Начало / Статии / Статии - Бразилия

5 от най-красивите плажове по света

Автор

/

Копакабана Бийч - Бразилия

Какво по-хубаво от това да оставите въздухът да гали кожата ви по най-красивите и романтични плажове.

Копакабана Бийч (Copacabana Beach), Рио де Жанейро, Бразилия.

Копакабана е слънчевият квартал на Рио де Женейро, разположен в  южната зона на града. Известен е със своята 5 км плажна ивица, която се простира под зоркия поглед на символа на Рио - статуята на Христос Спасителя . Плажът е ограден от две исторически крепости в краищата си: Форт Копакабана  в южния край, построена през 1914 г. и Форт Дуке де Кайшаш, изградена през 1779 година, в северния край. Парещо слънце, красиви жени и горещите ритми на самба, румба, меренге и т.н. правят това райско кътче изключително приветливо. В района на Копакабана има 10 хотела, като първа линия е завзел Copacabana Palace хотел, създаден преди повече от 80 години,  като най-луксозният за времето си хотел в Южна Америка.

Блекс Бийч

Блекс Бийч (Black’s Beach), Сан Диего, САЩ. Пуритани ли са американците? Едва ли! Места като Блекс Бийч разбиват всички митове, защото той е най-големият нудистки плаж в Америка. Ивицата е  собственост на щата Калифорния и затова от 1977г. на места голотата е забранена и наказуема. Най-популярният плаж е La Jolla, който е истинска атракция за сърфистите. Блекс Бийч е точно до националния парк и в съседство със забелжителния хотел Del Coronado, обявен  за национален исторически обект. От отварянето му досега в него са отсядали 13 президенти на САЩ, първият от които е Бенджамин Харисън. В хотела е сниман и филма "Някои го предпочитат горещо" с Мерилин Монро, Тони Къртис и Джак Лемън.

Клифтън Бийч

Клифтън Бийч (Clifton Beach), Кейптаун, ЮАР е сред най-богатите предградия на Кейптаун , Южна Африка .Там се намират едни от най-скъпите имоти, разположени върху голите скали. Атракцион за туристите е със своите закътани плажове, подходящи за палави романтични изживявания. 4 на брой, те са покрити с почти бял гранитен пясък. Една пета от първия плаж, наречен Мойсей, подобно на кръстника си, има магически свойства и буквално изчезва и се появява със смяната на сезоните. Първият (най-северният) е удобен за сърфиране поради ветровете. Вторият е местна и чуждестранна гей дестинация. Третият – привлича семейства и волейболни фенове, а най-южният има  награда за висока екологичност и безопасност по туристическите стандарти. И 4-те плажа са уникално красиви и спокойни места. Хотели на самия бряг на Клифтън липсват, но само на няколко минутки е Бантри Бей (Bantry Bay), където луксът и обслужването ще ви изненадат приятно.

Парадайс Бийч

Парадайс Бийч (Paradise Beach) е най-известният плаж на  о-в Миконос, Гърция. Посещаван е предимно от млади хора, защото предоставя чудесна възможност за водни спортове, има множество таверни и барове, където денс партитата продължават до сутринта. Watermania е воден парк в непосредствена близост, передлагащ десетки развлечения. На острова почти няма зеленина, но за сметка на това плажната ивица е цели 80 км и безспорно ще откриете вашето място някъде там – с или без бански! Четири звездният хотел Pelican Bay Hotel е място, където ще се почувствате като гръцки богове. А Cavo Tagoo в скалите на Хора е сред 10-те най-добри хотели в Гърция.

Плаж Негрил

Негрил (Negril), Ямайка В Ямайка местното население отдавна е почитател на оскъдното облекло. Дали заради жегите или e въпрос на личен вкус не е толкова важно, колкото фактът, че там тялото диша с пълна сила. Ето защо, за да се почувствате максимално добре в кожата си, трябва да се опънете на пясъка на Негрил. Той е най-дългата плажна ивица на острова (цели 11 км) и е пълен с живот. Сред атракциите са голф, тенис, яздене на кон, разходка с лодка и приключение с кану до защитената област Great Morass. Негрил е и сред най-предпочитаните дестинации за подводно гмуркане. Хотелите са на ниво и по всеки джоб – от скъпата верига RIU, Couples and Superclubs и луксозни хотели като Jamaica Rockhouse Hotel, Hidden Paradise Hotel, Legends Hotel, Samsara Hotel и Negril Inn, до частни квартири и хостели.

Виж актуалните оферти за Рио де Жанейро!

Виж още:

Екскурия в Аржентина

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Перу

>
26 август 2010 г.

Тагове

плажове

Забележителности наоколо

Избрани оферти