Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Дворецът Белведере във Виена

Вижте други забележителности във Виена
1 от 11

Дворецът Белведере - Виена

Дворецът Белведере (Belvedere palace) е бароков комплекс, построен от принц Евгений Савойски.

Той се намира на югоизток от центъра на Виена. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най-важните австрийски архитекти, творящи в стил барок. Долен Белведере е създаден с идеята да бъде вила за забавления в предградията. Строежът му е започнал през 1714 г., и е завършен през 1716 г. В него има още оранжерии и картинна галерия Белведере, в която могат да бъдат видени картини на Густав Климт и Егон Шиле. Тук е работил и венецианският скулптор Джовани Станети, който бил извикан специално от принц Евгений Савойски.

Градините на двореца Белведере са изключително красиви, а водният басейн, намиращ се в тях, бил популярен с легендите, че в него плували нимфи и богини.

Горен Белведере е перфектният завършек на градините. Той е построен в периода 1720 – 1723 г. Принцът го използвал като основна лятна резиденция. Изключителните рисунки на таваните били изработени от италианеца Карло Иноченцо Карлоне, а олтарът в параклиса бил дело на Франческо Солимена.

Работно време и цени на билети: Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на двореца: www.belvedere.at.

Адрес: Prinz Eugen-Straße 27

 

Вижте списък с всички забележителности във Виена.

А тук са най-добрите ни оферти за пътуване до Виена!

 

Дата: 11 февруари 2015 г.
5/5, 102619 гласа
Забележителности около Виена