Начало / Статии / Статии - Гватемала

Чичикастенанго - търговски град, който никога не умира

Автор

/

Най-големият пазар в Гватемала се провежда в Чичикастенанго, един от най-колоритните и достъпни планински градове в страната. Тук се продават занаятчийски изделия от цялата страна, а прочутият, провеждан два пъти седмично пазар на „Чичи“ е станал популярна туристическа атракция.

Чичикастенаго - Гватемала

Той е бил важен търговски град далеч преди испанската колонизация, а индианският селищен живот все още е видим в амбулантните търговци и сергиите с апетитна храна, устроени, за да утолят глада ви.
Туристическите сергии традиционно се разполагат по външните ръбове на пазара за по-добра видимост, така че тръгнете за вътрешното ядро около фонтана, където индианците търгуват и разменят. И платете за едно посещение в нощта преди пазара, когато индианските семейства от над 60 околни селища подреждат стоката си и разменят новини и стоки, преди да се устроят да спят под звездите.

От двата пазарни дни неделя е времето, когато традиционни религиозни братства, наречени cofradias, често организират процесии или церемонии във варосаната църква от ХVІ в. „Санто Томас“, където католически и маянски ритуали се практикуват редом.

Един от най-очарователните хотели в страната, „Маян Ин“, е разположен тук. Персоналът от маи киче е облечен в традиционни носии, а всяка стая е своего рода музей, индивидуално обзаведена с местни занаятчийски произведения и тъкани.

Къде: Чичикастенанго (Chicicastenango): 1,5 часа път с кола от Панахачел, 3,5 часа (146 км) от Гватемала Сити.
Кога: пазарът отваря четвъртък и неделя призори.
Най-добро време: празничният ден на местния светец закрилник, св. Тома, се отбелязва на 13–21 декември, следван от специална коледна процесия.

>
20 декември 2010 г.

Тагове

пазари

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти