Начало / Статии / Статии - САЩ

Вейл - скицентърът на Америка

Автор

/

С 193 вълнуващи писти, кръстосващи 25 кв.км. (над 21 000 декара, годни за ски) величествен, покрит със сняг пейзаж, Вейл е най-големият еднопланински ски курорт в Съединените щати, идеален за скиори от всички равнища.



Може да карате ски тук цяла седмица и никога да не повторите писта, нито пък да ви втръсне забележително разнообразният терен, който включва легендарната местност Бек Боулс, огромно снежно открито пространство върху южния склон на планината, разпростряло се на 11 км в най-широката си част.

Това открито пространство смайва повечето от идващите за първи път и предлага различни степени на трудност (но е главно за средно напреднали). Тук са инвестирани много пари, въведени са най-новите технологии и се предлагат какви ли не занимания, включително най-голямата в света мрежа от високоскоростни четворни лифтове върху само една планина, най-голямото в света ски училище (с над 850 инструктори) и повече от 100 ресторанта и два пъти повече магазини в неговата псевдотиролска пешеходна зона, на базовата височина от 2475 м.

Най-новата придобивка на Вейл и първата от този вид на американската ски сцена е „Блу Скай Бейсин“, която беше проектирана да дава на средно напредналия и напредналия скиор опит по отношение на местността. Тук няма традиционни писти, само 2580 декара прекрасен терен и девствен сняг.

Не е ли достатъчно? Един всестранен, направен за удобство на потребителя ски билет е валиден също в Бийвър Крик, Брекенридж и Кийстоун, всички разположени в 64-километров радиус и свързани с редовни автобуси.

Когато Вейл е открит през 1962 г., „Лодж ет Вейл“ е построен като общежитие за работниците в курорта и тъй като е бил единствената алтернатива в този момент, той е изтеглил първите чипове за най-доброто разположение: на склон и в центъра на град Вейл. Вейл сега се хвали с някои от най-елегантните хотели за скиори, но търсачите на върховния лукс все още отиват в „Лодж“, който отдавна е преобразен в луксозен хотел, вероятно един от най-добрите скиорски хотели в Америка, със старовремски чар на алпийска хижа.

Къде: Вейл: 160 км западно от Денвър; летището Вейл/Ийгъл Каунти е на 56 км западно от града.
Най-добро време: средата на януари-средата на март за оптимални условия за ски; юни-септември за летни занимания.

>
22 февруари 2011 г.

Тагове

зимен туризъм

ски дестинации

социален туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти