Какво да видим в околностите на Виена?

Археологически парк Карнунт

3 от 4

Археологическият парк Карнунт е атракция за цялото семейство. Тук всеки може да преоткрие уникални антични здания, стари римски къщи, различни съкровища и забележителни римски фестивали.

Археологическият парк Карнунт е лесно достъпен и е разположен в между Виена и Братислава, като включва в себе си областите Петронел – Карнунт и Бад Дойч – Алтенбург. Самият парк е съставен от три части. В сърцето му се намира открития музей Петронел, който се намира на територията на древен град. В допълнение към руините е направен модел на дом на римско семейство. Амфитеатърът на Бад Дойч – Алтенбург е единствената видима оригинална част от град, който е разположен при някогашния легионерски лагер. 100 – годишният музей Карнунт с неговите 3 000 експоната е най – големият римски музей в Австрия. Символът на Карнунт е Heidentor (езическата порта) – паметник, който е построен от император Констанции II и днес е един от най – почитаните римски паметници в Австрия.

През 2006г. в Карнунт бе отбелязана неговата 2 000 – на годишнина. В миналото Карнунт е съдържал легионерски лагер и град, в близост до него. В археологическият парк се организират съществували римски фестивали и празненства. Под мотото „Хляб и игри“ има представления с легионери в блестящи доспехи, изкусителни хетери и стари римски занаятчии и търговци. Посетителите се гощават с изтънчени деликатеси, идващи от миналото, а в амфитеатъра се организират гладиаторски битки според традициите на древността.


Етикети:
Забележителности около Виена