Начало / Почивки / Почивки - Хургада

STELLA DI MARE GARDENS RESORT & SPA 5* - Почивка в

Номер на оферта

/

231109

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси;
Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.;
Всички трансфери;
Екскурзия на Кайро – разглеждане на Пирамидите, Сфинкса и Националния Египетски Музей;
1 нощувка в Кайро в хотел Barcelo Cairo Pyramids 4* (или подобен) с включена закуска;
6 нощувки в Хургада в STELLA DI MARE GARDENS RESORT & SPA 5* на All Inclusive;
1 вечеря в ресторант в Кайро;
Обслужване от местни екскурзоводи придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” със застрахователна компания "Уника" с покритие 10 000 евро и асистанс;
Водач-преводач по време на престоя в Египет;

Цената не включва

Пакетната цена НЕ включва:

Допълнителни екскурзии;
Лични разходи;
Бакшиши - $ 5, в Египет е прието да се дават бакшиш.
Входна виза за Египет – $ 25, заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно;
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Уника";
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава);

Програма на пътуването

Първи ден (вторник):
СофияХургада
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от BH Air с номер на полета BGH 2015. Кацане на летището в Хургада и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотел SEA STAR BEAU RIVAGE 5* и настаняване на база All Inclusive.
Вечеря и нощувка.

Втори ден (сряда):
Хургада
След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:
Приказки от 1001 нощ (EUR 35)
Тази екскурзия се провежда в дворец, наподобяващ палата описан в Приказките от 1001 нощ, където ще имате възможността да се насладите на оцветените в различни цветове струи на фонтаните под съпровода на класическа музика. Шоуто ще ви пренесе във времената на фараоните и Шехерезада. Ще надблюдавате умели арабски акробати и ще се забавлявате с фолклорното шоу с ориенталски танци.

Трети ден (четвъртък):
Хургада
След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:
Giftun Island и шнорхелинг (EUR 30)
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата и съкровищата на Червено море. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки,екипировка за шнорхелинг.


Четвърти ден (петък):
Хургада
След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:
Целодневна екскурзия до Луксор (EUR 90)
Луксор- древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Музей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. (В цената не са включени напитките, консумирани по време на обяда).


Пети ден (събота):
Хургада
След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:
Сахара Парк сафари (EUR 50)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Шести ден (неделя):
Хургада
След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:
Дайвинг (гмуркане) в Червено море (EUR 50)
Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Седми ден (понеделник):
ХургадаКайро
Рано сутрин отпътуване с автобус до Кайро. Пристигане
Еднодневна екскурзия на Кайро (включена в цената)
Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Ще посетите и Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Включен обяд (сух пакет).
Вечеря в ресторант. Трансфер до хотел Barcelo Cairo Pyramids 4* (или подобен) и настаняване.
Нощувка.


Осми ден (вторник):
КайроСофия
Закуска. Трансфер до летището в Кайро за директен чартърен полет за София изпълняван от авиокомпания BH Air с номер на полета BGH 2014. Кацане на летището в София Терминал 1.

Допълнителна информация

Цените за ранни записвания са валидни до 31.01.2020г. и включват до 20% отстъпка

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Хургада |  Почивки - Египет |  Почивки - Хургада |  Ранни записвания 2024 - Египет |  Ранни записвания 2024 - Хургада

Избрани оферти