Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Дворецът на парламента в Букурещ

Вижте други забележителности в Букурещ
1 от 6

Дворецът на парламента - Букурещ

Дворецът на парламента (Palatul Parlamentului) е многофункционална сграда, в която се помещават и двете камари на Румънския парламент. Според книгата на Гинес дворецът е втората най-голяма административна сграда в света след Пентагона, най-скъпата и най-тежката административна сграда.

Той е конструиран и почти завършен по време на режима на Чаушеску. Николае Чаушеску го кръщава Домът на републиката, но много румънци го наричат Домът на народа.

Дворецът е с размери 270 м на 240 м, и е висок 86 м. Има два подземни паркинга и няколко подземни етажа, като общата им дълбочина е 92 м. Той разполага с 1100 стаи, разпръснати на 12 етажа.

За направата му се изразходвани наистина огромни количества мрамор, кристал, дърво и др. Архитектурният стил, в който е сътворена сградата, е еклектична неокласика.

Работно време и цени: Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта: www.cic.cdep.ro. През повечето време е нужна предварителна резервация на билети, тъй като капацитетът на посетителите за един ден е ограничен.

Адрес: Strada Izvor 2-4

Вижте списък с всички забележителности в Букурещ.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Букурещ.

Виж още: 

Екскурзии - Виена

Екскурзии - Прага

 

Дата: 14 декември 2009 г.
4.5/5, 75222 гласа
Забележителности около Букурещ