Начало / Статии / Статии - Кабо Верде

Един полет и сте в Кабо Верде

Автор

/

Почитателите на слънцето и топлата морска вода имат нова екзотична дестинация, която могат да включат в списъка си още тази година - Кабо Верде. Директен чартър вече свързва България с винаги слънчевата островна държава край бреговете на Африка.

Качвате се на самолета сутринта и следобед вече сте на плажа на остров Сал. Никакво прехвърляне и никакво губене на ценното време за прекачване и чакане по летища.

Защо досега не сте чували за Кабо Верде?

Кабо Верде е субтропично ъгълче на планетата, което остава встрани от потоците от туристи, които се стичат към други екзотични дестинации като Малдивите, Занзибар и Доминикана. От една страна, това е незаслужено, а от друга - ви дава спокойствие и възможност истински да забавите темпото и да се потопите в живота на местните, без да се налага да си пропрявате път сред тълпите.

До островите има сравнително малко полети (дори и в предпандемичните времена) и това ги е запазило в голяма степен автентични. Кабо Верде е вероятно едно от последните райски места, които все още не са пренаселени.

Какво ви очаква в Кабо Верде?

Кабо Верде се състои от 10 острова, от които 9 са населени. До откриването им от португалците през 15-и век, островите са били безлюдни. Днес животът на острова е микс от африканско и португалско наследство - от храната до музиката постоянно ще откривате ту едното, ту другото влияние.

Плажовете са пясъчни, но Кабо Верде има много повече от крайбрежие и слънце. Тук ще откриете скалисти планини, тропически долини, джунгли и вулкани. Остров Сал е мястото, където можете да си подарите преживявания, които рядко се срещат - като например спа във вулкан (в основата на изгаснал вулкан се е образувало солно езеро, в което можете да плувате).

Кога да отидете на почивка в Кабо Верде?

Времето е чудесно целогодишно - температурите на въздуха се движат между 23 и 30 градуса, а на водата - между 23 и 27 градуса. За тези, които обичат комбинацията от вятър и море, най-доброто време е така нареченият “ветровит сезон” от октомври до юли, когато условията за уиндсърфинг и други водни спортове са идеални.

Вижте актуални оферти за почивка в Кабо Верде!

>
19 август 2022 г.

Тагове

екзотика

острови

плажове

романтика

новини

Пътуване и Ковид

водни спортове

Забележителности наоколо

Избрани оферти