Начало / Почивки / Почивки - Антигуа

Круизен пакет Карибско приключение - 22.02.2024 г.

Номер на оферта

/

236312

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Санто Доминго - София с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг;
Трансфери летище - хотел - летище и хотел - пристанище - хотел;
3 нощувки в хотел 5*All inclusive в Пунта Кана – Melia Caribe Beach или подобен
1 нощувка в хотел 5* All inclusive в Ла Романа
7 нощувки на круизен кораб Costa Pacifica на изхранване база Пълен пансион;
Пристанищни такси
Водач придружител от България при минимум 15 записани
Застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Такса обслужване на борда на кораба в размер на 11 EUR/ ден
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Допълнителни екскурзии на брега

Програма на пътуването

КРУИЗ 7 карибски острова за 12 дни

Представяме ви едно съчетание от 4-дневен престой в 5-звездни хотели в Доминиканската република и посещение с круизен кораб на още 5 екзотични карибски острова.

Комбинация, която ще ви зареди със слънце и емоции от вълшебните плажове на Карибите...

Маршрут: СофияСанто Доминго – Ла Романа – Санта Лучия – Барбадос – Гваделупа – Антигуа и Барбуда – Тортола – Ла Романа – Пунта Кана – София

Costa Pacifica

13 дни

ДАТА: 22 февруари 2024

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.07.2023 г.:
Вътрешна каюта Classic - 5790 / 5590 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

Включени самолетни билети София - Санто Доминго - София (с прекачване) с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг
Всички трансфери по програмата
3 нощувки в хотел 4/5*All inclusive в Пунта Кана
1 нощувка в хотел 4/5*All inclusive в Ла Романа
7 нощувки на борда на Costa Pacifica с изхранване Пълен пансион
водач-придружител от България
застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро
бреговекскурзии, организирани само за нашата група

По маршрута не се изисква виза за нито един от островите.

--------------------------------------

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
22.02.2024 г. полет СофияСанто Доминго
Полет от София до Санто Доминго, Доминиканска република, с прекачване. Кацане в 15:55 ч. Трансфер до хотел 5* в Пунта Кана. Настаняване и почивка след дългия полет. Свободно време за климатизиране. Нощувка.

ДЕН 2:
23.02.2024 г. Пунта Кана, Доминиканска република
Закуска. Свободно време за плажуване или допълнителна екскурзия(срещу доплащане) – Плуване с делфини. Силно препоръчваме тази екскурзия за любителите на животни. Екзотичен парк с най-различни видове. Целувка от морски лъв за добре дошъл, шоу с екзотични птици и кулминацията – плуване с делфин! Казват, че това е едно от десетте неща, които човек задължително трябва да направи в живота си. Няколко разнообразни програми за плуване на около 200 метра навътре в Атлантическия океан (в заграден природен басейн). Насладете се на докосването на кадифената кожа на тези прекрасни карибски бозайници, получете целувка, поплувайте или просто потанцувайте заедно.
За вечерта ви предлагаме(срещу доплащане), посещение на един от най-известните нощни клубове в света – Coco Bongo. Ще станете свидетели на зашеметяващо шоу, с невероятни акробатики и специални ефекти. Това е „Колизеум“ на забавленията, който човек трябва да види със собствените си очи, за да повярва. Шоуто надминава и най-добрите представления на Мулен Руж и Лас Вегас. Повече от 40 танцьори, музиканти и акробати формират спектакъл от световна класа – пресъздават реалистично от класически изпълнители като Бийтълс до съвременни като Лейди Гага.

ДЕН 3:
24.02.2024 г. Пунта Кана, Доминиканска република
Закуска. Днес имате възможност да почивате на шезлонг на плажа или да се запознаете с най-красивия карибски остров и национален парк на Доминикана - Саона, пътувайки с Катамаран по Карибско море(срещу доплащане)! Усетете топлото доминиканско слънце и се насладете на кристално чистите води на „Синята лагуна“ – островът е бил и снимачна площадка на небезизвестния филм с Брук Шилдс. Има достатъчно време да поплувате и помързелувате на екзотичен див плаж, а на връщане малко адреналин на бързи лодки и снимка с морска звезда докато пиете коктейл в центъра на лагуната!

ДЕН 4:
25.02.2024 г. Пунта Кана, Доминиканска република, качване на кораба.
Закуска. Около обяд - трансфер до пристанището в Ла Романа, където ще се чекираме и настаним на борда на кораба. Отплаване в 23:59.

ДЕН 5:
26.02.2024 г. плаване
В днешния ден ще имате възможност за почивка, забавления и опознаване на кораба.

ДЕН 6:
27.02.2024 г. Кастрис, Санта Лучия, 09:00 – 19:00 ч.
Санта Лусия е познат също и като „Перлата на Карибско море”. В южната част на острова има верига от 18 вулканични конуса и голям брой кратери. Там се намират и двата вулкана близнаци – „Големият питон” и „Малкият питон”. Част от забележителностите, които влизат в програмата е хълмът Morne Fortune, където ще видим Къщата на губернатора. След това ще минем през едно от най-красивите кътчета не само на острова, но и на Карибите - залива Мариго Харбър с градчето Мариго Бей. По пътя ще видим банановите плантации, благодарение на които Сейнт Лусия заема едно от челните места по износ на банани. Разходката ще продължи и по западното крайбрежие на острова като първо ще минем през рибарските градчета Anse La Raye и Canaries, а след това ще стигнем до градчето Суфрие – древната столицата на островния народ и ще видим отблизо едноименния вулкан. В района на градчето се намират и известните вулкани близнаци. Големият питон е с височина 798 м., а по-малкият му брат е висок 743 м. Накрая ще завършим с посещение на ботаническата градина Diamond Botanical Garden, в която са събрани част от най-представителните видове на острова и в Карибския басейн.

ДЕН 7:
28.02.2024 г. Бриджтаун, Барбадос, 07:00 – 18:00 ч.
Барбадос е остров, изпълнен с история и в сърцето му се намират сградите, обявени за световни културни обекти от ЮНЕСКО. На западното крайбрежие, или по-познато като „платиненият бряг” се намира историческият град Хоултаун (Holetown) – мястото, където през 1627 год. са пристигнали първите британски заселници и единственият град в Барбадос до 1629 година. Западното му крайбрежие е известно със своите луксозни хотели, вили и плажове.
Барбадос е малък остров, но може да се похвали с множеството си плажове с чисти и широки ивици снежнобял пясък, които се губят в тюркоазените води на Карибско море. Внимание заслужават и природните забележителности на Барбадос. Ботаническата градина “Andromeda Botanic Gardens” е открита като частна семейна градина, в нея могат да се видят невероятни колекции от екзотични растения, а в центъра ? има скрито езеро. “Andromeda Botanic Gardens” е съставена от близо 20 отделни, но свързани помежду си градини. Тук се срещат над 500 различни вида растения, включително над 150 вида дървета и палми.
В резервата за диви животни “Barbados Wildlife Reserve” ще бъдете очаровани от срещи със Зелената морска котка (вид Коткоподобни маймуни), игуани, елени, каймани и някои видове змии (опасните видове са прибрани в заградени места).

ДЕН 8:
29.02.2024 г. Пойнт а Питр, Гваделупа, 09:00 – 23:00 ч.
Един от най-популярните карибски острови ще ви посрещне с тропическите си плажове и екзотична природа. В този ден ще ви покажем най-доброто от Гваделупа – водопади с кристални води, дъждовни гори, висящи мостове и зоологическа градина. А в остатъка от деня ще ви дадем възможност да плажувате за няколко часа на някой от най-хубавите плажове на острова.

ДЕН 9:
01.03.2024 г. Сейнт Джонс, Антигуа и Барбуда, 08:00 – 18:00 ч.
Този карибски остров разполага с разнообразие от страхотни плажове, със ситен бял и розов пясък, но също и с бурна колониална история. Националният парк съхранява наследството от времето, когато тук се е водила борба за надмощие – между испанци, французи и англичани, между роби и робовладелци. Shirley Heights е някогашна важна точка за наблюдение и артилерийска отбрана на острова. Макар и не много висока(около 150 м), тя предоставя възможност за разглеждане от високо на пристанищата и целия остров. Разхождайки се между руините на старите фортове, пред вас ще се разкрие незабравима 360-градусова гледка. Следващият обект е Blockhouse и Английското пристанище – естествено оформено в най-южната част на острова. През 18 век е служило като база за кралския военен флот. Край него, още тогава е изникнало и селище със същото име. По същото време военните оценяват стратегическото значение на друго пристанище на острова – Nelson’s Dockyard. Със своето местоположение, и до днес, то дава подслон на множество кораби и яхти от ураганните ветрове в региона. В наши дни то е признато от UNESCO за част от световното наследство.

ДЕН 10:
02.03.2024 г. Тортола, Британски Вирджински острови, 07:00 – 14:00 ч.
Остров Тортола е най-популярният и най-големият от групата на Британските Вирджински острови. Тортола е уникален остров, тъй като предлага вълшебния микс от екзотично спокойствие и богата гама от възможности за приключения. На острова ще откриете от първокласни луксозни хотели до малки уютни вили на брега на морето. Храната е изключително разнообразна и предлага пъстър микс от специалитети местна кухня и континентална кухня. Можете да закусите с капучино и вкусен кроасан, за обяд да похапнете типичното индийско ястие roti, а за вечеря да се насладите на превъзходно четиристепенно меню от местната кухня. Ако не ви се мързелува, препичайки се на някой безлюден плаж, можете да се впуснете в много приключения. Отдайте се на подводно гмуркане, направете си малка екскурзия в морето, разходете се с кон по крайбрежието. Не пропускайте да разгледате забележителностите острова – ботанически градини J.R. O’Neal, националният парк Sage Mountain, както и малкия зелен парк Queen Elizabeth ще ви впечатлят с красотата си. Задължително се разходете поне веднъж по главната улица на Роуд Таун, която ще ви очарова с необикновена си атмосфера и микс от различни култури, аромати и вкусове.

ДЕН 11:
03.03.2024 г. Ла Романа, освобождаване на кораба след 08:00 ч.
Днес се връщаме в Доминиканска република и освобождаваме каютите. В последния ни ден на Карибите сме организирали за вас VIP екскурзия до Алтос де Чавон и Бока де Юма (срещу доплащане). Ще ви отведем до средновековно селище, копие на италиански град от 16 век, където можете да се насладите на много интересни забележителности – църквата, където са се бракосъчетали Майкъл Джексън и Пресила Пресли, реката Чавон, в чиито води са снимани Рамбо 2 и Анаконда. Ще посетим Каса де Кампо – „града на милионерите”, където ще видите къщите на Бил Гейтс, Шакира и др. Ще продължим към Бока де Юма, типично рибарско селце, където ще се насладите на пищен обяд от прясно-уловени морски дарове на ръба на скали, в които се разбиват вълните на Карибско море. Следва трансфер до хотел в Ла Романа. Нощувка.

ДЕН 12:
04.03.2024 г. Ла Романа - Санто Доминго
Трансфер до летището в Санто Доминго за полет до София в 17:40 ч.

ДЕН 13:
05.03.2024 г.
Кацане на летище София в 15:10 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит - 1300 лв/човек. Заплаща се при потвърждаване на резервация.
Доплащане: до 29.12.2023 г

Условия за анулации:
До 29.12.2023 - 1300 лв./човек
30.12.2023-22.01.2024 - 50% от стойността на круизния пакет
След 22.01.2024 - 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Гватемала |  Оферти - Антигуа |  Почивки - Гватемала |  Почивки - Антигуа |  Круизи 2024 - Гватемала |  Круизи 2024 - Антигуа

Избрани оферти