Начало / Статии / Статии - ЮАР

Резерватът Пхинда - черни носорози и пясъчни дюни

Автор

/

Този относително нов частен резерват в северната част на Зулуланд има успех не само заради седемте африкански екосистеми, които си дават среща върху неговите 140 000 декара, но и със своя новаторски подход към сафаритата. Дните са запълнени със смесица от екскурзии с корабче та и канута за опознаване отблизо на живота на птиците, крокодилите и хипопотамите из старинните водни пътища или с проследяване пеша на изплъзващите се черни носорози. След това има вълнуващ риболов на едри риби, гмуркане сред най-южните рифове в света край пустинния бряг на Мапуталанд, гледане на слонове,  леопарди и носорози или посещаване на най-високите пясъчни дюни с растителност върху тях в света.



Макар да няма съмнение, че такова рядко биоразнообразие ще заеме основно място във вашите сафари преживявания, за вниманието ви ще се борят и местата за пренощуване. „Маунтън Лодж“ е разположен на върха на хълм с безкрайни изгледи на планинската верига Лебомбо и крайбрежието на Мапуталанд. Може да отседнете и в съвременния „Форест Лодж“, шедьовър на архитектурата от от отделни наколни къщички със стъклени стени, построен сред усукани дървета в една рядко срещана гора сред пясъците. Дзенският дизайн е преднамерено пестелив и смътно ориенталски, като позволява да се наслаждавате на прекрасни гледки, без да излизате от къщичката. Можете да си почивате в леглото, докато наблюдавате пърхащи птици и пеперуди пред вашия прозорец.

Къде: 300 км северно от Durban на Индийския океан, при поискване уреден превоз от летището на Йоханесбург. Вижте повече информа тук!

>
21 януари 2011 г.

Тагове

екзотика

животни

резервати

Забележителности наоколо

Избрани оферти