Начало / Статии / Статии - Кения

"Литъл Гавърнър" - автентичен сафари лагер

Автор

/

Фамилията лагери „Гавърнър“ е известна като доайенът на всички сафари лагери, първият, който е бил открит в „Масаи Мара“ през 1972 г. в едно романтично кътче, известно с това, че е било любимото място за лагеруване на Теди Рузвелт.



Скоро след това било създадено нещо малко по-интимно и дори още по-уединено: лагерът „Литъл Гавърнър“. Той остава любим старовремски сафари лагер от брезентови палатки; разположен е около едно малко езеро, гъмжащо от птици и диви животни, до което може да се стигне само с лодка.

В такава сурова среда – напомняща пейзажа, който е вдъхновявал Хемингуей и търсачите на приключения навсякъде по света – срещата с най-високото ниво на професионализъм, качество и лукс е твърде удивителна.

Има няколко неща, които не можете да намерите в „Риц“, от рода на жирафите, идващи до лагера, или звуците, които издават хипопотамите при събуждането си. Обкръжен от „Масаи Мара“, „театъра на дивата природа“, вие със сигурно ще видите какви ли не диви животни в широките открити пространства, където пасищата изглеждат вечни. Може ли „Риц“ да се сравнява с това?

Къде: западната част на резервата „Масаи Мара“ в Западна Кения, на танзанийската граница (45-минутен полети с малък самолет от Найроби, $320 отиване и връщане).
Най-добро време: юли-септември, по време на Голямата миграция. Много малки се раждат през декември-март, следващите най-добри месеци.

>
01 декември 2010 г.

Тагове

екзотика

сафари

Забележителности наоколо

Избрани оферти