Начало / Почивки / Почивки - Круя

Великден в Албания - полет от София - гарантирана група

Номер на оферта

/

234957

Дати & цени

Цената включва

Застраховка “Защита при отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19 .*
1 нощувка в Круя в Panorama Kruje 4*,
2 нощувки в Берат в бутиков хотел Rezidenca Desaret 4*,
1 нощувка в Гирокастро Argjiro 4*,
2 нощувки в Saranda в бутиков хотел Bougаinville Bay Resort 5*,
1 нощувка в Тирана в бутиков хотел Xheko Imperial Luxury Boutique Hotel 4*,
7 закуски, 2 обяда и 4 вечери;
Входните такси за посещаваните обекти;
Транспорт с автобус и всички трансфери по програма;
Местно екскурзоводско обслужване с превод на български език;
Водач от Профи Травъл Център;
Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро
Подробна туристическа информация за Албания;

Цената не включва

Самолетен билет с Австрийски авиолинии София – Виена - Тирана - София с включени летищни такси - договорена групова цена 520 лв на човек до 05.03.2021. За записалите се след тази дата е възможно да има доплащане за самолетен билет.

Допълнителна екскурзия в Саранда: полудневна панорамна обиколка с автобус на най-красивите заливи на южната Албанска Ривиера в района на Ксамил, с местен екскурзовод и водач на Профи Травъл – 50 лв, (мин 8 души);
Допълнителна екскурзия в Тирана: полудневна екскурзия до близката планина Даити с автобус и лифт, с местен екскурзовод и водач на Профи Травъл - 60 лв, (мин 8 души);
Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 40 лв на човек, която се заплаща при финалното доплащане;

Програма на пътуването

ВЕЛИКДЕНСКА ВАКАНЦИЯ В АЛБАНИЯ

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 02.05 - 09.05.2021 - ПОСЛЕДНИ МЕСТА

ОТСТЪПКА ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 19.03!

ЦЕНА на човек в двойна стая при минимум 12 туристи:
промо цена при записване до 19.03.2021 - 2275 лв
стандартна цена - 2430 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Съвсем сигурно можем да кажем, че макар и близко до нас, Албания е доста непозната на българския пътешественик. Повечето не знаят, че освен перфектното пясъчно средиземноморско крайбрежие и невероятно вкусната и евтина морска храна, Албания има богата история назад в миналото си и доказателство за това са запазените средновековни крепости и манастири, древни поселища на илирите и уникални исторически места. Със своите дълбоки исторически корени, тясно свързани с латинската, гръцката, славянската и турската история, Албания си остава все още недокосната от големите туристически тълпи, което прави пътешествието ни още по-истинско и романтично.

КЪДЕ ЩЕ ВИ ЗАВЕДЕМ ?

Ще видим прекрасния средновековен град-крепост Круя, ще разгледаме Берат и ще уловим приликите му с нашата средновековна архитектура, ще посетим Аполония, останала от римски времена, ще погледнем отвисоко – от прекрасния Бутринт към цялата Албанска Ривиера, та чак до остров Корфу, ще се насладим на екологичната и прясна морска храна и най-вече ще изпитаме прекрасното отношение на местните хора към нас, защото българските туристи се посрещат с отворени обятия в Албания !
Избрали сме най-добрият сезон - пролетта и специален подбор от комфортни бутикови хотели, а заедно с възможно най-доброто разписание на полетите с Австрийски авиолинии, ние сме сигурни, че ще помните дълго Вашата Великденска ваканция в Албания !

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

-Включена застраховка "Отмяна на пътуване"!
-Топ сезон - когато пролетта цъфти!
-Удобство и комфорт в бутикови 4* и 5* хотели!
-Перфектно разписание с Австрийски авиолинии!
-Най-интересните обекти на ЮНЕСКО в Албания!
-2 нощувки на Албанската Ривиера!
-Група с водач на български език!

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 /02.05.2021, неделя/

Излитане от летище София в 7:25 през Виена за Тирана. Кацане в албанската столица в 11:40 и отпътуване за града на Скандербег – Круя, на около 25 км от Тирана. Този град- крепост е отстоявал героично нападенията на турските завоеватели през Средновековието под командването на прочутия национален герой на Албания - Скандербег. Настаняване в хотел Panorama Kruje 4* с прекрасно местоположение до крепостта и гледка към планината. Следобед разглеждане на музея Скандербег, разположен в самата крепост и етнографския музей към него. Вечеря и нощувка.

Ден 2 /03.05.2021, понеделник/
След закуска, отпътуване за Берат - град, включен в списъка на ЮНЕСКО заради прекрасната си запазена средновековна архитектура. По пътя разглеждане на един от най-добре запазените древни амфитеатри на Балканите във втория по големина град в Албания Дуръс - най-голямото пристанище и бивша нейна столица. Пристигане в Берат в късния следобед и настаняване в бутиковия хотел Rezidenca Desaret 4*. Вечеря в местен ресторант и нощувка.

Ден 3 /04.05.2021, вторник/
След закуска разглеждаме крепостта Берат и музеят на Онуфрий. Албанският град Берат е бил неразделна част от историята на Първото и Второто българско царство – наричали го Белиград, а Онуфрий Аргитис е един от най-великите зографи на 16-ти век.
Той развива традициите на Византийската школа и оставя след себе си нещо непостижимо и до сега – неповторимата червена боя, позната днес като „Онуфриево червено“ . Негови икони са събрани в църквата „Успение Богородично“ в Берат, превърната в музей Онуфрий през 1986 г. Синът на Онуфрий – Никола, изографисва една от църквите към манастирите на Арбанаси, а една от най-интересните икони на Онуфрий е тази, с уникалното изображение на Светите Седмочисленици - Кирил, Методий, Сава, Наум и Климент са в небесата, а под тях в укрепения Берат лежат свети Горазд и свети Ангеларий с църквата „Успение Богородично“. Жива е още и българската диаспора тук, която не е забравила своите корени. Свободно време следобед, вечеря в местен ресторант и нощувка.

Ден 4 /05.05.2021, сряда/
Закуска и отпътуване за Аполония - древен илирийски град, начален пункт на един от важните римски пътища Виа Егнатия. Разглеждане на добре запазения Одеон и продължение за Гирокастро - Каменният град, включен в Списъка на ЮНЕСКО.
Историята започва през 4-ти век с построяването на крепостта - една от най-големите и запазени крепости на Балканите от Ранното Средновековие. Богат търговски център по време на Османската империя, а днес оживено туристическо място, градът пленява с романтичната атмосфера на Стария град, където сякаш се пренасяш векове назад с малките калдъръмени улички и уютни кафенета. Пешеходна обиколка на старинния град с екскурзовод и свободно време в местния автентичен пазар. Настаняване в хотел Argjiro 4*, вечеря и нощувка.

Ден 5 /06.05.2021, четвъртък/
След закуска, фотостоп при намиращия се наблизо природен феномен Blue eye /Синьото око/ – извор с невероятна синя вода и отпътуване за най-южната точка по нашия маршрут - Бутринт /ЮНЕСКО/. Ще разгледаме археологическия комплекс на един от процъфтяващите в древността гръко-римски градове, разположен в естествен 20 кв. км. парк и заобиколен от водния канал Вивари, който го свързва с Йонийско море. Ще чуем невероятната история на Бутринт, античната „малка Троя“ минала през четири епохи – Елинска, Римска, Византийска и Венецианска. Храмът на Асклепий, Нимфеонът, Театърът и Лъвската порта са доказателство за изключителната хармония и прецизност на древната архитектура. Отпътуване за Саранда - най-атрактивната част на Албанската Ривиера, където ще се настаним за две нощувки в бутиковия хотел Bougаinville Bay Resort 5*, разположен на самия плаж. Живописният залив на града, разположен само на 2 морски мили от остров Корфу, във формата на подкова, потънал в зеленина, цветя и огромни палми създава реално усещане за тропически курорт. Панорамна обиколка с автобус на Саранда и фотостоп до крепостта Lekursi, за да видим оттам прекрасната панорамна гледка към залива на Саранда и остров Корфу. Свободно време за разходка по красивия крайбрежен булевард, осеян с малки кафенета и ресторантчета, откъдето можете да се насладите на прекрасния залез.

Ден 6 /07.05.2021, петък/
Закуска. Свободно време за разходка в Саранда, почивка и за вкусна морска храна. По желание полудневна панорамна обиколка с автобус на най-красивите заливи на южната Албанска Ривиера в района на Ксамил с местен екскурзовод и водач на Профи Травъл Център.

Ден 7 /08.05.2021, събота/
След закуска - oтпътуване за Тирана, като по пътя ще разгледаме Вльора, третият по големина град в Албания, разположен на прекрасен залив на Йонийско море. Традиционни средиземноморски селца и древни крепости се гушат в гънките на планината, множество църкви и манастири са разпръснати по цялото крайбрежие и като прибавим към това уединените пясъчни заливчета, подводната фауна, изобилието от портокалови и маслинени горички, разбираме защо това място е истински рай за сетивата. След вкусен обяд с вкусна морска храна. Продължаваме към Тирана, столицата на Албания. Панорамна обиколка на града с автобус с неговите основни забележителности - посещение на известният BUNK‘ART, някогашен военен бункер, а сега известна арт галерия, пешеходна разходка из модерния квартал с кафенета и ресторанти Blloku, централният площад, часовниковата кула, Пирамидата - бивш мавзолей на Енвер Ходжа, Националният исторически музей и др. Настаняване в бутиковия хотел Xheko Imperial Luxury Boutique Hotel 4*.

Ден 8 /09.05.2021, неделя/
Закуска и свободно време до ранния следобяд в албанската столица, когато можете по желание да се изкачите с лифта до близката планина над града и да видите оттам прекрасната панорама. Трансфер за летище и полет в 17:30 през Виена за София. Кацане в България в 22:55.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

* Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.
Важни уточнения: Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития. Важно е да се запознаете с приложените кратки и подробни Общи условия на „Allianz Travel“. Телефона на Застрахователя - Обслужващ център за клиенти: 02 995 18 43 където можете да задавате конкретни въпроси за конкретни казуси по застраховките.
www.allianz-assistance.bg/kontakti.html

Виза
За посещение на Албания не се изискват визи за български граждани.

Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 туристи.
Краен срок за гарантиране на групата: 05.03.2021 г. Дата за доплащане: 26.03.2021 г.
Необходими документи за записване: данни от валидна лична карта или валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), подписан договор и внесен депозит от 1000 лв на човек;
Плащането става в брой, с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път
За посещение на Албания няма задължителни ваксини;
Не се изисква PCR тест при влизане/излизане в Албания;
Към момента се изисква PCR тест след пристигане обратно в България и ако той е отрицателен, карантината се отменя;
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата
Агенцията не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Круя |  Почивки - Албания |  Почивки - Круя |  Великден 2024 - Албания |  Великден 2024 - Круя

Избрани оферти