Начало / Статии / Статии - Италия

Форте дей Марми – лукс и спокойствие в Северна Италия

Автор

/

Малко вероятно е да сте чували за малкия италиански град Форте дей Марми. Виж, ако бяхте белгийци, може би щяхте да знаете, че тази северна дестинация на Ботуша е родното място на вашата кралица-майка Паола.

Или сте фенове на италианския певец Дзукеро, който прекарва голяма част от детството си, тичайки по улиците на Форте дей Марми. Другият вариант да сте чували за града, е да сте руски милионер, мениджър на милиардна мегакомпания или филмова звезда. Макар в продължение на години градчето да е дестинация за почивка на едни от най-богатите хора на планетата, то успява да запази учудваща дискретност и спокойствие.

Луксозни вили и скъпи коли от една страна, спокойни велоалеи, които свързват града със съседни градчета, плажове и красиви природни местности – от друга. Форте дей Марми си има от всичко.

Старата крепост Фортино в града има интересна съдба. За известно време през миналия век е превърната в пощенска станция, а след това в музей на сатиричното изкуство.

Ако сте почитатели на седмичните пазари, Форте дей Марми има с какво да ви изкуши. Има на няколко места в града, като по традиция работят от ранни зори до обяд. 

>
27 март 2015 г.

Тагове

летен туризъм

лукс

пазари

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти