Начало / Почивки / Почивки - Занзибар

Занзибар - Нова Година с чартърен полет от София

Номер на оферта

/

235996

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Занзибар - София с Българиан Еър Чартър и включен багаж 15 кг;
7 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване;
Трансфер летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

Туристическа виза за Танзания - 50 щатски долара, издава се онлайн от България. Необходими документи - попълнено заявление, цветно копие на страница на паспорта с биометрични данни. Заявлението се подава онлайн на следния сайт: https://de.tzembassy.go.tz/ и издаването на визата отнема около 2 седмици;
Новогодишна гала вечеря;
Градска такса - 1 USD на човек на вечер. Плаща се на място на рецепцията на хотела;
Допълнителни екскурзии;
Лични разходи.

Програма на пътуването

9 дни / 7 нощувки

РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 15.10.2021

ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ

Uroa Bay Beach Resort - цена от 2663 лева
Breezes Beach Club & SPA 4* - цена от 5091 лева
Riu Palace Zanzibar 5* - цена от 5455 лева
DoubleTree Resort Nungwi 4* - цена от 5842 лева
Bluebay Beach Resort & Spa 5* - цена от 5842 лева
Sultan Sands Island Resort 4* - цена от 5842 лева
Neptune Pwani Beach Resort & SPA 5* - цена от 6924 лева
Gold Zanzibar Beach House & SPA 5* - цена от 7114 лева
The Residence 5* - цена от 7502 лева
The Palms Zanzibar 5* - цена от 10228 лева
Baraza Resort and Spa Zanzibar 5* - цена от 11525 лева

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - ВТОРИ ДЕН - София-Занзибар
Излитане от летище София, Терминал 1 в 19:30 часа за Занзибар. Междинно кацане в Асуан за презареждане (не се слиза от самолета). Пристигане в Занзибар на следващия ден в 04:30, трансфер до избрания хотел, нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - ОСМИ ДЕН - Занзибар
Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии (записват се предварително в България). Нощувки.

ДЕВЕТИ ДЕН - Занзибар-София
Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Занзибар за полет до София в 11:30 часа. Междинно кацане в Асуан за презареждане (не се слиза от самолета). Кацане в София на на същия ден в 21:20 часа.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ВАЖНО: За всички туристи на ТУРОПЕРАТОРЪТ, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на ТУРОПЕРАТОРЪТ ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание с Българиан Еър Чартър, (BUC):
Номер на полет Маршрут Излита Каца
BUC 1011 СофияЗанзибар 19:30 04:30
BUC 1012 ЗанзибарСофия 11:30 21:20
Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Българиан Еър Чартър, (BUC)
седалище и адрес: ул. Павел Красов 35 , София 1138, България
тип самолет: A320 – 200
Възможна е промяна на типа самолет!

Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 428 долара на тон; Асуан 440 долара на тон, Занзибар 840 долара на тон и при валутен курс 1 Eur = 1,20 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Самолетната екскурзия се осъществяват при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Виза
Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват по банков път или в офиса на туроператора

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Занзибар е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: танзанийски шилинг

Митнически изисквания:
В Танзания можете да внесете неограничено количество валута, но трябва да се декларира. Безмитно можете да внесете стоки за лична употреба. Износ на чужда валута – без ограничение в рамките на декларираното при влизане. Забранен е износа на местна валута, както и на предмети, изработени от защитени животни.
Движение по пътищата:
Движението по пътищата в страната се извършва в лявата пътна лента. Препоръчва се да наемате таксита след предварителна договорка на тарифата. Необходими са международно и българско СУМПС.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ - цените са на човек и са валидни при минимум 10 записани:

Safari Blue – Целодневна екскурзия с включен обяд. Цена 204 лв.
Safari Blue започва от село Fumba на 20 минути път с кола от Stone Town . Fumba е най-удобно място за проучване на дивите животни, изолирани плитчини и здрав остров природа на зоната за опазване на Menai Bay.
Safari Blue изследва района на Menai Bay, който е дом на два различни вида делфини. MenaiBay е определена като защитена зона от 1998 г. насам и това се дължи на нейната изключителна природна красота. Заливът има редица девствени пясъчни банки , естествено издълбани от морето, вятъра и вълните. Района е богат на подводни скали и необитаеми острови.

Spices – Полудневна екскурзия. Цена 89 лв.
Подарете си пътешествие в историята на острова, който включва различни акценти и се фокусира върху търговията и колониалното минало на Африка.
Ще посетите реални тропически насаждения. Производството на подправки все още е основната дейност и източник на доходи за тези земеделски производители. Тук ще можете да видите, мирис и вкус, ароматни растения и билки, с които, се правят и козметика и лекарства.

Prison Island - Полудневна екскурзия. Цена 96 лв.
Островът някога е ползван от Арабски търговец на роби,за да държи по-буйните роби,преди да ги изпрати към Арабските им купувачи или на търговете организирани в Занзибар. Държани са на острова,за да не избягат.

Jozani Forest - Полудневна екскурзия. Цена 105 лв.
Тази гора е една от последните останали светилища в света на червената colubus маймуната . Маймуните са били застрашен вид, към ден днешен се смята че са към 2000-2500 броя. Популацията им се е увеличила с помощта на местни природозащитници. Маймуните са диви,но може да се доближават. Те не променят поведението си при присъствието на хора. В тази гора живеят и леопарди-както знаем,те са активни през нощта. Флората и Фауната в тази местност биха ви спечелили с изобилието си и красотата си. Това е едно най-красивите места,който Занзибар може да предложи.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 15.10.2021

Тагове

Оферти - Занзибар |  Оферти - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Почивки - Занзибар |  Нова година 2023 - Занзибар |  Нова година 2023 - Занзибар

Избрани оферти