Начало / Статии / Статии - Испания

Коста Брава – романтика и пир за душата

Автор

/

Кой е един от най-любимите градове на Салвадор Дали? Коя е най-дългата курортна шопинг улица в Испания? Защо наричат Коста Брава “Скалистият бряг”? Тези и много други отговори можете да откриете на място в каталунския средиземноморски курорт Коста Брава!

В непосредствена близост до Барселона на 20 км по протежение на морския бряг, съставен от множество типични средиземноморски градчета и селца, се простира романтичен испански курорт. Наречен е Коста Брава от испанските моряци, което в буквален превод означава “див , скалист бряг” и е туристическа дестинация от 50-те години на 20-ти век.

Първият курорт и столица на Коста дел Маресме е Калея, известен с най-дългата шопинг улица в Испания. Той е на 30 км от Барселона и впечатлява с разнообразен нощен живот, търговски бутици и красива плажна ивица. Нови пищни хотели и добре оформена пешеходна зона примамват в Санта Сузана. А Лорет де Мар е като Лас Вегас на Коста Брава. Казината и скъпите ресторанти са мястото, където можете да опитате шанса си и да се поглезите с вкусни ястия.

От най-северните грабващи окото курорти е Тосса де Мар. Природата там, ще ви накара да замълчите в умиление. Най-хубавото е, че всички изброени места са с много добра транспортна инфраструктура и ви осигуряват сигурен и бърз достъп до красива Барселона, където българският ген вече е на почит, благодарение на футболния аз Христо Стоичков!

До френската граница се намира градчето Кадакес, което е било притегателен център за творците Пабло Пикасо и Салвадор Дали. Театърът-музей на Дали е позициониран в друго китно местенце -  град Фигерес, който е четвъртата посещаема забележителност в Испания след музея Прадо в Мадрид, музея на Пикасо и футболния стадион Камп Ноу в Барселона.

Интересен факт е, че през 98 г. крайбрежните градове в Коста Брава подписват хартата Карта де Тоса, с която се задължават да защитават природата. В резултат Ислас Медес е първият природен морски резерват в Испания, който е убежище на стотици животински и растителни видове.

Най-старият град е Бланес и съхранява средновековни паметници и романтична гледка на старото пристанище. Недалече на север е една от най-красивите ботанически градини с над 3000 вида екзотични растения.

Плажовете в Коста Брава са изключително чисти и поддържани. Жегата е поносима, а въздухът е кристален, благодарение на добре развитата флора в района. Има условия за водни ски, уиндсърф, гмуркане и риболов. Храната е разнообразна в целия спектър на средиземноморската кухня, а хотелите гостоприемни и приветливи.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Коста Брава!

>
12 август 2022 г.

Тагове

гмуркане

летен туризъм

музеи

плажове

романтика

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти