Начало / Статии / Статии - Египет

10 неща, които трябва да има в ръчния багаж на всяка дама

Автор

/

От колко време не сте стягали куфара си за ръчен багаж?

Изискванията за съдържанието на ръчния багаж в самолетите не са се променили, но спецификите на пътуването в чужбина - доста.

Докато чакаме пътуването със самолет да се завърне и отново да пътуваме спокойно до любимите си места по света, ето напомняне какво да не забравяте да пъхнете в куфара, който взимате с вас на борда.

1. Дезинфектант. Вече никъде не тръгваме без него. За ръчния багаж са подходящи малките флакони до 100 мл. Изискванията за маските, от друга страна, са различни за повечето авиокомпании, така че проверете предварително дали е разрешено да носите собствена маска или ще ви раздадат на борда.

2. Козметиката, без която не можете. Хубаво е винаги да имате дезодорант под ръка в ръчния багаж, за да не се налага да чакате големия куфар за освежаващо пръсване. Ако пътувате за дълго време, добра идея е да се запасите с любимата си козметика, особено ако там, където отивате, е възможно точно тази марка да я няма или да е много по-скъпа. Това важи за лосиони за тяло, боя за коса (можете да поръчате и онлайн оттук: https://makeup.bg/categorys/22813/ , фон дьо тен и пудра (за които е важно да са точно вашите цветове).

3. Външна батерия. Особено полезна е при дълги полети. Заредете всичките си устройства и външната батерия докрай преди тръгване и ще имате достатъчно заряд да слушате музика, да четете електронни книги и дори да работите, ако се налага.

4. Чифт дрехи. Загубването на багажа е част от пътуването със самолет - дори и да не ви се е случвало, много вероятно е все някога да ви сполети. А докато чакате няколко дни куфарът ви да пристигне при вас, няма нищо по-успокояващо от чифт чисто бельо и дрехи в ръчния багаж.

5. Дъвки. Разликата в налягането при излитане и кацане кара ушите ви да заглъхват и да болят неприятно. Дъвката е бързо и лесно решение, с което да им помогнете да “изпукат”.

6. Маска за сън. Добрият сън в самолета е мираж, но има няколко неща, които можете да направите, за да се доближите максимално до качествената почивка. Тапи за уши или шумоизолиращи слушалки са едното нещо, маската за сън е другото. Изолирани от шума и светлината, ще имате шанс да поспите.

7. Балсам за устни. Въздухът в самолетите е пословично сух и балсамът за устни ще ви спаси от напуканите устни. Пийте и достатъчно вода.

8. Нещо здравословно за хапване. Нискобюджетните авиолинии не сервират безплатна храна, а на редовните полети никога не е сигурно дали това, което ще получите в чинията си, ще ви хареса. Затова е добра идея винаги да имате пакетче ядки или друга любима здравословна закуска на леснодостъпно място.

9. Четка и паста за зъби. Задължителни за дългите нощни полети. Придържайте се към обичайния си режим с почистване на лицето и зъбите преди лягане.

10. Нещо за четене или слушане. Независимо дали е списание, книга или любимият ви подкаст, заредете се със занимания, с които времето в небето да мине бързо и приятно.

>
29 март 2021 г.

Тагове

любопитно

полезно

новини

пътуване

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти