Начало / Статии / Статии - България

Как да съберем 10 почивни дни около Великден?

Автор

/

След година на локдауни и ограничения имаме нужда да презаредим душата си с радост и въодушевление, но най-вече много от нас имат нужда от почивка. Дълга, качествена, напоителна почивка без дистанционно обучение за децата и видео срещи с колегите по цял ден.

Ако се разпознавате в тези думи, вижте как можете да се възползвате от разположението на почивните дни около Великден тази година по най-добрия начин.

Оказва се, че само с два дни допълнителен отпуск човек може да събере 10 свободни дни, които да ползва за пътувания според вкуса си.

Как да съберем 10 почивни дни по Великден:

Тази година 1 май се пада в събота, точно преди Великден и затова освен в понеделника след Великден, ще почиваме и на 4 май, вторник. Така се събират почивни дни от 30 април до 4 май (петък-вторник, 5 дни).

Следва 6 май, който също е почивен ден, но се пада четвъртък. Ако си вземете 5 и 7 май отпуск (двата дни около почивния 6 май), се събират общо 10 почивни дни от 30 април до 9 май включително.

Как да оползотворим 10-те почивни дни за пътуване:

Сменете обстановката и гледката през прозореца, независимо дали ще се отправите към хотел на 50 км от дома си или на слънчева почивка в Доминикана на другия край на света.

Вариантите за почивка за Великден са много. Много хотелски комплекси в България предлагат пакетни почивки. Много от тях са с впечатляващи спа зони, където да засилите усещането за релакс с разкрасителни процедури и успокояващи масажи.

Що се отнася до екзотичните и далечни дестинации, можете да избирате от Барселона и Доминикана до Египет и Тенерифе. Част от самолетните програми са с чартърни полети, което не само ще ви спести мотаене по летищата и време от така внимателно нагласената дълга почивка.

Вижте актуални оферти за Великден в България!

22 март 2021 г.

Тагове

плажове

романтика

семеен туризъм

новини

Пътуване и Ковид

спа

уелнес

Забележителности наоколо

Избрани оферти