Начало / Статии / Статии - България

6 изненадващи ползи от почивката, променена в последния момент

Автор

/

Някога в Тайланд един старец ми каза: 

“Когато се случи нещо неприятно, кажи си: “Добре, че това се случи - сега ще мога да…” и не спирай да мислиш, докато не откриеш позитивното в ситуацията.” 

Разбира се, че никой не обича да му се променят плановете в последния момент, да му отменят полета или екскурзията, на която се е записал преди месеци, но нещата понякога се случват не както сме очаквали и само от нас зависи как ще ги приемем. 

Може и да не сте поглеждали ситуацията по този начин, но ако се случи плановете ви да се променят в последния момент, това означава, че...

1. Можете да изненадате любим човек

Екскурзията, на която сте се записали, е отменена и са ви дали ваучери за бъдещо пътуване или пък са ви върнали парите - това може да е точният момент да промените концепцията. Изберете бъдещото пътуване тайно и го поднесете като подарък на човека, с когото е трябвало да пътувате. Кой не обича изненади и жестове от сърце! Има много идеи с какво можете да изненадате любим човек - от самолетни билети и ваучер за екскурзия до полет с балон и пикник на покрива на някоя сграда. 

2. Можете да си купите нещо друго

Понякога трябва да правите избори. Да отидете на почивка или да си смените колата? Е, след като почивката отпада, получавате нова кола. Честито!

3. Можете да спестите пари

Съдбата не ви позволява да изхарчите тези пари - спестете ги! А ако не сте сериозно засегнати финансово, може не просто да ги запазите, а да си откриете депозит (BNP Paribas имат чудесни промоционални условия в момента) и след това да берете плодовете на своята несъстояла се почивка - с лихвите. 

4. Имате време да си харесате някоя друга дестинация

Животът е пълен с изненади, а това означава, че във всяка една секунда може да ви сервира следващата, още по-добра оферта за друга дестинация, за която мечтаете от години, но досега не сте можели да си позволите. Не забравяйте да благодарите на вселената за поднесения подарък.

5. Имате време да откриете интересни места на 10-20 км около себе си

Мини пътешествията около мястото, на което живеете, са най-добрият начин едновременно да (пре)откриете околностите си, да спестите пари (ако няма веднага да получите обратно парите за почивката си) и да запълните приятно времето си (ако се окажете с отпуска и без планове). Разгледайте картата и ще се изненадате какво се случва под носа ви. Знаете ли например, че около София можете един ден да плавате с яхта, а на следващия - да посетите будистки монумент?

6. Можете да замените едно пътуване с друго

Полетите до любимата ви плажна дестинация да са отменени. Поядосвайте се малко, а после подишайте дълбоко и изберете достоен заместител. Винаги можете да си организирате обиколка с кола, да помързелувате в някой спа хотел, да наемете кемпер и да го паркирате на някой близък бряг. В крайна сметка, животът е какъвто си го направим.

>
06 август 2020 г.

Тагове

уикенд

медитация

Забележителности наоколо

Избрани оферти