Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Базел – градът с най-много музеи в Швейцария

Базел е известен в Швейцария като града с най-многото музеи – повече от 40. Каквито и интереси да имате, тук ще откриете нещо за себе си.

Базел е и най-старият университетски град в Швейцария. И днес улиците му са оживени, а заведенията – пълни с млади хора.

Централният площад

Добро начало на една туристическа обиколка в Базел е старият площад с впечатляващата катедрала и кметството от червеникав камък.

Старият град

Продължете през стария град. Ще минете през малки бутици, антикварни книжарници и дизайнерски магазини. Непременно предвидете спирка в Лекерли Хуус (Lackerli Huus), където да опитате традиционния за Базел меден кейк.

40-те музея и други атракции

Базел се гордее като града с най-много музеи в Швейцария. Сред списъка от 40, от който можете да избирате, се открояват световноизвестния Музей на изкуството в Базел, музеят на скулптора Жан Тенгли, музеят на културите, както и многобройни галерии. Освен това Базел има симфоничен и камерен оркестър, както и музикален театър и театър, в които се представят световни продукции.

Зеленият Базел

В Базел няма да се чувствате задушени от сгради и трафик. Градът има няколко красиви парка, както и Ботаническа градина. Можете да се разходите и по зелените брегове на река Рейн. В града се намира и най-големият зоопарк в Швейцария, където пък има кът, в който е пренесена част от намибийската савана.

Стадион Санкт Якоб Парк

Базел е известен на футболните фенове с едноименния си отбор, а стадионът им – Санкт Якоб Парк – е най-големият в Швейцария. За Европейското първенство по футбол през 2008 г. капацитетът му беше увеличен до 42 500 места.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Базел!

Дата: 13 май 2016 г.
4.5/5, 14725 гласа
Забележителности около Базел