Начало / Статии / Статии - Ирландия

Голф клуб Балибъниън - голф раят

Автор

/

От Дъблин до Дънегол, Ейре е благословена страна с повече от 250 голф игрища, един вид Северна Каролина на европейската голф сцена.

Може би най-живописната и очарователна голф дестинация на земята (и домакин на турнира за купата „Райдър“ през 2006 г.), Ейре дава възможност идилични замъци-хотели да служат като база на няколко голф игрища в радиус от един час път с кола, а пътуването из страната да носи толкова наслада, колкото времето, прекарано по легендарните крайбрежни голф игрища с обрасли с трева дюни.

Ако искате да започнете на най-добрите от най-зелените грийнове [местата с ниско окосена трева, където са дупките] на юг, прочутият голф клуб „Балибъниън“ е предпочитаното място за ваканция на повечето играчи на голф. Разпростряло се покрай сивата брегова линия на графство Кери с изглед към бушуващия Атлантически океан, Старото игрище е открито през 1893 г. върху превъзходен терен. Неговият завършващ участък все още се смята за един от най-трудните в света, „истинско голф изпитание“, да цитирам Том Уотсън, петкратен победител в открития шампионат на Британия.

Мнозина се тълпят в предизвикателния голф клуб „Портмарнок“, на 10 км северно от Дъблин, дълго време смятан за главния голф клуб на Ейре, но изпробваните и сигурни полета на Югозапада остават най- заетите и най-посещаваните дестинации за играчи на голф, пристигащи за пръв път в Ейре. Освен старото игрище на „Балибъниън“ на разположение са живописните „Уотървил“ и „Киларни“, открояващото се „Трейли“ и прочутото „Лахинч“ – ирландското „Сейн Андрюс“.

Къде: Балибъниън, 86 км от Лимерик, 107 км югозападно от Шанън, Кери, Ирландия
Най-добро време: март-септември

>
02 май 2012 г.

Тагове

голф туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти