Хотел Ал Бостан Палъс - най-новата дестинация в най-старата нация

Галерия със снимки
1 от 7

 

Постоянно класиран като един от най-добрите хотели в Близкия изток, „Ал Бостан Палъс“ (Al Bustan Palace) е любим както на петролните магнати, свикнали да бъдат глезени като шейхове, така и на западните пътешественици, които просто се надяват на същото отношение.

 

Хотел Ал Бостан Палас - Оман

 

Султанатът Оман има богати традиции в гостоприемството, а бракосъчетанието на Близкия изток със Запада, на арабската романтика с ефикасността, е безупречно в тази страна, едва наскоро открита за външни влияния. Налице е очарователна хармония, която не е лесно постигната, в една нация, влюбена в своите древни традиции, както и в новото си, основано на петрола благоденствие. „Бостан“ означава „градина“ и тук тя е на площ около 800 декара– оазис, създаден от крале за крале.

Построен през 1985 г. като мястото за една среща на висшите ръководители в Персийския залив, „Ал Бостан“ е бил мечтата на държавния глава, султан Кабус бин Саид. Естествената околна среда на хотела включва драматичен планински фон и собствено заливче в Оманския залив. Вътре внушителното фоайе се извисява с ислямските линии и елегантния разкош на оманската архитектура в нейния най-кралски вид. Най-малкото минете оттук за следобеден чай. Хората с дълбоки джобове трябва да отседнат в Арабския апартамент, за да изпитат какво е то да бъдеш емир.

Къде: 10 км от централната търговска зона на Маскат.
Най-добро време: октомври-април.

>>> Виж актуалните оферти за Оман! >>>

Виж още:

Оферти за Дубай

Оферти за Абу Даби

Дата: 21 септември 2010 г.
4/5, 9537 гласа
Забележителности около Маскат