ден-3 / понеделник

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия по желание:

Матера - част от световното културно наследство, под протекцията на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата през 2019 (заедно с Пловдив).

Ден-4 / вторник

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

Алберобело (ЮНЕСКО) - известната приказна столица на Трулите и Локоротондо - едно от стоте най-красиви малки градчета в Италия.

Ден-5 / сряда

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

Лече - "столицата" на специфичния барок в Южна Италия и Отранто - очарованието на полуостров Саленто.

Ден-6 / четвъртък

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

Остуни или още познат като "Белият Град".

Ден-7 / петък

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

Мартина Франка - типичният за Италия старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство.

Ден-8 / събота

Закуска. Трансфер до летище Бари. Директен полет Бари-София с авиокомпания Wizz Air. Продължителност на трансфер - около 1 час и 30 минути.

Полетно разписание - всяка събота (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Wizz Air

София - Бари 06:40 / 07:05 ч. (местно време)

Бари - София 07:40 / 09:55 ч. (местно време)

Трансфер летище - хотел - летище:

Продължителност: около 1 час и 30 минути в посока с 3/4 * автобус.

=============================================================

ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място до изчерпване на свободните места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Остуни и Полиняно а Маре

108 лева за възрастен / 54 лева (дете 2-11.99 г.)

Полиняно а Маре” е град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбражието е познато с кристалночистото си море, двадесет километровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествените красоти на това градче, познато с прозвището “Перлата на Адриатика”. Скалистото крайбрежие на Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които през зимата са служели за убежище на рибарските лодки, а днес всяко лято привличат неспирен поток от туристи. Сред плажовете, които се радват на голяма популярност са: Кала Инчина (Cala Incina), Кала Сала (Cala Sala), Кала Порто (Cala Porto) , Кала Пагуро (Cala Paguro), Кала Понте (Cala Ponte) , Кала Паура (Cala Paura) и плаж Сан Вито (San Vito beach) в едноименното рибарско селище. Туристите остават очаровани при посещенията си в Грота деле Рондинеле (от итал. Лястовичата пещера – Grotta delle Rondinelle) и известната Грота Палацезе (от итал. Голямата къща в пещерата – Grotta Palazzese), вкопани във варовиковите скали. Терасите в страия град предлагат невероятни панорамни гледки. Заливите и малките пещери са достъпни с лодка. На особен интерес се радва морското дъно с кристалночистата си вода, превърнало се в любимо място за водолази и дайвъри.

Отпътуване за посещение на Остуни – „Белият Град” – катедралата и средновековния град. В района са намерени данни за човешко присъствие още от неолита. Подобно на ценен диамант в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, транспорт, слушалки по време на туристическата програма

Цената не включва: разходи от личен характер.

Матера (ЮНЕСКО)

98 лева за възрастен / 49 лева (дете 2-11.99 г.)

Отпътуване от хотела за посещение на Матера – мътрвият град, известен в целия свят като естесвен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори, сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените преди десетилетия саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, транспорт, слушалки по време на туристическата програма

Цената не включва: разходи от личен характер

Алберобело и Локоротондо

128 лева за възрастен / 64 лева (дете 2-11.99 г.)

След закуска отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите сякаш ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Някой от по-интересните от тях са: Музея на виното и Музея на зехтина.

Локоротондо – едно от 100-те най-красиви малки градчета в Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името си. Това е град на красивите балкони повечето, от които си имат номера. Градът е известен със своите вина. В цената е включена дегустация на домашно произведени ликьори и сладки.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, транспорт, дегустация на домашно произведени ликьори и сладки, слушалки по време на туристическата програма

Цената не включва: разходи от личен характер.

Лече и Отранто

138 лева за възрастен / 69 лева (дете 2-11.99 г.)

След закуска посещение на Лече, наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а след тях го завладяват римляните през ІІІ в.пр.Хр., които му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава име Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. В продължение на пет столетия Лече влиза в състава на Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през ХІ в. и по-късно е присъединен към Кралството на двете Сицилии.

Интересни забележителности в Лече са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Църква Св. Ангел; Църква Св. Киара; Областният музей; Църква Св.Св. Никола и Каталдо; Римски амфитеатър

По време на разходката ще имате възможност да опитате висококачествено маслинено олио.

След обяда посещение на Отранто. Отранто е известен със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята – “Замъкът на Отранто” на английския писател Хорас Уолпоул, както и с Катедралата, притежаваща една от най-красивите средновековни подови мозайки. Свободно време.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, транспорт, дегустация на висококачествено маслинено олио, слушалки по време на туристическата програма

Цената не включва: разходи от личен характер.

Мартина Франка

98 лева за възрастен / 49 лева (дете 2-11.99 г.)

Сутринта отпътуване за посещение на Мартина Франка. Елегантен град, намиращ се в пленителната долина на Итрия. От 1975 година градът е домакин на годишният летен фестивал “Festival Della Valle d’Itria”. Типичен старинен град, прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Пиаца Рома е най-голямото открито пространство в стария град със зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към замъка, проектиран от Бернини през ХVІІ век. Палацо Дукале е пример за зрелост от епохата на Късния Барок. Обиколката на Стария град включва двореца Палацо Дукале и Църквата Св. Мартин. В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо „Капоколо“ и вина.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, транспорт, дегустация на местни деликатеси от месо „Капоколо“ и вина, слушалки по време на туристическата програма

Цената не включва: разходи от личен характер.

Пакет 3 екскурзии
Остуни и Полиняно а Маре
Матера (ЮНЕСКО)
Алберобело и Локоротондо
Пакет 3 екскурзии

320

160

Пакет 4 екскурзии

Остуни и Полиняно а Маре
Матера (ЮНЕСКО)
Алберобело и Локоротондо
Лече и Отранто
Пакет 4 екскурзии

430

215

Пакет 5 екскурзии

Остуни и Полиняно а Маре
Матера (ЮНЕСКО)
Алберобело и Локоротондо
Лече и Отранто
Мартина Франка
Пакет 5 екскурзии

530

265

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Почивки - Италия |  Почивки - Бари |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Бари

Избрани оферти