Начало / Статии / Статии - Австрия

5 идеи-предизвикателства за нетрадиционна Коледа

Автор

/

За повечето хора Коледа е семеен празник, време за домашен уют и стоене на топло вкъщи. Поне веднъж в живота си обаче си заслужава да разчупим собствените си стереотипи и да направим нещо различно на този празник. Защо не коледният ви подарък тази година да бъде...

*Предизвикателство за начинаещи: да отпразнувате Коледа в друг град в България вместо вкъщи? Ето и няколко идеи-оферти за Коледа в България!

*Предизвикателство за напреднали: да посрещнете Коледа в чужбина? Ето няколко идеи:

Родното място на Христос

Каква по-подходяща дестинация да посрещнете Коледа от родното място на Христос? Потопете се в древната атмосфера на Витлеем и Йерусалим, посетете базиликата Ейн Карем (родното място на Свети Йоан Кръстител) и вижте известният от Библията град Йерихо. Но това не е всичко – добавете към срещата с корените на християнството и малко екзотика. Отпуснете се на повърхността на Мъртво море, най-ниската точка в света - около 420 метра под морското равнище.

Виж най-добрите оферти за Коледа в Израел!

Венециански подарък

Подарете си Коледа в Града на въздишките! Венеция, чували сме, е неустоим град по всяко време на годината. Добавете към него едни от най-добрите аутлет центрове в района (нали за Коледа се купуват и подаръци), както и невероятната Верона. И това ако не е най-романтичната идея за Коледа!

Виж офертите за коледно настроение във Венеция!

Виж и останалите оферти за Коледа в Италия!

Италианска модна приказка

Говори ли ви нещо Златният четириъгълник в Милано? Ако не, след една приказна модна Коледа в Милано, със сигурност ще ви говори. Това е районът между четири от централните улици на града, където са съсредоточени повечето модни бутици и магазини на известни марки. Настроението в шопинг зоната на Милано е повече от празнична, а можете да комбинирате италианското си преживяване с посещение във Верона и Генуа за малък културен акцент.

Виж офертите за Коледа в Милано!

Виж и останалите оферти за Коледа в Ботуша!

Бира, чардаш и коледни базари

Прага и Будапеща са сред най-бляскавите столици в Централна Европа. Вижте ги нощем с красивата им коледна украса, посетете коледните базари със сладки изкушения и ароматни горещи ликьори и се насладете на очарованието на Дунав. Комбинацията от чешка и унгарска атмосфера ще превърне вашата Коледа в истинска приказка!

Виж офертите за Коледа в Прага, както и офертите за коледно настроение в Будапеща!

Виенска Коледа и подземния свят на джуджетата

Виена е най-красива по Коледа, казват всички, които са скитали по очарователните базари на австрийската столица. Студеното време се компенсира с отскачане от сергия на сергия за поредната чаша греяно вино и джинджифилови курабийки. Музикалният фон, разбира се, е класически – Йохан Щраус, а защо не и представление в прочутата Виенска опера? В близкия град Линц пък има приказен подземен парк, дом на феи и джуджета.

Виж офертите за незабравима Коледа във Виена!

       Снимка: City of Linz

Още оферти за Коледа можете да видите тук!

19 октомври 2018 г.

Тагове

идеи за уикенд

коледа

коледни базари

кулинарни изкушения

романтични места

семеен туризъм

предизвикателства

203 предизвикателства

Забележителности наоколо

Избрани оферти