Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Колело за смет, за дете велосипед – благотворителна кампания

Дари ненужно колело, части или се включи като доброволец в ремонтирането от 15 април до 25 май, за да зарадваш дете в неравностойно положение с велосипед.

Над 500 деца от страната получиха своето първо колело в живота и кампанията „Колело за смет, за дете велоспед“ продължава за четвърта поредна година тази година.

Кампанията „Колело за смет, за дете велосипед“, която има за цел да срещне децата в неравностойно положение с техния първи велосипед продължава за четвърта поредна година. В рамките на предишните три издания, кампанията успя да донесе велосипеди на 503 деца от цялата страна – деца в социално слаби семейства, настанени в приемни семейства, в училищни пансиони или домове за сираци.

През 2018 г. кампанията започва нов етап в развитието си и от двумесечна ще стане целогодишна. Екипът на 1bike и доброволците, които помагат за ремонта на велосипедите, няма да ограничат своята работа единствено за 1 юни, а ще работят през цялата година и велосипеди ще бъдат дарявани в края на всеки месец, като се започне от месец юни.
Разбира се, кампанията не би имала своя успех, ако не бяха стотиците дарители от цялата страна, които всяка година се включват и допринасят със своите стари или нови велосипеди, части и труд.

Кога и как да дарите колело?

Срокът за даряване е от 15 април до 25 май 2018 г. Локациите за даряване може да намерите в официалната страница на кампанията ТУК, като списъкът ще бъде обновяван и в хода на кампанията.

Ако никоя от локациите не ви устройва, може да изпратите велосипеда с куриер до офис на куриер в гр. Дряново, до поискване за 1bike.bg (0877566446).

Какво се случва, след като дарите колелото си?

Всички дарени велосипеди ще бъдат транспортирани от DHL Express и събрани в Дряново, където заедно с доброволци от МОГА Дряново ще бъдат ремонтирани.

За по-голяма ефективност на кампанията, вече за ремонта ще се грижат не само доброволци, но и веломайстор, чието основно задължение ще бъде само това. В края на всеки месец, всички ремонтирани велосипеди ще бъдат изпращани с куриер до съответните институции или семейства.

Как да участвате като доброволци?

Както всяка година, екипът на 1bike ще организира и доброволчески уикенди, в които можете се включите в ремонтирането и освежаването на колелата. Тази година те ще са на 12-13 май, 26-27 май и 9-10 юни в град Дряново.

За въпроси пишете на info@1bike.bg или позвънете на 0877 566 446.

Кой помага в кампанията

През тази година „Колело за смет, за дете велосипед“ се осъществява от 1bike, с подкрепата и партньорството на Националната асоциация за приемна грижа, DragBicycles, DHL Express България, Колодрум Пловдив, ДимиБайк Русе, Сдружение МОГА Дряново и медийната подкрепа на NasamNatam.com.

Дата: 02 май 2018 г.
4/5, 3188 гласа
Забележителности около Дряново