Начало / Статии / Статии - Бразилия

Експедиция нагоре по Амазонка - пътешествие в сърцето на откритието

Автор

/

Необятното царство на Амазонка е очаровало пътешествениците столетия наред и да изминете цялата и плавателна дължина е едно от най-големите приключения в живота.

Експедиция нагоре по Амазонка, Белен, Амазония, Бразилия

Мерките на реката – някога известна като „Речното море“ – са наистина вдъхващи страхопочитание. Тъй като тя събира силата си от над 1000 притока и се оттича в една област, приблизително с размерите на съединените 48 щата на САЩ, дебитът на Амазонка е десет пъти по-голям от този на Мисисипи.

Речните експедиции, организирани от „Абъркромби енд Кент“, са водени от опитни натуралисти, които подхождат към всяко пътешествие с прецизност, вещина, загриженост и неподправено удоволствие, споделяйки ги със стотици единомишленици пасажери, които превръщат експедиционния плавателен съд, плитко газещия „Експлорър“, в свой плаващ дом за времето на пътуването.

Флотилия от десантни лодки „Зодиак“ дава възможност за изследването на затънтени в джунглата притоци и посещение на крайречни села, извънредно чисти острови и сечища в джунглата зад „зелената стена“ на дъждовните гори.

Акцентът може да бъде „сватбата на водите“ там, където тъмната, подобна на чай Рио Негро се влива в Амазонка, която има цвят на капучино; вечер в компанията на местно племе; срещи лице в лице с някой от безбройните видове животни (науката е успяла да каталогизира досега само 85 процента от тях), които обитават очарователната и крехка екосистема на реката.

Къде: Белен, Амазония, Бразилия
Най-добро време: пролет, лято

>
29 март 2012 г.

Тагове

живописни пътешествия

круизи

любопитно

реки

речни пътешествия

Забележителности наоколо

Избрани оферти