Начало / Статии / Статии - САЩ

Кауаи - райският остров

Автор

/

Най-зеленият и най-старият остров в Хавайския архипелаг, тучен и вечен, Кауаи е по същество единичен масивен вулкан, който се издига 4800 метра от равнището на земята и осигурява изглед на Рая за много холивудски филми и телевизионни забавни програми, включително Джурасик парк, Сини Хаваи, Кинг Конг и Фантастичен остров. Със само 5 процента от населението на щата жителите на Кауаи са известни като най-дружелюбните в петдесетия щат и начинът им на живот е в духа на старите хавайски традиции, прост и без бързане. Фокусът е върху природните красоти и не прекалено луксозния курортен живот.

Около 50 км в своята най-широка част (можете да го обиколите за два часа), относително малкият остров е на две трети от територията си непроходим, но пък колко ефектна е останалата една трета. Красотата на острова достига своя връх на северния бряг, възможно най-красивото кътче на целите Хаваи. За неговия На Пали („Стръмните скали“) Коуст казват, че е сред най-бързо ерозиращите места на планетата, с дълбоки падини и изрязани като с трион 900 метра високи морски стръмни скали, в които няма пробити пътища, макар че туристически маршрути водят надолу до прелестни плажове и изолирани морски пещери.

Организират се обиколки с хеликоптер, но най-добрият начин да опознаете изумителната 25-километрова ивица от обраслия с гъста джунгла бряг пеша по тази верига от назъбени остри скали е чрез надуваема лодка, каяк (за опитните туристи) през тежкия маршрут Калалау.

Курортът Принсвил

Курортът „Принсвил“ е един от най-големите в щата и най-предизвикателната голф дестинация, предлагайки четири различни игрища, проектирани от Робърт Трент Джоунс-младши: „Макаи“, с неговите три осморки с 9 дупки, и „Принс“ с 18 дупки, наречено хавайското игрище номер едно от „Голф Дайджест“. То се състои от поредица етажи, водещи надолу към една крайморска остра скала и също толкова красиво, колкото гористите стръмни скали и залива Ханалей, към които е обърнато.

Плажовете на Кауаи

Кауаи претендира за най-изумителните плажове на Хаваите, сред които 3-километровата ивица на Ханалеи – сърфинг центърът на Кауаи – е най-хубавият и най-прочутият. Плажът Поипу, в центъра на южния бряг на острова, е друго от легендарните красиви кътчета, прочуто със своите възможности за гмуркане и с очарователните курорти, като 200-декаровия „Хаят Риджънси Кауаи Ризорт енд Спа“, с неговите разкошно оформени и демонстриращи усет към екологията градини, СПА-център на открито и шампионатно голф игрище, проектирано от Робърт Трент Джоунс-младши. Близкият Капаа, чието население от 5000 жители го прави най-големият град на острова, предлага друг забележителен плаж на островния Ройъл Коуканат Коуст.

Уаймеа

Уаймеа, познат главно като мястото, където британският капитан Джеймс Кук пуска за първи път котва на Хаваите през 1778 г., е друг подходящ за бавни разходки град. Разположен в устието на 23 км дългия каньон Уаймеа, той е прозван „Гранд Каньон на Пасифика“ от Марк Твен. Белведерите са с изглед към 3 км широката, 900 метра дълбока клисура, обагрена в наситена охра, червеникавокафяво и кехлибарено.

Единственото място за пренощуване, което заслужава споменаване, на западния бряг е „Уаймеа Плантейшън Котиджис“, сбор от петдесет работнически къщи от началото на ХХ в., които са били ремонтирани и преместени тук посред една прелестна кокосова горичка край плажа. Обвити в старовремска плантационна атмосфера (захарната тръстика остава основният селскостопански продукт на острова), те все още се усещат като домове.

>
06 юли 2010 г.

Тагове

острови

Хавай

Забележителности наоколо

Избрани оферти