Начало / Статии / Статии - Чили

Асиендата Лос Лингес - непринудено гостоприемство в едно работещо ранчо от ХVІ в.

Автор

/


Сгушени в една плодородна долина в подножието на Андите, 36 000-те декара, които съставляват асиендата „Лос Лингес“, са били собственост на Герман Кларо Лира от 1545 г.

Асиендата „Лос Лингес“, Сан Фернандо, Чили

Днес една от най-престижните коневъдни и земеделски ферми в Южна Америка, „Лос Лингес“ изнася в цял свят както своите сочни плодове, така и здравите чистокръвни коне акуело. Тучни градини и пълни с цветя вътрешни дворове с плискащи фонтани, интимни вечери в официалната трапезария, украсена с наследствените семейни сребърни прибори и старинен кристал, и стаи за гости с поскърцващи подове, обзаведени с резбовани легла от ХVІІ в. и бели дантелени пердета, са все части от една великолепно съхранена колониална атмосфера.

Дните се предназначени за мързелуване на сенчестите веранди, докато отпивате от националното питие писко. Ездачите ще пожелаят да яхнат конете и да опознаят хълмистата територия на имота върху конете на ранчото, които са братовчеди на австрийските липицански коне, за първи път вкарани в Европа от маврите и впоследствие докарани в Южна Америка от конкистадорите.

Къде: 121 км от Сантяго по Панамериканската магистрала, Сан Фернандо,  Чили
Най- добро време: октомври-април
 

>
07 март 2012 г.

Тагове

конен туризъм

любопитно

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти