Начало / Почивки / Почивки - Саранда

Почивка в Саранда, Албания – синьо безгрижие

Номер на оферта

/

231613

Дати & цени

Цената включва

* транспорт с лицензиран комфортен автобус
* 5 нощувки в хотели 3*/4* в Саранда
* 5 закуски и вечери
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* екскурзия до Бутринт и Ксамил - 15 евро на човек (вкл. входна такса за Бутринт, транспорт, екскурзовод на български език, при група мин. 20 туристи)
* екскурзия до Гирокастро и Синьото око - 15 евро на човек (вкл. транспорт, екскурзовод на български език, при група мин. 20 туристи)
* входна такса за крепостта в Гирокастро - 2 евро
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* застарховка Отмяна на отпътуването
* медицинска застраховка с по-виок лимит на отговорност – 12 лв., за туристи над 65 год. – 24 лв.
* разходи от личен характер

Програма на пътуването

==============================================================

Почивка в Саранда, Албания – синьо безгрижие

СофияСаранда - Бутринт – Ксамил - Гирокастро – Синьото око – София

6 дни / 5 нощувки

ДАТИ:
02.09.2020 - 07.09.2020
08.09.2020 - 13.09.2020
15.09.2020 - 20.09.2020
22.09.2020 - 27.09.2020

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 379 лв / 419 лв.

Задължителни такси:
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА: Една различна почивка изпълнена с панорамни гледки, необятни залези, безкрайно сини нюанси и сгушени Йонииски плажове.

1 ден: Отпътуване в 06:00ч от пл. Руски паметник, София, по маршрут СофияСолунЙоанинаСаранда. Пристигане в Саранда след обяд. Саранда е живописно разположен на открит морски залив на Йонийско море. Място подходящо за почивка, където може да се насладите на средиземноморския климат. Слънчевите лъчи и очарованието на това прекрасно кътче ще ви заредят с енергия и прекрасни емоции. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободен ден за плаж или екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до Бутринт и Ксамил с екскурзовод на българские език. Бутринт е археологически комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръцко-римски градове на Балканите. Обиколка на комплекса: храмът на Асклепий, Баптистерията, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Отпътуване за Ксамил.
Курортът Ксамил пък е това, за което мечтае всеки – недокосната и уникална природа с не един, а цели 12 пясъчни плажа в закътани заливи, галени от чистото като сълза Йонийско море. Ксамил е екзотичен и неповторим с 4-те си островчета и възможността да плажувате на тях. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Закуска. Свободен ден за плаж или екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до Гирокастро и Синьото око с екксурзовод на български език. Гирокастро е един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО. С калдъръмените улички, старите каменни къщи и укрепления, занаятчийските дюкяни, Гирокастро е запазил изгледа си на богат търговски център от времето на Османската империя. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа - днес етнографски музей и крепостта с военния музей. Отпътуване за Синьото око.
Синьото око е езеро познато сред местните и под името Бездънното езеро. То всъщност е най-големия извор в Албания. Представлява дупка, в която се пресичат няколко подземни води, избиващи на повърхността. Течението е много силно и затова никой никога не се е наемал да влезе по-дълбоко в извора. Поради тази причина и официално не е измерена неговата дълбочина. Някои учени смятат, че Синьото око е дълбоко 45 метра, а други са на мнение, че достига до 80 м. Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

6 ден: Закуска. Освобождаване на хотела в 09:00 ч. Отпътуване за България. Пристигане в София на площад Руски паметник вечерта.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Първа вноска: 100 лв.
Доплащане: 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!


==============================================================

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата: входна такса за крепостта в Гирокастро - 2 евро

==============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
ПРЕПОРЪЧВАМЕ!!! Хотел Saranda International 4* / с рейтинг 8.1 в Booking.com https://booki.ng/2RdBDO7
Хотел Саранда Интернешънъл 4* е един от първите хотели в Саранда. Съчетаващ комбинация от италински, гръцки и турски архитектурни елементи, хотелът обединява класиката и модерното в едно. Разположен на пешеходно разстояние около 20 мин. от центъра на града, на брега на морето дава възможност да се наслаждавате на магическите залези в Саранда, както и на панорамата към самия град. Саранда Интернешънъл 4* разполага със собствен плаж (ползване на чадъри и шезлонги срещу доплащане). Хотелът разполага с денонощна рецепция, бар във фоайето, плажен бар, безплатен безжичен интернет на територията на хотела.
Собствен ресторант с лятна и закрита тераса в който се предлага албанска и интернационална кухня.

хотел Bora Bora 3*
Хотелът е реновиран през 2017 г и е само на 3км от центъра на Саранда. Има собствена градина, където собствениците на хотела отглеждат много зеленчуци. Едно от предимствата допринасящи за вкусните ястия предлагани в ресторанта. Бора Бора разполага със собствен плаж (ползване на чадъри и шезлонги срещу заплащане), само на около 400 м отстояние. Хотелът разполага с безплатен WiFi, ресторант с лятна тераса, бар, лекар (на повикване), пране (срещу заплащане) и паркинг. Всички стаи имат балкон, климатик, интернет, минибар (срещу заплащане), сателитна TV.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Саранда |  Почивки - Албания |  Почивки - Саранда |  Лято в чужбина - Албания |  Лято в чужбина - Саранда

Избрани оферти