Априлска ваканция 2014 - къде да пътуваме

Дойде ли априлската ваканция, времето започва да става все по-слънчево и топло. И все по-подходящо да стегнем куфарите и да се отправим на едно зареждащо пролетно пътешествие.

Не случайно казват, че животът е най-доброто училище – на път децата ви ще научат много ценни неща, които вероятно никой никога няма да им преподаде в училище. Ето няколко идеи за екскурзии, планирани тъкмо за априлската ваканция.

Шри Ланка и Малдиви

Срещнете се с живота в най-големия център за изоставени и ранени слончета в света – Пинавела Елефант край Коломбо, Шри Ланка. Вижте как се къпят и хранят слончетата. Посетете древни крепости, обвити в тайнственост и легенди за лъвове-пазачи, вижте редки растения и животни от джунглата, а накрая се порадвайте на приказните плажове на Малдивите. Почивка и история в най-добрата възможна комбинация.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Шри Ланка и Малдиви!

Дисниленд Париж

Дисниленд Париж е сред мечтите на всяко дете. Любимите приказни герои могат да бъдат само на една ръка разстояние, ако отседнете в някой от хотелите в комплекса на Дисни. А ако някой поеме цялата организация на самолет, трансфери и билети за парка вместо вас, това би била перфектната семейна почивка. Можете да комбинирате посещението на Дисниленд с разходка до Париж или шопинг в някой от близките търговски центрове.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Дисниленд!

Гардаленд - увеселителният парк на Италия

Вече сте били в Дисниленд? Посетете тогава увеселителен парк номер едно в Италия - Гардаленд. Разположен е на брега на езерото Гарда, в Северна Италия, и има три зони според възрастта и екстремните ви наклонности - зона за суперекстремни забавления, зона на магията и място за спокойни развлечения. Има и специални атракции, предвидени за най-малките посетители, както и срещи с любими анимационни герои от екрана. Разположението на Гардаленд го прави идеално за комбиниране с посещение на Верона, Венеция, Словения.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Верона!

Имперски тур из Мароко

Екзотичните дестинации и различната култура винаги провокират въображението и любопитството. Представете си, че сте древни пътешественици и се отправете към Мароко. Казабланка, столицата Рабат, Маракеш, Мекнес, Фес са градове с удивителна история, запазена автентична архитектура, оживени площади и интересна кухня. Пустиня, арабска архитектура и плажове на едно място – това със сигурност ще бъде незабравима априлска ваканция.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мароко!

Италия, Швейцария и Франция

Една вълнуваща среща с европейското изкуство, с някои от най-впечатляващите езера на континента (Лаго Маджоре и Женевското езеро), замъците по поречието на Лоара и разбира се, величествения Париж! Много по-лесно е да се учи физика, ако човек е посетил Музея на физиката към ЦЕРН в Женева. А поглед към Париж от върха на Айфеловата кула зарежда за седмици напред.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Франция!

Дата: 11 февруари 2014 г.
4/5, 3655 гласа
Забележителности около Коломбо