Начало / Статии / Статии - Франция

Кан – шик по френски

Автор

/

Докато се разхождате покрай витрините с висша мода и палатите по оживената крайбрежна улица Ла Кроазет, ще се убедите, че всичко, което сте чували и чели за изискания облик на Кан е било самата истина.

Блясъкът и богатството са все така в изобилие, а наблюдаването на ферарита, поршета и знаменитости си остава любимо занимание за посетителите на Кан.

За тези, които не са изкушени от хедонистичната атмосфера на Кан, има достатъчно природни красоти, които да осмислят едно пътуване до тази част на френското крайбрежие. Кан има и своята запазена старинна част. Отидете до Старото пристанище и вижте подредените яхти на прочутите и известните.

Присъствието на знаменитости обаче не изглежда да успява да впечатли пенсионерите, които играят на петанк на площада отсреща. Разходете се из най-старата част на Кан (Le Suquet) и по улица Сан Антоан се изкачете нависоко за зашеметяваща гледка към пристанището.

Тук улиците са толкова стари, че вероятно са на повече от 300 години. Тук някога са живели рибарите и къщите в района са запазени. По протежение на улица Сан Антоан са разположени и едни от най-добрите ресторанти с местна кухня. В стария квартал ще видите часовникова кула и стара църква.

Кан може да се похвали и с прекрасни пясъчни плажове. Повечето са частни и входът варира от 15 до 40 евро в зависимост от условията и качеството на водата. Има няколко свободни зони – една до Фестивалната палата (където се провежда филмовият фестивал в Кан), както и плажовете Миди и Бока западно от старото пристанище.

А що се отнася до световноизвестния кинофестивал, той не е от събитията, към които можете да се присъедините току-така. Цените са космически, а поканите са само за избрани. Но пък е чудесно място да зърнете любима звезда.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Кан!

>
05 февруари 2014 г.

Тагове

летен туризъм

лукс

почивка на яхта

фестивали

хотели любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти