Начало / Статии / Статии - Доминикана

Пунта Кана: слънце и карибско безгрижие

Автор

/

Ако някой каже, че плажове, покрити с фин бял пясък, почивка в хамак под сянката на палма и тюркоазени морски води до хоризонта звучат скучно, по всяка вероятност леко послъгва.

Пунта Кана е един от най-големите курорти в Доминикана, където можете да събирате слънце с коктейл в ръка на плажа или да запълните времето си с куп интересни занимания. А залезе ли слънцето, ще се убедите, че тук нощният живот е повече от богат. Карибското безгрижие е заразително и тук непременно ще го прихванете.

Опитайте водни спортове и вижте джунглата

По време на почивката си в Пунта Кана можете да се гмуркате в кристалните води на Карибския басейн, да карате уиндсърф, да се запишете за следобедни лежерни круизи или за скоростна разходка с моторна лодка.

Ако предпочитате сушата, непременно се включете в популярните тук сафарита с открит камион из дебрите на Доминикана, където ще преминете през села и диви джунгли и ще се запознаете отблизо с производството на тръстикова захар и кафе - главните процъфтяващи индустрии в страната.

Плавайте до остров Саона

Трудно е човек да си представи, че плажовете в Доминикана могат да са по-добри от меките пясъци и топлата вода на Пунта Кана, но остров Саона издига нещата на съвсем друго ниво. Плаване с катамаран до Саона е една от най-популярните екскурзии от Пунта Кана. Самият остров е част от национален парк, където можете да видите розови морски звезди в прозрачните води на Карибско море, а на плажа има релакс зона с шезлонги, както и заведения, от които можете да опитате карибско барбекю или свежи коктейли.

Потърсете холивудски звезди в Кап Кана

Кап Кана е курорт недалеч от Пунта Кана, където почиват холивудски звезди, спортисти и други знаменитости като Дженифър Лопес и Шакира. Някои от плажовете са обществени (например плажа Хуанило). Можете да се разходите пеша, да събирате тен или да наемете лодка за разходка.

Увеселителен парк Scape Park

Scape Park не е обикновен увеселителен парк - тук красотата на природата е вписана в място за развлечение и култура. Можете да плувате в популярните в Доминикана “сеноте” (синя дупка или карстова фуния), да откривате пещери или да вдигнете адреналина си с полет с въжен тролей. Идеята на мястото е и да среща туристите с традиционната култура на Карибите, затова тук е построена реплика на традиционните домове на индианското племе Таино, което е живяло тук, преди да дойдат конкистадорите.

Плаж Макао

Това е общественият плаж на Пунта Кана, където можете да срещнете много местни, особено в събота и неделя. Мястото е като от най-красивите картички от Пунта Кана - бели пясъци, кристална синя вода, люлеещи се на вятъра палми.

Плаж Баваро

Баваро е плажът, където водните спортове са на почит. Това е един от най-оживените плажове около Пунта Кана, но ако тълпите не ви понасят, вземете си екипировката и влезте навътре във водата, където се практикуват парасейлинг, уиндсърфинг и гмуркане. Много от хотелите в Пунта Кана предлагат екипировка за гмуркане, включена в цената, така че срещата с пъстрия подводен свят.

Снимка: iStock by Getty Images

А тук разгледайте най-добрите почивки до Пунта Кана.

>
18 март 2024 г.

Тагове

екзотика

круизи

лукс

острови

плажове

рай

романтика

романтични места

спа туризъм

сърфинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти