Начало / Статии / Статии - Мексико

Мексиканските Кариби – на топло през зимата

Автор

/

Има места, за които е трудно да се намерят точните думи и чисто и просто не подлежат на описание. Ако не обичате студа на зимата, това е точният сезон, в който да се отправите към някое прекрасно топло местенце. Дестинация: Мексикански Кариби.

          Снимки: Leo Alvarez

Мексиканските Кариби са най-добрата комбинация от кристално чисти води, слънчеви плажове през януари, подводни атракции и богатото културно наследство на маите. Така наречената Ривиера Мая е крайбрежната ивица, която привлича най-голям брой туристи на Мексиканските Кариби. Тук се намират популярните туристически курорти Плая дел Кармен, Тулум, Канкун, Пуерто Морелос на полуостров Юкатан.

Едно от най-удивителните преживявания, които можете да си подарите тук, е гмуркане в Бариерния риф на Белиз – вторият най-дълъг в света, изпълнен с пъстър живот, всякакви рибки, корали... и гмуркачи. Можете и да поплувате с делфините и ли да се впуснете в безгрижно плаване с яхта. Или пък просто да си почивате под слънчевите лъчи на плажовете с най-белия пясък на света, докато зимата се е превърнала само в блед спомен. В района има и два огромни аквапарка – Xel-Ha и Xcaret. На близкия остров Козумел пък се намира петата по големина подводна пещера в света.

Но Мексиканските Кариби не са само плажове и локации за гмуркане. Когато стане въпрос за наследството на маите, едни от най-добрите места, на които да се запознаете с богатите им познания и култура, са древният град Чичен Ица и крайбрежната крепост Тулум. Тук ще видите дворци, храмове, статуи и куп артефакти от народа, който изправи света на нокти в края на 2012 г. заради календара си. Е, краят на света за пореден път бе отложен, но пък това е чудесна новина, защото имате още време да посетите Мексико.

>>> Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мексиканските Кариби. >>>

 

Виж още: 

Почивка в Доминикана

Почивка в Занзибар

Почивка на Малдивите

>
28 декември 2020 г.

Тагове

градове на маите

екзотика

летен туризъм

лукс

плажове

семеен туризъм

сърфинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти