Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Ал Айн - с единия крак в Абу Даби, с другия – в Оман

Автор

/

Ал Айн/Бурайми е възседнал границата между Обединените арабски емирства и султаната Оман, а половинките на оазиса отразяват бързо натрупаното богатство на първата и по-резервирания консерватизъм на втората.

Снимкa: Thinkstock/Gulliver

Мястото е любимо за бягство през уикенда за жителите на емиратите, както и за гостуващи бизнесмени, любопитни да видят живота извън столиците на богатите на петрол държави, в които сякаш нищо не е на повече от трийсет години.

Снимкa: Thinkstock/Gulliver

Едно надзърване в живота на оазиса – където забулени в черно жени, съпровождани от босоноги дечица, се шмугват през прохладните, ветровити, безименни мръсни пътища на града под сенките на палмите – може да ви даде представа за живота отпреди 400 години.

Снимкa: Thinkstock/Gulliver

Стадион за надбягвания с камили, всекидневен пазар за камили и друг за добитък, дооформят облика и привличат колоритни бедуини и хора от далечни градове.

Снимкa: Thinkstock/Gulliver

Пазарът е добро място за купуване на омански стоки и ръчно изработени сребърни изделия от Мускат – или може би сте тръгнали да си купувате коза?

Снимкa: Thinkstock/Gulliver

Като мираж от ХХІ в. посред пустинята, хотел „Ал Айн Хилтън“ предлага съвременни удобства плюс луксозен басейн и спортни съоръжения, които ще оцените след сутрешно посещение на прашния, шумен пазар. Агенция на хотела организира сафарита до места на археологически разкопки, достъпни само с камила, и нощни пътешествия, при които ще спите под звездите или в бедуински шатри.



Къде: Ал Аин: 1,5-часов път с кола от Абу Даби. Равноотдалечен от Абу Даби и Дубай (132 км).
Най-добро време: октомври-март.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Дубай!

Виж още:

Оферти за Абу Даби

Оферти за Оман

>
09 октомври 2015 г.

Тагове

екзотика

пустини

Забележителности наоколо

Избрани оферти