Начало / Статии / Статии - Гърция

Гърция отваря през май, резервирайте почивка сега

Автор

/

Новината, че Гърция планира до 14 май да е отворила врати за туристите обиколи световните медии и зажаднелите за пътешествия и гръцко море посетители от цял свят започнаха да резервират почивки на любимите си места.

Ако и вие сте от тези, на които им липсва гръцката ваканция, вижте кои са дестинациите, за които вече можете да си запазите места - както през май, така и през топлите летни месеци.

Тасос

Тасос е остров за плаж, за колоездене, за изкачване на върхове, за скачане от скали, за ядене на пресни октоподи, за обиколка с кола или за лежерни следобеди на лодка. И е толкова близо!

Вижте всички оферти за почивка на остров Тасос

Закинтос

Снимка: iStock by Getty Images

Плажовете на остров Закинтос са всичко друго, но не и обикновени. Можете да избирате между плажа с костенурките карета карета и плажа Навагио с корабокруширалия кораб. Обиколете Закинтос с кола или с АТВ или се качете на корабче, за да видите причудливите сводове на Сините пещери.

Вижте всички оферти за почивка на Закинтос

Халкидики

Снимка: iStock by Getty Images

Любимият на българите полуостров с три ръкава ви очаква и това лято с разнообразните си плажове, уютните си къмпинги и крайбрежните си вили на метри от морето. Най-голямото предимство на Халкидики е, че е близо и само няколко часа път с кола ви отвеждат на мечтания плаж.

Вижте всички оферти за почивка на Халкидики

Корфу

За малко места може да се каже, че са туристическа атракция от повече от сто години - остров Корфу е сред тях. Най-зеленият гръцки остров ви очаква с безкрайните си възможности за разходки, плаж, руини и плаване и е място, което няма да ви омръзне.

Вижте всички оферти за почивка на Корфу

Крит

Крит е островът с дългите плажове, с дълбоките клисури, които се отварят към морето, и с цветния микс от гръцко, османско и венецианско, който се вижда по улиците на Ханя, Ираклион и Ретимнон. Освен това е място с прекрасен мек климат, където дори лятото не е изпепеляващо горещо заради ветровете мелтеми.

Вижте всички оферти за почивка на остров Крит

Санторини

Санторини безспорно е суперзвездата на гръцките острови - място, на което почиват туристи от цял свят, дори и холивудски звезди. Заради вулканичната дейност тук плажовете са в няколко цвята - има черни, червени и златисти. Но това, което спира дъха на посетителите, са гледките на ослепително белите сгради със сини кепенци на прозорците и цветни храсти в дворовете, както и най-прочутият залез на острова - този над покривите на градчето Ия.

Вижте всички оферти за почивка на остров Санторини

Родос

Снимка: iStock by Getty Images

Родос пази много история - от едно от Седемте чудеса на древния свят (Родоският колос, унищожен от земетресение) през останки от времето на рицарите кръстоносци и османците. В допълнение с това вървят златисти плажове и зелени хълмове.

Вижте всички оферти за почивка на остров Родос

Круиз из гръцките острови

И цял живот няма да ви стигне да обиколите всички гръцки острови, но защо пък да не се опитате? Ако нямате много време, но искате да видите много, запишете се на круиз. Много от маршрутите на круизите включват и спирки по турското крайбрежие, така че ще имате възможност да видите пълна палитра от плажове и пейзажи.

Вижте оферта за круиз из гръцките острови с посещение на Кушадасъ

>
16 март 2021 г.

Тагове

острови

плажове

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти