Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Краеседмичният пазар в Чатучак - дядото на всички пазари в Банкок

Галерия със снимки
1 от 6

 

Вие ще можете да разгледате само една малка част от 120-те декара на Чатучак, претъпкани със сергии под навеси, преди главата ви да започне да се върти от претоварване на сетивата.

 

Пазарът Чатучак - Тайланд

 

Един от най-големите открити пазари в света, с около 5000 търговци, готови за бизнес всяка събота в 6 часа сутринта, Чатучак е върховното пазарно преживяване в Банкок – ексцентрично място за пазаруване с едно спиране, където рядкото, скъпото и необичайното се продават редом с храна от ръчни колички, компютри, занаятчийски изделия от различни племена, фалшификати на всичко, подправки, орхидеи, пиратски компактдискове, сувенири и домашни любимци в диапазона от сиамски котенца до сиамски бойни риби.

Копринени дрехи и ръчно рисуван порцелан се продават на безценица, но Чатучак е също толкова мечтата на социолога, колкото раят за търсача на изгодни сделки. Това е претъпкан, притъпяващ сетивата карнавал, пълен с монаси с шафранени роби, старици, майки, купуващи играчки със своите деца, и бизнесмени с костюми на фино райе, купуващи провизии за вечеря. Ще запомните за цял живот неговите екзотични гледки, миризми и звуци.

Къде: Chatuchak Park край Phahonythin Rd. на магистралата за летището
Кога:  събота и неделя.

Дата: 09 септември 2010 г.
4.5/5, 11205 гласа
Забележителности около Банкок