Начало / Статии / Статии - Хърватия

5 от най-фотогеничните дестинации

Автор

/

Една красива снимка може да каже много повече от хиляди думи и често е напълно достатъчна, за да ви вдъхнови за пътуването на живота ви. Много от нас прекарват часове в превъртане на Инстаграм и следене на бордовете за пътуване в Пинтерест в търсене на следващата дестинация -  с толкова много спиращи дъха места, от които да избирате, е много вероятно да се окажете с огромен списък с желани локации.

Въпреки изобилието от емблематични гледки, райски плажове и уникални културни забележителности, изборът на следващото пътуване не е лесен. Има обаче някои места, които просто няма как да не се откроят.

Ако мечтаете да се върнете от пътуването си с огромен брой спомени, тогава има определени места, които в никакъв случай не бива да пропускате. Всичко, което трябва да направите, е да резервирате билети за следващото си пътуване.

Убуд, Бали

От безбройните си живописни водопади до ефектните оризови полета, Убуд е безспорен първенец, когато става въпрос за невероятни Инстаграм дестинации. Посетителите на района - известен като културното сърце на Бали - могат да се потопят в местния пейзаж в един от многото луксозни петзвездни хотели, всеки от които предлага спираща дъха гледка. Има, разбира се и по-достъпни къщички, които също предлагат незабравимо преживяване.

За перфектните снимки там е важно да се погрижите за външния вид и състоянието както на косата, така и на кожата си. Хидратиращи кремове, подхранващи маски за коса - за да нямате нужда от фотошоп, заложете на Cafe Mimi. Ароматите на козметиката ще са в унисон с екзотичното ви преживяване.

Бонди Бийч, Сидни, Австралия

Разположени в източния край на известния плаж Бонди, приказните солени бани, издълбани в скалите, са нещо, което няма да забравите никога - от сто години те са признати за най-емблематичната забележителност в района.

Там се намира и един от най-известните ресторанти в града, който разкрива зашеметяваща гледка, докато се наслаждавате на вкусен обяд или романтична вечеря.

Езерото Луиз, Национален парк Банф, Канада

Когато става въпрос за живописни извънградски пейзажи, езерото Луиз в канадския национален парк Банф е задължителна дестинация. Разположено на уникалния фон на заснежените Канадски Скалисти планини, то е достъпно през цялата година - със своите яркосини води, буйната зелена растителност наоколо и криволичещи планински пътеки, предлага неповторими възможности за снимки, от които вашите последователи ще загубят ума и дума.

За уникална гледна точка, наемете кану или тръгнете по една от многото пешеходни пътеки около езерото.

Ел Нидо, Палаван, Филипините

Филипините са мечта на инстаграмърите, със стотици кристалночисти водопади и безкрайни плажове с бял пясък, само чакащи да бъдат проучени. Добавете към това изобилието от красиви лагуни, оградени от внушителни варовикови скали, и незабравимите снимки са гарантирани.

Най-запомнящото се и безспорно фотогенично място е Ел Нидо. Не пропускайте Тайната лагуна, плажа Накпан и въжените люлки на плажа Папая.

Плитвичките езера, Хърватия

Ето и една много по-близка дестинация, но също толкова невероятно красива и достойна за Инстаграм снимка без филтър.

Сгушени сред буйната зеленина на Национален парк Плитвице, 16 кристални езера се сливат в серия от водопади и каскади, превръщайки се в една от най-запомнящите се забележителности, които някога сте виждали.

Посещението на това място е като приказка, с облаци от пеперуди, които се носят над дъсчените пътеки, виещи се над водата. Тук има изобилие от гледки и водопади - подгответе се да прекарате няколко часа, втренчени със страхопочитание към чудесата на природата - и да направите няколко хиляди снимки, разбира се.

Ако все още не сте се отбелязали на тези пет дестинации в Инстаграм, тогава планирайте задължително пътуване до някоя от тях в бъдеще - гарантираме ви, че ще искате да качите всяка една от снимките, които сте направили.

>
04 юни 2020 г.

Тагове

любопитно

екзотика

плажове

острови

водопади

Забележителности наоколо

Избрани оферти